Apr 17, 2009

. : : Andai Ku Mampu Putarkan Waktu : : .



Salam alaik....
Andaiku mampu putarkan waktu...
tapi sayang...
waktu tak boleh diputarkan....
Bak pepatah arab ada menyebut....
waktu itu umpama pedang...
sekiranya kita tidak memotong,maka ianya akan memotong...
kiranya waktu itu dapat diputar...
ingin sekali ku nikmati saat-saat aku tidak merasakan keciwa...
saat-saat hadirnya rasa gembira...
saat-saat aku bergelak ketawa meraikan kejayaan bersama-sama teman seperjuangan...
ntah la..minggu ni minggu malang bagiku rasa-rasanya..
Macam-macam yang aku tempuhi untuk minggu ni...
siapkan jurnal psikologi..falsafah pendidikan...
tiba-tiba time nak hantar jurnal psikologi..baru la aku perasan jurnal aku tu tak ada halaman untuk isi kandungan yang aku buat...
so terpaksa lah aku bawa balik n buka semula....
ari ni lak aku ada taklimat prapraktikum/prapraktikal la...
aku terlewat bangun lak...
orang taklimat kul 8.30,aku kul 8.30 baru naik bas...
nasib la ramai gak yang baru nak gi time tu...
stelah sampai ke fakulti...
kami diperli oleh pegawai yang bagi taklimat tu...
dia cakap...'nanti gi sekolah jangan lambat plak..'
huhu..terasa...bakal guru yang tak hargai masa...huhu
stelah habis taklimat aku dapat tau ari ni bleh check keputusan ujian INSAK yang telah aku jalani pada 21 hb 3 yang lalu...
Ujian INSAK ni untuk tentukan samada dapat melayakkan diri ke interview biasiswa KPM atau tidak...
sekali lagi aku keciwa..
aku tak layak untuk menduduki interview biasiswa tu...
aku syahid di tengah jalan...
3 orang temanku daripada 5 orang sahabat telah berjaya...
mereka harus teruskan perjuangan...
11 hb 5 bakal jadi penentuan...
padamu teman ku ucapkan tahniah...
teruskan perjuangan...
mungkin bukan rezekiku...Rezeki di tangan tuhan...
sebaik sahaja pulang ke kolej kediaman...
aku terima satu panggilan..
panggilan dari seorang perempuan...
aku tak tahu siapa gerangan...
tapi hadirnya petang tadi membuat ku menangis kesedihan....
aku keliru dengan keadaan...
salah aku kah wahai shaharuddin Saadan...?
apa yang patut aku lakukan....
berhenti disini sahaja?
ataupun pertahankan kedudukan....
Aku pohon padamu Ya Rabbi...
Berikan aku kekuatan...
untuk ku tempuhi cubaan....

0 comments: