Dec 27, 2009

ღ Wira Perkasa Hitam ღ

Salam Alaik..wira perkasa hitam...pernah dengar tak...? aku tak ingat watak citer ape..Citer P.Ramlee gak kot...tapi tak per..aku nak kenalkan dengan sorang kawan aku kat sini..nama dia wira perkasa hitam..hehe..semalam aku ym ngan dia..dia add aku guna id yang aku tak kenal tapi aku cam leh agak2 jugak la bahawa dia ni semacam dengan seseorang yang aku amat kenali..dan lastly ternyata benar belaka telahan aku..dia lah dayah kawan aku sejak di bangku form 6 dulu sampai ke ukm skang nih...dulu satu bilik ngan aku masa upper 6..suka duka harung bersama time tuh..dok sebilik dengan 2,3 orang budak form 5 yang perangai nakal2...tinggal aku ngan dayah yang bertahan lama sikit time tuh..lagi 2 orang kawan kami awal2 lagi dah pindah bilik..ok berbalik kepada tajuk utama...mula2 aku ingat dia shuhada..coz shuhada suka ym ngan aku pakai dialog-dialog citer P.Ramlee nih..tapi dayah pun ada bakat shuhada gak..aku hampir tertipu..(kalau nak baca dengan penglihatan yang lebih baik sila klik pict ye)





Mula2 dayah jadi manisah(betul ntah nama anak haji bakhil manisah..) anak haji bakhil..
so aku pun layan jadi haji bakhil..haha..

dia tgur aku wat ayat jiwang time tuh..



Nih baru berteka teki sapa dia manisah tadi..
time nih aku dah agak dayah..tapi lepas tuh aku rasa cam shuhada..








pastu time nih baru aku yakin dan pasti wira perkasa hitam adalah dayah..
huhuhu..
coz ym dia ja slalu dok hntr website apa ntah ..
tulis bahasa vietnam tuh..




Bukan dayah nih..ni dayah singapore..
dayah wira perkasa dok malaysia..hehe

Huhuhu..aku tak dak motif membuat entry nih..saja suka suki aku...coz bila aku baca balik ayat-ayat ym dayah nih aku nak tergelak sambil guling2..semacam orang senak perut..huhu..tapi kalau ym shuhada lagi power ayat dia..time aku ym ngan dayah masa nih dah pukul 1 kot..mula-mula mata aku bukan main ngantuk gi..tiba-tiba dia buzz n start ym dengan ayat-ayat sedemikian..hilang terus ngantuk aku...hehehe..ok la tuh jer aku nak mengarut malam nih...k..WAllahu A'lam..





Dec 26, 2009

ღ Hari ini dalam Kenangan..ღ

Salam Alaik...saat aku mengadap laptop ku ini..sambil mengetuk-ngetuk papan kekunci ini..diri ini merasakan semacam sangat letih..semalam aku merasakan sangat bosan..tetapi untuk hari ini berlainan pula kisahnya...aku telah termakan cadangan cik eLLa di ruang komenku..hehe..(jangan mara ye cik eLLa kerana nama anda telah disiarkan di akhbar bisikan rindu muka depan...kihkih) macam mana rasa cadangan tersebut...? owh....sangat terhibur..terisi masa bosanku..buat seketika ku dapat usir bayangan dia dari kotak fikiranku...

Kemana hala tuju aku tadi ye...mula-mula aku mesej nisah..gitau dia..

F-weh..hang tau dak kul 9-6 ptg ni x der letrik...?
N-Owh..yaka...hang tau mana?
F-Aku tengok kat H-mart (koperasi kolejku)..ada notis...
N-Sorry lambat reply..aku ngah kemas barang-barang ni...

Nampaknya nisah tak berkeinginan untuk ajak aku keluar ke mana2...then aku berfikir..think..think n think...ya...satu nama muncul di ruang ingatan ku...Aisyah..! mesti dia nak gi mana2..getus hati kecikku..so aku mesej aisyah lak...n tanpa ragu2 lagi ternyata benar telahan aku..Aisyah memang nak kuar...so aku pun amik keputusan nak ikut aisyah..aisyah n 2 orang dayah singapore..(coz ada 2 orang nama hidayah ..n dua2 tinggal kat singapore)..

Then tetiba nisah mesej aku...

