Oct 5, 2009

. : : Jalan-jalan Cari Brushes PS : : .

Salam Alaik...emmm..dah lama dah farhah jalan-jalan cari brushes PS ni...cantik2 je tgk..may b orang lain dah ada brushes ni...tapi tak kira..farhah nak gtau gak farhah jumpa brushes cantik ni...Sape yang dah ada..wat tak tau je eh..yang belum ada..jom try sesuai tak ngan PS milik anda...hehe
Ok..farhah pling suka floral brushes ni..may b naluri seorang perempuan yang memang sukakan floral2 ni..



Kemudian kat website tu lagi..farhah jumpa paisley brushes..Farhah pun x tau nak describe camne brushes ni..ada iras-iras cam ameba..protozoa..hehe..ntah la..



Kemudian jalan-jalan lagi kat website yang sama...jumpa lak ngan brushes hello kitty..hehe..cumil2..



Seterusnya farhah berdansa lak ngan music brushes...



Emm..banyak g tau brushes kat situ..cantik2 belaka...so bagi sesiapa yang nak try bleh la layari website ni... Photoshop Brushes


Lepas download...kita akan dapat ALZip file...

save file tu..pastu buka file tu..dan save as tambahkan pada file name .abr contoh: floral_brushes-mega_set.abr. So save la kat mana2..pastu..untuk loadkan dalam PS..buka Ps..

pastu click pada brush,seperti rajah di bawah (klik gambar rjah tersebut untuk paparan lebih jelas ):



Kemudian,klik pula pada ank panah ke bawah yang terdapat di sebelah brush..seperti gambar rajah di bawah:



Seterusnya,akan keluar gambarrajah seprti dibawah..dan klik pada anak pnah yang brada disebelah master diameter seprti yang telah dibulatkan:



Kemudian setelah klik ank panah tadi,maka pilih la preset manager,kemudian akan kuar kotak seperti gambarrajah dibawah:



so load lah brush yang telah anda save tadi...Emm..just untuk yang tak tau je ni...cam farhah ni...

5 comments:

~0~ said...

owh...thanks...so comeyyy

asna cute said...

wo wooo!
farhah tau guna brush utk lukis ldm komputer ker?

asna kagumm sebab asna jakunnnn~
hehe

Farhah Zaidah said...

-~0~-hehe..same2..

-asna cute- hukhukhuk...asna perli eh..frhah lg jakun... =(

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
terernye kamo edit guna PS..
ifa penah try dulu tapi x brape nk cun...
hehehe...

Farhah Zaidah said...

-cerry berry- farhah tgk efa edit pict suma cntik2 je...