Oct 22, 2009

. : : Senyum : : .

Salam Alaik...emm...tak tau camne nak senyum selepas wat oral test SPKG (Sistem Penilaian Kompentesi Generik) semalam...huhuhu..risau aku...sangat la tidak suka soft skills benda alah ni...coz aku rasa aku tak ade soft skills..Hard skills boleh la kot..Start dari batch aku la wat spkg ni..senior2 len x payah pun kalut cam batch kami ni..tapi tak per..setiap sesuatu ada hikmahnya kan.. Semalam lepas kelas ganti pagi tu balik je terus aku study untuk soalan2 kemungkinan yang felo aku nak tnya..dah macam study untuk exam je aku rasa..coz yela..semua menteri dalam kabinet aku baca..huhuhu..sebelum ni aku tak berapa amik tau pun...jenuh aku cari blogger mana ada wat entry fasal kabinet yang baru..rasa macam nak exam paper pengajian Am STPM la plak study suma 2...then fasal kolej la..fasal cancelor,NC,Pro Cancelor.TNC..huhuhu...

Ok..tak nak pikir fasal tu dah...
kena fokus dekat paper yang bakal menggentarkan jiwaku next week..
sebelum tu aku nak belajar senyum dekat diorang ni....

Biasa la aku kan suka kawan ngan binatang...so aku tnya diorang ni...
diorang siap wat demo senyum n bagi nasihat lagi tau...
ikutilah nasihat ni klu kedekut ngan senyuman..

-
-
-
-
-
-

En.Katak ni cakap senyum tu leh wat sy menarik...
tapi En.katak senyum tak menarik pun..nmpak gg depan tu jarang..


Cik Burung unta lak cakap klu senyum ni lambang sukacita..
Cik Burung ngah sembunyikan dukacita la ye..ok2..sy stuju..



Saya tak nak la senyum macam tu En.Kuda..
renggang rahang kang..hahaha..kan dah tergelak...

Saya memang minat kat En.Kucing r..
Tapi En.Kucing cam nak tak nak je senyum tu..
Tapi nasihat En.Kucing akan saya semat kukuh kat sanubari tau..
coz saya tol2 suka kat En.Kucing..
Love u...!!!



Haah..betul gak cakap En.Burung Antu ni...
bleh ubah penampilan tu..
dia pun dah senyum sampai tertutup mata..

Haah..sy nak orang lain senyum kat saya..
Tapi cara En.Kambing senyum macam jelir lidah je..
saya tak boleh wat macam ni kang kena jelir balik...
huhu..


Oo..Cik Ikan Dolphin copy paste ayat En.Burung Antu ye..
tapi tak per Cik Dolphin maintain comel walaupun copy paste ayat orang len..
farhah suka..hehe


Waa..comel sangat dia senyum...
Tapi farhah tak boleh sentuh tau..
kang kena samak..

Setuju..setuju...sedekah paling mudah...
Owh..bru perasan r ada 2 ekor jejaka kucing disini..
tak jadi la tangkap cintan dengan En.Kucing tadi..
nak dating ngan En.Kucing ni lak..
coz yang ni lagi ensem r..
hehehe..

Baik saya ikut cakap En.Tupai yang comel..
senyum selalu...


En.Zirafah malu-malu eh nak senyum...
cam control je tuh...hehehe

Fuh..banyaknya nasihat diorang..suma suh farhah senyum..tak cukup tangan nak layan..hahaha..
Ok2...mulakan pagimu dengan senyuman ye...WAllahu A'lam...



4 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
menarik ckp ngan binatang..
sweet :)

Farhah Zaidah said...

-~ceRRy beRRy~-
hehehe...best woo ifa..ckp dgn diorg..try ok...leh ilang stress..hehe

SejarahCintaMastura said...

waa... kena senyum la selalu... bru hidup ceria... :-)

:: hayati :: said...

sy senyum yer....heeeee