Gi PTSL ok gak ni..x der letrik leh on9 kat PTSL(library)

PTSL? Emm..oleh kerana kuliah belum bermula..mana mungkin si farhah ni nak menempek di PTSL...kalau kuliah dah bermula pun...belum tentu seluruh hayatnya pada sem ini dihabiskan disitu...ahhh..dasar ulat pokok..bukan ulat buku...hehehe..

Nisah or Aisyah...so aku pilih untuk ikut Aisyah...dengan sepantas yang mungkin aku iron baju..takut kalau-kalau gangguan elektrik berlaku lebih awal dari yang diberitahu..suma benda yang memerlukan elektrik aku guna kan saat itu..iron...cas fon...dan sewaktu dengannya....jam tepat menunjukkan kul 9..kemudian beransur ke 9.15..kemudian tiba pula ke jam 9.30...dan seterusnya..sampai la saat aku keluar dari bilik elektrik masih tidak terusik mahupun terganggu...

cesss...ramalan ini tidak benar belaka....tapi hati sudah nekad..aku mahu ke the mines dengan aisyah...so bila hati dah bulat aku tak nak ianya berubah jadi empat segi mahupun tiga segi...namun sebaik sahaja aku berada di dalam bas...maka satu mesej ku terima...wyda merangkap roomate aku gtau letrik xder...






Ya..inilah dayah...yang tinggal di singapore...
kawan kepada dayah sorang lagi yang sekuliah denganku...
baru sahaja aku kenali dia...
tadi la pertama kalinya..


dayah,aku n aisyah..


Ni aisyah....kami berdua dalam kenangan berlatarkan rumput yang menghijau...
see..betapa boolatnya aku..orang len patah hati sekali dengan pinggang pun leh patah
coz berat turun..tapi haku??
dalam proses kot (think (+) make me active..huhu..sdapkan ati...)


Sebaik sahaja tiba di sana..kami mula bergambar..
coz orang xder..
maka tak berasa segan n malu...


aisyah,dayah singapore jugak n aku...
antara semua 4 sure la aku paling tough..hahaha


Aku n dayah sebelum memulakan santapan..


ni masa nek bot nak gi mines..
huduh skit pict ni..
coz mnampakkan peha ayam yang banyak lemak..
eeeee..x suka..x suka..
aku ngah try amalkan minum teh herba orang kampung..
kot2 leh buang sikit lemak2 nih..
ari tuh aku gi kajang..aku nampak tempat may fair..
yang pecah lemak dalam masa 5 min...
ni suma coz terpengaruh dengan rancangan impian anggun..hehehe..
rasa cam gatal je kaki aku nak jejak masuk..
tapi time tuh kuar ngan kawan2 yang kurus2 belaka..
so memang depa tak layan r keinginan dan kehendak aku..
huhu..sob..sob..sob...



Ni lah yang aku 'cekik' tadi...
sizzling mushroom chicken rice...
huhu..panjang sangat nama...ntah betul aku eja ke tak pun x tau la..


amik gambar dekat pokok krismas jap..huhu..
coz tengok banyak sangat pokok krismas depa pacak..


Bergambar di atas bot sebelum pulang...

Adeh...letih upload gambar...huhuhu..ok la...esok bertemu lagi ye bisikan rindu...ari ni sudah berlalu..esok masih menjadi tanda tanya...k WAllahu A'lam..

p/s: saat ini aku mahukan lena yang nyenyak..di ulit mimpi indah.....bukan mimpi citer santau yang aku tengok siang tadi..huhu...




Dec 25, 2009

ღ Hari yang Membosankan ღ

Salam Alaik...hari ni hari jumaat kan..penghulu segala ari..tapi aku rasa semacam sangat bosan...Ramai yang pulang ke rumah masing-masing..maka kolej aku tersangatlah sunyi..aku? aku pun ada keinginan untuk pulang seperti yang lain..kalau la aku tahu terlebih awal bahawasanya kelas ari sabtu nih cancel....kompom2 aku dah beli tiket..huwaaaaaa...nak balik..rindu kat umi......

