Oct 27, 2009

. : : Sape nak tau Asas Fotografi Harus baca ni : : .

Salam Alaik...kul 5 tadi maka tamatlah sudah sesi menjawab kertas teknologi pendidikan...Maka malam ni perlulah saya untu study subjek Kemahiran Berfikir Dalam Pendidikan...OK...sebelum ni farhah ada cter kan farhah kena amik gambar untuk subjek teknologi pendidikan..coz dalam subjek tu ada bahagian photography..so bila nak exam baru la sibuk cari nota2 photography yang farhah tak salin..coz farhah dah tak ingat lensa ada berapa jenis,kamera slr guna filem berukuran apa..tapi farhah jumpa gak la dalam nota..tapi yang len2 tak berapa jelas sangat..so farhah surf la kat internet...Then jumpa macam-macam la...shutter speed,aperture...

Farhah pun tak ingat..farhah taip apa yang menyebabkan jumpa satu website ni.
so kat sini farhah jumpa buku yang boleh dimuat turun dengan PERCUMA

Hehe..kasi bold skit percuma..
farhah dah baca isi kandungan buku ni..
banyak gak la pengetahuan yang farhah dapat untuk tau tentang asas fotografi...
tak tebal pun mukasuratnya..
just 31 pages termasuk cover depan..
tapi amat berguna..
May b ada yang dah penah download kot..
so abaikan je la entry farhah ni ye...
bagi yang belum and berminat..bagi perhatian..
coz farhah sertakan link website penulis di akhir entry..
hehe


Tajuk buku ni "33 Rahsia Merakam Gambar Menarik Dengan Hanya Mengetahui Asas Fotografi..
Berdasarkan pembacaan farhah..
buku ini ada menceritakan tentang apa itu shutter speed,aperture,ISO,
kalau nak ambil gambar subjek bahagian mana kena fokus..,
latar belakang,posisi,bila flash patut guna..
tentang penggunaan reflector,& macam2 lagi la..
setiap satu tipnya ada penerangan berserta gambar..
ni lah wajah buku Noorizam Sabran


-

-

-

-


Amboii..rajin lak Farhah buat ulasan buku kan...
kalau lect suh wat ulasan jurnal maunya seminggu baru nak wat..
yela sebab best..hehe..
ok kepada sapa2 yang nak melawati blog penulis buku ni..
nak download buku ni boleh la ke websitenya...
kat sini farhah serta kan link k...klik sini


Ok..WAllahu A'lam..
sama-sama lah kita manfaatkan ilmu yang berfaedah..




1 comments:

SejarahCintaMastura said...

wah.., akak farhah mcm tahu2 je sy nak benda alah ni.. hehe..