Nov 12, 2009

♥ Lapang sikit Hati ♥

Alhamdulillah.....ops..lupa lak mula dengan salam....Assalamualaikum...bagi salam penuh lak kali ni..coz tadi lupa bagi salam..yela..mau tak lupa,gumbira dah ni weh...dah leh amik cek tuh!

MyEm0.Com

semalam aku tido tak lena gak la...tapi aku tido awal..coz teori aku..kalau tido cepat leh siang cepat2..haha...x berapa sistematik teori aku nih...siang tak cepat gak la walaupun aku tido awal..coz aku asyik terjaga..kul 2 pagi terjaga..kul 3.30..pastu alarm aku bunyi lak kul 4.30..terus bangun..walaupun aku cam pening-pening skit..aku bangun gak coz aku tak study abis g..gara-gara sekeping cek..semalam aku baca nota tapi otak aku dok menyelinap masuk dalam stor aras 4 tuh...tak tenang tol...so aku nekad tutup buku n segala nota n tido..dengan harapan cepatlah muncul wahai mentari..supaya hati ini beransur tenang...kalau ikutkan ati aku yang susah tak kaya-kaya nih..maunya aku tido depan stor tuh..hahaha..melampau kamu farhah....orang bagi tido dalam bilik nak tido kat depan stor lak...

Tambah lak pagi tadi aku mimpi bukan2..takut aku mimpi pagi tadi..mimpi kena r**e..
takut gila mimpi 2..aku tersedar bila aku rasa cam telinga ni boleh tangkap suara sendiri menjerit...semalam lak aku mimpi ada sekor ular kaler ijau campur itam dok dalam bilik aku dekat dengan timba aku...nyaris-nyaris nak gigit (eh..gigit ke patuk ye?)bangun je pagi semalam takut aku nak amik timba tuh..takut kalau2 btol cam mimpi tuh..apakah petandanya mimpi bukan2 nih??

MyEm0.Com

Ok2..berbalik kepada kegirangan yang aku kecapi pagi ni...setelah mentari muncul di balik jendela bilik aku...(hehehe..ayat hiperbola..metafora...haha..aku pun dah lupa r..) lepas tuh terus aku gi mandi2..buka buku jap..takut stdy tak abis lagi..then aku g intai2 pejabat kat blok aku ni..intai tgok ada tak akak tuh..lepas tuh aku rasa nak dongak tengok stor kat aras 4 tuh..dan ternyata....pintu terbuka! hahaha...aku melonjak kegirangan...terus berlari-lari anak (lari-lari anak je coz aku anak orang gi tak jadi ibu orang g...)menuju ke tangga..dengan tersenyum lebar aku gi ke stor 2..terjengul muka akak ofis tuh...aku terus cakap tertinggal barang..dia gelakkan aku..dia cakap..'aa..amik la..' fuh nasib stor tak penuh g..kalau tak maunya aku kena berenang-renang dalam timbunan beg-beg dan kotak-kotak tuh...so aku pun buka la beg aku dan amik buku yang disyaki menyimpan cek tuh...Alhmdulillah...ternyata long term memory aku mampu berfungsi dengan baik...( fungsi dengan baik untuk ingt cek tuh je..nak jawab exam kang wat hal la memory aku tuh)

MyEm0.Com

Ok..skang aku dah leh ngadap buku dengan tenang...n satu lagi masalah aku jap g..nak kena hantar kunci blok lama dulu..diorang bagi notis suh hantar masa 26/10 ari tuh..ni dah 12 hb 11....aku bakal hadapi risiko kena denda nih....n kena marah 2,3 das barangkali..

MyEm0.Com

ok2..aku nak stdy balik...petang ni agak susah la paper..coz aku nak kena ingat kata-kata tokoh psikologi lagi..aduii yaiii...sangat tidak suka...

MyEm0.Com


5 comments:

~0~ said...

Mimpi2 tu cam petanda jodoh nak sampai je??hahhahaha....bila tue dik??

Dah...dah...Gi study...Jawab exam leklok...Good Luck

Farhah Zaidah said...

-~0~-
hah? jodoh nk smpai..?? nih yg best nih..hahaha...mna nak tau whai seniorku...hehehe...

ngah stdy la nih....huhuhu

sI tEDI said...

baca buku baca buku baca buku :)

SejarahCintaMastura said...

hehe... jgn mimpi kena belit ular sudah... selamat menjawab paper.. :-)

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
mimpi kene patuk ular??

ehem2..
pasni mst akn bjumpa dgn seseorang..
ke dah ada yg seseorang tuh? =)