Sunyi...sunyi sangat...selama nih aku tak pernah pun rasa sunyi macam nih...then aku pun amik henpon aku...pastu text shuhada... 'bro..! ko kat ner..aku kangen sama cowok gue nih..' aku saja panggil dia bro...coz aku konpius sikit kejantinaan dia..hahaha..dia baca nih mampuih aku kena pelangkung..kuikui...ok berbalik kepada tajuk utama...then dia balas..'aku sedang berlibur nih..di kajang pak..' (jangan konpius kewargaan aku n shuhada k...serius aku warganegara malaysia..) may b shuhada kot ada darah jawo..tapi aku suka nonton sinetron...hahaha..nampaknya mesej shuhada menunjukkan dia lagi konpius tentang kewanitaan aku..ngehngeh..yela..kalau jalan ngan aku,shuhada tak berpaut kat lengan aku,bukan shuhada la tuh..dia kata aku tough..huhuhu..pepandai ja budak nih noh...pernah sekali aku jalan ngan shuhada orang tengok pelik kat kami...aku n shuhada normal k.....hahaha..

aku tengah layan2 jiwa kacau dia 'libur' lak...x jadi nak melalak kat dia...nampaknya perbuatan aku terhadap dia berbalas..haha..ari tuh shuhada call aku..kononnya nak hilangkan beban perasaan dia..then aku lak dengan happy nya jawab aku nak kuar ngah tunggu bas..dia tak jadi nak story mory kat aku...so ari ni nampaknya shuhada ni nak berbalas dendam nih...ok2..x per..so aku melalak sorang2..tapi tak la melalak pun..sedu sedan je kot...

suasana yang boring n sunyi ni membuatkan aku rasa teringat kat someone...rindu sangat..ari nih genap sebulan..dia pergi dari idup aku..sejak balik ukm nih aku tak nangis gi sebab dia..rasa-rasanya la..tapi ari ni..jiwa kacau..may b sebab aku tengok pict dia...terus laju je air mata nih mengalir..sedu sedan aku buatkan aku semacam rasa nak melaung kuat-kuat ja..biar suasana sunyi jadi hingar dengan tangisan aku..huhuhuhu...kang pakat lari ramai2 mai bilik aku ingat aku histeria lak..kahkahkah....alahai..sepatutnya aku menulis dalam mood yang sedih..tapi ni dah berbaur sedih dan gumbira..

ok..untuk perenggan nih berbaur jiwang...so kalu rasa tak leh terima kenyataan tentang jiwang yang bakal aku persembahkan..diharap anda skip 2 perenggan di bawah..harap maklum..kerjasama anda amat dihargai...huahua...

'Shaharudin...Nama itu ku seru di angin lalu...aku jadi rindu..Nama itu ku lagukan dalam hatiku..Nama itu sudah sebati dengan jiwaku..berdenyut bersama nadiku..Mengalir dalam darahku..Dan sehela nafasku..

Shah..mataku terpandangmu di mana2..Telingaku terngiang-ngiang suaramu.. Semerbak harummu bagai mengekori setiap langkahku..Aku terseksa..Merana..Aku jadi lara bila sedetik pun tidak dapat ku usir bayang-bayangmu...'

MyEm0.Com

Emm..esok..esok aku bakal merasakan boring lagi...sebab? sebab dengan dukacitanya diumumkan bahawasanya esok letrik kat kolej aku mengalami gangguan dari pukul 9 sampai pukul 6 petang...huhu..lama tuh..aku tak boleh on9..tak boleh cas henpon... (awatla buduh sgt ni farhah..cas la malam ni siap2..huhuhu...) adoi la...sunyi nya idup..sunyinya ati....kosongnya jiwa..hukhukhuk...then aku rasa dah jumpa kot penawar camne nak atasi ati yang patah nih..coz tadi aku jalan2 kat satu blog nih..Pencari Cinta aku jumpa doa putus cinta mengatasi kekecewaan...tak per..nanti aku buat tengok..doanya macam ni la...



Nak tau lebih lanjut gi la blog pencari cinta tau..emm...ada cadangan ape2 yang patut aku buat esok sepanjang letrik tak der..huh..wat pe lagi ..tido farhah...huhuhu...ingat beruang kutub ke tido2..beruang tuh iras aku bukan aku iras dia...kalau beruang tuh comel..maka kecomelan tuh diwarisi dari aku...kebesaran saiz...owh...no komen......ok la...cukup setakat tuh kot aku bisik-bisik kat sini....wAllahu A'lam....

p/s: harapanku..janganlah diganggu elektrik keesokkan harinya...biarlah dia bersenang lenang tanpa gangguan....Ya Allah ! tolong khabarkan padanya yang aku amat merindui dia..




