Jul 9, 2009

. : : Akhirnya : : .


Akhirnya...
aku kembali semula disini..
Akhirnya..
ku mampu coret semula rahsia hati...
Sesungguhnya hati ini selalu membisikkan kerinduan yang pasti.....


Salam Alaik...
sorry ye dah lama x update blog...coz busy ngan prapraktikum n report yang kena siapkan...
Sepanjang aku menjalankan tugas prapraktikum..
Ada yang best n ada yang tak best..

yang bestnya kan....
Suatu ari tu sebelum aku tamatkan perkhidmatan(huhu...cam pencen lak)..ada sorg student ni...
dia ni budak form 1...comel orangnya..asal langkawi..
dia datang kat aku..masa tuh aku kat library..
dia tnya aku...'Cikgu last esk ke?' (coz aku gtau kat dia masa aku kena masuk klas dia ari ahad mnggu 2)so aku pun jawab haah la kan..sebelum tuh aku kena msuk klas dia 2 mnggu berturut2 untuk ganti guru masa subjek literasi komputer..

so aku pun bual2 la..
diorang tnya aku itu ini..
cikgu umo brp..
cikgu asal mna...
birthday cikgu bila...
hehehe..aku pun jd cam happy n enjoy je dok klas tu..bila aku pun mesra dgn diorng..
macam2 diorang nk share citer ngan aku..aku mula rasa best sangat profesion ni..
pelajar sebagai pelanggan n aku guru sebagai pemberi khidmat...
bila servis kita menarik pelanggan pun suka..hehe..tapi aku tak cakap servis aku baik tau...

ok la berbalik kepada citer tadi..
aku nmpak muka dia cam sedih je bila aku cakap aku dah nak abis wat prapraktikum kat situ..
Esok tu sekali lagi dia datang kat aku...masa tu dia ada kelas kemahiran perpustakaan n aku pun
of course la ada kat library gak coz tu port faveret aku...hehe..

so dia datang la kat aku..
'cikgu last ari ni kan..'aku cakap 'haah..ari ni cikgu last..'so dia salam ngan aku...masa tuh kengkawan aku yang len pun ada r..diorang cakap..'ni yang kami konpius nih..'oleh sbb kwn2 aku ada..dia malu nak cakap sesuatu..so dia bisik la kat aku..'cikgu ada no fon'of course la ada cyg..
so aku pun bertukar2 la no fon ngan dia...hehehe..best sgt aku rasa..rupa2nya kehadiranku kat sekolah tu ada gak yang sedari n hargai...

Nama dia Aliaa..
lepas tuh bukan berhenti di situ sahaja...setelah aku balik umah..tiba2 satu malam tuh aku dapat satu panggilan dari nombor fon public..aku ingatkan En.Shaharudin ni ke kedit abis cll aku pkai public..aku pun lari2 la msuk bilik nak jawab fon tuh..tgk2 Aliaa rupa-rupanya..walau cmne pun..aku happy sgt bila dengar dia cakap..'Hello..ni cikgu Farhah ka..?'hehehe..panggilan cikgu tu wat aku seronok sangat...

So nmpaknya dia rindu kat aku la tu..dia tnya aku aku nak datang tak Hari KoKurikulum sekolah..aku cakap nak datang kalau tak der hal..last2 aku tak pergi pun..huhu..sian kat Aliaa tunggu cikgu...aku tak dapat pergi coz time tu aku sakit gigi sampai 3 ari berturut2..tiap2 ari asyik nangis je..so camne cikgu nak g lawat Aliaa..kang orang ingat nape lak cikgu ni nangis2 nih..
Report pun x wat time 2..

Aku pun satu x cll or msg dia...aku nak cll or msg tp aku pkir balik..msti la fon dia dok kat umah..kat langkawi nu...dia kan dok asrama...aku pun x tau jdual blik kampung diorg...so adakah akan terputus talian aku dengan Aliaa...? hmm...pape pun cikgu rindu kat Aliaa..
Tu la kan...senang je kalau nak amik ati budak2 nih...hehe..
ni la antara sweet memories aku kat sekolah tuh..

selain tu aku gak pernah kena masuk ngajar budak2 lower 6...gabra biawak aku...yela budak2 tu hmpir sebaya ngan aku je..so apa aku cakap ni bukan diorang nk dengar sgt...satu ari tu aku kena ganti sorang guru kat kelas Pra U1 Sejarah...ingatkan ganti biasa je..tgk2 ustazah tu mnta aku ajar diorang bahasa Arab daa...so aku pun tulis la kat papan hitam suh diorang salin...nasib la diorang mau dengar cakap aku...then aku pun wat2 confident bagi penerangan..padahal bukan main ketaq aku...pastu ada lak yang tnya soalan n ada lak berkerut2 muka dengar penerangan aku...aku pesan kat diorang salin n jangan tanya banyak2 soalan..huhu...coz aku belum btul2 arif subjek tu...huhuhuhu...malu weh klu tnya x leh jawab....so diorng pun faham...coz ada yang pernah tgk aku stdy kat sek 2 dulu..msa aku form 6 upper diorang form 4...itulah antara pengalaman2 aku...

so kesimpulannya aku suka sgt msuk klas form 1 n form upper 6...klas len aku rasa cam x brp brani...hehe




Aku ngan shuhada kat library(port favret) hehe

Ni la kelas Aliaa...ni pict time diorng ngah exm..tp yg berdiri tu bukan aku tau...my best fren..shuhada la...

5 comments:

Eyna's said...

Zaman praktikum mmg amat manis utk dikenang...

Tapi perbezaannya amat ketara bila dah mengajar sepenuhnya...

pu3 balqis said...

wah.. bestnya..
cikgu farhah ea..
sweet la...

Farhah Zaidah said...

eyna's-thanks ye ckgu sudi singgah komen...

pu3 balqis-hehe..best la jgak..tp ada gak x bestnya...

Saliza said...

Wah, bestnya praktikum...
Teringat zaman2 praktikum dulu2..

Saliza said...

Wah, bestnya praktikum..
Teringat zmn2 akak praktikum dulu