glitter-graphics.com

Dec 24, 2009

ღ Semester Baru ღ

Salam Alaik..semester baru dah pun bermula bagi sape2 yang stdy kat ukm ni..u lain aku tak tau..masuk je semester baru macam-macam cerita aku tukar-tukar dengan kawan..terutamanya fasal kisah ati aku yang patah la..aku ingat aku sorang je patah ati..rupa-rupanya kawan aku si shuhada pun sama..huhuhu..ape la nasib kami..Then masuk je ari isnin 21 hb aku ngan kawan-kawan aku kuar gi kajang beli barang2 skit..biasa la awal sem..masa kuar ari tuh 2 dari kawan aku dapat biasiswa KPM,so salah sorang belanja kami..Alhamdulillah bleh makan free ari tuh..best r diorang dapat biasiswa KPM.leh beli motor la..nak beli laptop baru pun bleh aih..tak per..tunggu kalau2 kuar len permohonan biasiswa tuh..bleh apply skali lagi..ari tuh aku baru tau duit PT dah masuk..so daripada nak beli sikit je barang..jadi banyak sikit..hehe..mula la sandal nak lekang tapak la...macam2 farhah..



Tengok..1 troli ha beli..eh2..tapi tu bukan barang aku sorang tau..barang farhah n 3 orang kawan g...rasanya tak pernah dibuat orang sorong troli tu merata dalam metro kajang tuh...tapi aku n kawan2 aku wat..bukan apa..diorang cakap tak larat nak bawak barang..maunya tak larat,beli macam2..sabun tuh,sabun ni..yang beratnya kalau benda tu dalam bentuk cecair..macam softlan ke..mineral water ke..

Oleh sebab sandal aku dah nak lekang tapak..so aku pun beli len..crocodile jugak..tapi yang ni tinggi sikit..aku try selesa..then bila aku pakai jalan banyak..pergh...sakit siot kaki aku..huhuhu..tapi aku diam je..konon2 selesa lagi bergaya tak rasa pape..kalau kawan aku yang jenis tak suka kasut2 tinggi ni tau.. maunya syarah kat aku 2,3 das...huhuhu..


ni la sandal tuh..aku nak amik kaler putih tapi kawan aku cakap dia dah beli macam tuh kaler putih..kempunan aku..dah la aku suka kaler putih..x per biar orang len happy kita mengalah sikit..(Yela tuh farhah..mengalah la sangat)kaler ni nampak macam sandal orang tua2 lak kan..emmm....

Bukan setakat ari isnin tu je aku kuar..keesokan arinya..pagi-pagi g aku n nisah dah kuar g fak..coz nak daftar kelas tutorial..tengok2 kat fakulti baru satu je kelas tutorial utk subjek yang kami kena amik sem ni baru buka..so lepas tuh aku gi lepak-lepak ngan nisah n shuhada kat ZA'S Bakery..dah lama tak makan kat situ..selalunya kami suka makan bubur nasi r kat situ..ataupun kebab..tapi aku tak reti makan kebab pkai garfu pisau bagai...maunya comot n bersepah kebab tuh..huhuhuhu..kalau bungkus bawak balik kolej cepat je aku telan..haha..

So..shuhada pun mula bercerita soal hati dia..n nisah jadi pendengar cerita coz aku dah dengar cerita shuhada time jumpa kat umah kenuri dua pupu aku..so aku mengadap bubur tu je la..dengar sipi2 je apa shuhada citer..then dia citer lak fasal dia kuar kajang ari isnin 2..sama ari ngan aku kuar gak..tapi aku tak jumpa dia pun...dia citer..masa tunggu rapid..tiba-tiba ada sorang lelaki duduk kat sebelah dia..n hulurkan tangan sambil cakap "Saya ikhlas nak berkawan dengan awk..jangan takut..saya bukan macam lelaki lain.." shuhada cakap 'haru aku tiba-tiba sua tangan nak berkenalan ngan aku..aku wat tak tau ja.." kalau aku kat tempat dia pun cuak gak..then lelaki tuh bangun n g dekat sorang pakcik driver bas tuh..dia cakap.. 'saya ikhlas nak berkenalan dengan dia..tapi dia tak nak.." pastu pakcik tu pun jawab.."diorang tuh student lagi 2.." then bla..bla..bla...

Tak lama lepas tuh rapid t430 pun sampai..kebetulan ari tuh ramai sangat orang..so bla rapid datang suma pakat bersesak-sesak nak naik rapid..tiba-tiba dengar suara pompuan menjerit...suma orang diam..then dengar suara lelaki tuh cakap..'ko ni pehal jerit2..' tau tak dia wat per..? dia raba punggung pompuan tuh..kuang asam tol..
aku tergelak-gelak bila dengar citer shuhada fsl lelaki tu nak berkenalan dengan dia..aku cakap kat shuhada.."mujur dia tak raba hang noh..tau la hang 'janda' pun..tapi berjenis la skit hang nak cari pengganti pun.." hahaha...macam2..donia..donia..suhada cakap lelaki tu jalan pun terhuyung hayang..kompom dadah tuh..tak pun dia sakit jiwa coz kena tinggal dengan awek dia ka..hahahaha...tu kesimpulan awal aku..

emm...petang tu lak wat ke 2 kalinya aku kuar g..kali ni aku kuar g mines lak..mula-mula ingat nak kuar g kajang je teman nisah..then nisah ajak g mines..aku pun ok je..coz aku tak pernah g naik bot kat mines tu..


Saja amik pict nih..
pelancong arab kot..
masa tengah tunggu bot tu sampai..






Huhuhuhu..ari-ari cik farhah ni kuar..sampaikan ari selasa tuh aku tak g kelas 1st..coz aku ingat tak der kelas dah..aku lupa ada subjek tuh ari 2..emm..esok tu lak rabu..aku kuar gi..g kajang sekali lagi..bukan beli apa sangat dah pun coz 2 ari berturut2 tuh dah beli macam-macam..saja jejalan amik angin..dok sorang2 kat bilik pun kang terkenang-kenang pada yang dah pergi..dulu aku la manusia yang paling tak suka kuar gi mana-mana..aku lebih suka luangkan masa bersama laptop aku nih..kalau kawan-kawan yang nak kuar pun diorang tak ajak aku gi dah..coz diorang tau jawapan aku..aku tak nak ikut..aku rasa cam serabut kepala je pikir balik lewat2..letih la..kalau ada antara kawan-kawan aku yang ajak aku kuar gak tuh maknanya aku pilihan terakhir la tuh..emm..tapi berbeza lak aku dengan sem nih..aku rasa nak gi semua tempat..huhuhu..orang tak ajak kuar aku lak sibuk ajak kuar..huhuhu...camtu lah farhah nih..pagi tadi masa tengah tunggu bas aku ada iklan kat bus stop tuh..lawatan ke genting highland rm98 30 hb jan..n bukit fraser rm 198 pd 14 n 15 hb feb..aku rasa cam nak je pegi..kalau kewangan mengizinkan n kawan2 aku gi aku pun tringin gak r..

emm..banyak tol citer aku entry nih..huhuhu..ok..ari ni lak..apa jadi kat aku eh..sekali lagi aku tak masuk kelas ngan shuhada n nisah..coz awal-awal pagi tadi aku dah kuar..kononnya aku dah budget blehnya gi kelas kul 10..aku gi pusat perkembangan umum..nak tanya fasal subjek bahasa yang aku kena daftar sem ni..n fasal subjek liberal coz kursus dah penuh n nak dftar manual la..then layanan kat kaunter biasa la..manusia cam kita gak yang ada perasaan n emosi..belum sempat soalan abis ditnya g diorang dah jawab..dah macam tok bomoh lak..hehehe..so jawapan yang kami nak tu tak tepat...then 2,3 kali tanya...huh..macam..disebabkan tu..kami terlepas bas kul 10...pastu kami nampak bas zon u..bas zon u ni bas yang nak gi fakulti undang2..fakulti undang2 lak paling jauh..maunya setengah jam lepas tuh baru dia pusing balik..bila dah naik kul 10.30 dalam kul 10.45 camtu baru la kami sampai kat fakulti sains sosial..then terus jalan cepat-cepat g kelas yg kul 10 2..tengok2 lect dah masuk..n tempat duduk penuh..sem lepas subjek yang sama gak tapi wat dalam dewan kuliah..kali ni wat kat kelas biasa..so kerusi memang kena amik kat kelas len la..memandangkan dah 45 min kami lambat..so pelan2 shuhada,nisah n aku turun tangga..tak jadi masuk kelas..huhuhu..teruk tol pernangai haku...minggu 1st dah macam2 cik farhah nih..tak per..minggu depan kompom aku gi suma kelas..huhu..

Ok..sampai setakat tu je r apa yang aku lalui 2,3 ari ni...sibuk jalan-jalan sampai tak sempat update blog..esok cuti..yang pastinya cuti 2,3 ari ni aku tak kemana-mana kot..WAllahu A'lam..





Dec 21, 2009

♥ Kembali Ke Kolej ♥

Salam Alaik..dah lama tak update blog..aku baru je balik kolej..petang semalam aku sampai..aku amik bas kul 11 pagi..semalam 1st time aku naik bas kat tanah merah jitra..naik SaniExpress..best gak bas 2..selesa..sebelum start bergerak..pakcik bas tu wat announce fasal perjalanan,tentang pemilik bas 2..kat mana nak berhenti,teknologi yang bas tu guna,kelajuan bas tu sejam..hehehe...macam2 r pakcik tu gitau..siap gtau pemilik sani express 2 belum berkahwin..haha..emm..kalau diorang berhenti 30 min,30 min la..sape yang terlewat 2 mula la pkcik 2 perli2..huhuhuhu...aku la salah seorangnya..lewat 3 min..huhu..aku dengar pakcik 2 kata..'depa wat muka tak bersalah lak' 'depa ada masalah pendengaran kot'..huhu..tapi tak per..salah sendiri kan..berasa amik la..huhu..diorang target sampai kat duta kul 5.10 kot..then sebab 'kelewatan perjalanan n kelewatan penumpang' (ni ayat pakcik 2) maka pakcik tu gtau sampai duta kul 6.12..& tepat2 aku tengok jam sampai kul 6.12..walau cmne pun best la bas 2..

Cuti 5 minggu yang berlalu, macam2 yang berlaku..sama ada pada orang sekeliling..mahupun diri sendiri..dan pastinya,aku akan coretkan satu persatu disini....k..wAllahu A'lam..


Nov 12, 2009

. : : Nak Balik Dah : : .

Salam Alaik...ok..aku kena taip dengan kadar secepat mungkin nih..kalau tersilap eja korang pandai2 la mengeja bagi betul balik...aku nak balik dah malam ni...kul 8 jap g aku nak gi tunggu rapid kat bus stop kolej aku nih...(bahaya tak aku gitau camtu..? kang ada orang datang culik lak..hahaha...Nauzubillah...)kawan aku ajak kuar awal lak...dia cakap nak makan dulu...skang ngah kemas-kemas serba sedikit saki baki yang tak kemas g...then aku minta maap may b aku akan jarang jenguk blog korang n jarang klik2 nuff korang..so tak payah la klik2 nuff aku...bila aku on9..aku klik nuff korang,aku tinggalkan jejak ye..kalau tak der jejak aku tuh tak payah la klik nuff aku...kang tak adil lak..ok..

Ok la..aku terpaksa berhenti dekat sini..Salam Alaik...


MyEm0.Com

♥ Lapang sikit Hati ♥

Alhamdulillah.....ops..lupa lak mula dengan salam....Assalamualaikum...bagi salam penuh lak kali ni..coz tadi lupa bagi salam..yela..mau tak lupa,gumbira dah ni weh...dah leh amik cek tuh!

MyEm0.Com

semalam aku tido tak lena gak la...tapi aku tido awal..coz teori aku..kalau tido cepat leh siang cepat2..haha...x berapa sistematik teori aku nih...siang tak cepat gak la walaupun aku tido awal..coz aku asyik terjaga..kul 2 pagi terjaga..kul 3.30..pastu alarm aku bunyi lak kul 4.30..terus bangun..walaupun aku cam pening-pening skit..aku bangun gak coz aku tak study abis g..gara-gara sekeping cek..semalam aku baca nota tapi otak aku dok menyelinap masuk dalam stor aras 4 tuh...tak tenang tol...so aku nekad tutup buku n segala nota n tido..dengan harapan cepatlah muncul wahai mentari..supaya hati ini beransur tenang...kalau ikutkan ati aku yang susah tak kaya-kaya nih..maunya aku tido depan stor tuh..hahaha..melampau kamu farhah....orang bagi tido dalam bilik nak tido kat depan stor lak...

Tambah lak pagi tadi aku mimpi bukan2..takut aku mimpi pagi tadi..mimpi kena r**e..
takut gila mimpi 2..aku tersedar bila aku rasa cam telinga ni boleh tangkap suara sendiri menjerit...semalam lak aku mimpi ada sekor ular kaler ijau campur itam dok dalam bilik aku dekat dengan timba aku...nyaris-nyaris nak gigit (eh..gigit ke patuk ye?)bangun je pagi semalam takut aku nak amik timba tuh..takut kalau2 btol cam mimpi tuh..apakah petandanya mimpi bukan2 nih??

MyEm0.Com

Ok2..berbalik kepada kegirangan yang aku kecapi pagi ni...setelah mentari muncul di balik jendela bilik aku...(hehehe..ayat hiperbola..metafora...haha..aku pun dah lupa r..) lepas tuh terus aku gi mandi2..buka buku jap..takut stdy tak abis lagi..then aku g intai2 pejabat kat blok aku ni..intai tgok ada tak akak tuh..lepas tuh aku rasa nak dongak tengok stor kat aras 4 tuh..dan ternyata....pintu terbuka! hahaha...aku melonjak kegirangan...terus berlari-lari anak (lari-lari anak je coz aku anak orang gi tak jadi ibu orang g...)menuju ke tangga..dengan tersenyum lebar aku gi ke stor 2..terjengul muka akak ofis tuh...aku terus cakap tertinggal barang..dia gelakkan aku..dia cakap..'aa..amik la..' fuh nasib stor tak penuh g..kalau tak maunya aku kena berenang-renang dalam timbunan beg-beg dan kotak-kotak tuh...so aku pun buka la beg aku dan amik buku yang disyaki menyimpan cek tuh...Alhmdulillah...ternyata long term memory aku mampu berfungsi dengan baik...( fungsi dengan baik untuk ingt cek tuh je..nak jawab exam kang wat hal la memory aku tuh)

MyEm0.Com

Ok..skang aku dah leh ngadap buku dengan tenang...n satu lagi masalah aku jap g..nak kena hantar kunci blok lama dulu..diorang bagi notis suh hantar masa 26/10 ari tuh..ni dah 12 hb 11....aku bakal hadapi risiko kena denda nih....n kena marah 2,3 das barangkali..

MyEm0.Com

ok2..aku nak stdy balik...petang ni agak susah la paper..coz aku nak kena ingat kata-kata tokoh psikologi lagi..aduii yaiii...sangat tidak suka...

MyEm0.Com


Nov 11, 2009

♥ Penatnya ♥

Salam Alaik..penat n letih sangat ari ni...bukan penat sebab apa pun..penat kemas barang je..lepas Balik je jawab exam dekat DG tadi..(sape stdy kat ukm mesti tau DG kat ner) terus kemas2 barang...sidai selimut yang tak kering semalam..nak balik esok..tapi ari ni aku dah letak barang-barang dalam stor..risau kalau2 esok x sempat..malam esok aku balik kedah..huhuhu...aku nak balik pagi jumaat tapi kawan2 se Alor Star dengan aku nak balik esok malam lak..so balik sekali ngan diorang la..lagipun balik malam rasa cepat sikit perjalanan..kalau balik siang aku rasa lambat gila...ari tuh pernah sekali aku nek bas tuh kul 12 tengah ari ..aku sampai kul 9 malam...dekat mana ntah kena tukar bas coz bas tu wat hal..lama sungguh...macam dari alor star nak pi johor lak..emm..rapid malam2 ada kul brp eh..risau aku..huhu..

Tiap kali aku nak balik naik bas je mesti aku terpikir kalau la time ada orang nak turun then dia nak amik beg kena kuarkan beg aku dulu ke...pastu dia tertinggal..yela bas yang aku naik akan berhenti kat SP(Sungai Petani) dulu..camne ye..susah ati tu...naya r..abis baju2..huhu...patutkah aku letak nama,no.fon n alamat rumah dalam beg ..supaya sapa2 jumpa leh bagi kat aku balik..emm..yela 2..berapa ramai sangat manusia yang berhati baik skang ni..huhuhu..



beg macam guni pun ada..huhu..
tak kisah r guni ke apa..
janji muat segalanya..
segala bantal tido n peluk dok dalam tuh..

3 beg & 1 kotak buku aku letak kat stor..yang pastinya barang-barang ni akn beranak pinak dari satu sem ke satu sem..jenuh nanti nak bawak balik..huhu...yang nak beranak pinak tu buku la rasanya..camne gamet jantan dan gamet betina bertemu untuk beranak pinak tak tau lak aku..huhuhu...ari tuh dengar diorang cakap boleh letak satu kotak je n selebihnya kena letak dekat blok lama..jauh 2...nak kena angkut ngan lori lak..susah ati gak aku pikir...pastu camne ntah tiba-tiba leh lak letak..tapi Alhmdulillah lega la..Allah permudahkan urusan..sebelum ni kalau nak letak barang blok aku ni limit 3 items je...(felo aku cengei weh...).kalau tak,kena angkut ngan lori lak malam nih..dah la aku ada exam esok..nasib dah leh simpan..

Tapi malam ni kena tido beralaskan lengan je la...tak per..aku tumpang je bantal roomate aku..
Esok kul 3.30 last paper...nak abis dah jawab 9 paper sem ni..cepat tol masa berlalu..aku rasa cam baru je masuk sem ni..tengok2 dah nak abis sem..dah nak abis taun..20 hb 12 lak balik sini balik...emmm..Sepanjang aku dok kat ukm ni..tak pernah lagi pegi swimming kat Danau..teringin gak walaupun tak leh swim..haha..tak per..sem depan aku ajak kawan2 aku yang suka swim kat Danau..lama g nak dok kat ukm ni..ok2..merapu banyak lak..nak citer nak balik je pun..dah masuk fasal citer Danau Golf..


K la..nak merehatkan badan yang lenguh2 nih..huhuhu..WAllahu A'lam..

Nov 10, 2009

ღ Thanks coz Tegur Saya ღ



Salam Alaik...seperti tajuk pada entry..farhah nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada saudari yang menegur..saudari la kot..coz nickname macam nama umi saya...farhah dah delete pict farhah yang saudari maksudkan...Ye..farhah tau tak elok seorang perempuan letakkan gambarnya kat mana2 ruangan di internet ni..terutama gambar-gambar yang close up macam tu..'kerana dirimu sangat berharga'..dan farhah pernah terbaca fasal artikel gambar muslimah...di sini.. tapi diri ni selalu alpa..thanks coz sedarkan diri yang alpa ni..InsyaAllah lepas ni farhah just akan letak pict selain gambar sendiri..Tersentap gak la bila baca teguran saudari tadi...Rasa camna ntah..tapi bila difikir-fikirkan betul gak cakap saudari..may b gak saudari kenal farhah kot..sebab pada teguran saudari ada tertulis 'ngaji mana dulu?' ayat macam ni nampak gaya nya may b orang utara gak..may b yang kenal farhah gak kan..ape2 pun terima kasih...persoalan kenapa letak pict yang depan kamera dalam blog..jawapannya tak der sebab..so wajarlah saya delete kan..

Teguran macam ni sebenarnya yang farhah takutkan...may b sebab banyak sangat farhah g berblogwalking maka sesapa pun leh jumpa blog farhah ni kan..bila tengok pada jumlah pengunjung yang makin bertmbah..macam2 ada...WAllahu A'lam..thanks...




Nov 7, 2009

♥ Tag Dari Sarah-Lipstick Apa Aku Pakai- ♥

Salam Alaik..Tadi ada gi baca entry sarah..
lepas tu baru perasan kat entry tu ada dia tag readers dia..
ok..rasa cam nak wat tag ni..
julung-julung kalinya farhah ni nak wat entry jenis2 ni ye...
aku malu sikit bab nak wat entry jenis solek menyolek ni...
MyEm0.Com
tapi ni just lipstick je pun...
dia just tanya pakai lipstick apa kan..
Ok..farhah tak suka sangat pakai lipstick2 ni..
rasa cam tebal je bibir...
dah la dagu pun tebal dah..huhuhuhu..




Ni la yang farhah pakai..Avon Simply Pretty..ianya boleh digunakan untuk lip and cheek..jenis cecair..pink blush..rasa rose..so farhah pakai tak rasa melekit..lepas sapu sikit ianya kering..Sarah suruh letakkan gambar sekali..gambar ape eh...gmbr lipstick ke gambar orang pakai lipstick...

K..WAllahu A'lam..