Dec 25, 2009

ღ Hari yang Membosankan ღ

Salam Alaik...hari ni hari jumaat kan..penghulu segala ari..tapi aku rasa semacam sangat bosan...Ramai yang pulang ke rumah masing-masing..maka kolej aku tersangatlah sunyi..aku? aku pun ada keinginan untuk pulang seperti yang lain..kalau la aku tahu terlebih awal bahawasanya kelas ari sabtu nih cancel....kompom2 aku dah beli tiket..huwaaaaaa...nak balik..rindu kat umi......

Sunyi...sunyi sangat...selama nih aku tak pernah pun rasa sunyi macam nih...then aku pun amik henpon aku...pastu text shuhada... 'bro..! ko kat ner..aku kangen sama cowok gue nih..' aku saja panggil dia bro...coz aku konpius sikit kejantinaan dia..hahaha..dia baca nih mampuih aku kena pelangkung..kuikui...ok berbalik kepada tajuk utama...then dia balas..'aku sedang berlibur nih..di kajang pak..' (jangan konpius kewargaan aku n shuhada k...serius aku warganegara malaysia..) may b shuhada kot ada darah jawo..tapi aku suka nonton sinetron...hahaha..nampaknya mesej shuhada menunjukkan dia lagi konpius tentang kewanitaan aku..ngehngeh..yela..kalau jalan ngan aku,shuhada tak berpaut kat lengan aku,bukan shuhada la tuh..dia kata aku tough..huhuhu..pepandai ja budak nih noh...pernah sekali aku jalan ngan shuhada orang tengok pelik kat kami...aku n shuhada normal k.....hahaha..

aku tengah layan2 jiwa kacau dia 'libur' lak...x jadi nak melalak kat dia...nampaknya perbuatan aku terhadap dia berbalas..haha..ari tuh shuhada call aku..kononnya nak hilangkan beban perasaan dia..then aku lak dengan happy nya jawab aku nak kuar ngah tunggu bas..dia tak jadi nak story mory kat aku...so ari ni nampaknya shuhada ni nak berbalas dendam nih...ok2..x per..so aku melalak sorang2..tapi tak la melalak pun..sedu sedan je kot...

suasana yang boring n sunyi ni membuatkan aku rasa teringat kat someone...rindu sangat..ari nih genap sebulan..dia pergi dari idup aku..sejak balik ukm nih aku tak nangis gi sebab dia..rasa-rasanya la..tapi ari ni..jiwa kacau..may b sebab aku tengok pict dia...terus laju je air mata nih mengalir..sedu sedan aku buatkan aku semacam rasa nak melaung kuat-kuat ja..biar suasana sunyi jadi hingar dengan tangisan aku..huhuhuhu...kang pakat lari ramai2 mai bilik aku ingat aku histeria lak..kahkahkah....alahai..sepatutnya aku menulis dalam mood yang sedih..tapi ni dah berbaur sedih dan gumbira..

ok..untuk perenggan nih berbaur jiwang...so kalu rasa tak leh terima kenyataan tentang jiwang yang bakal aku persembahkan..diharap anda skip 2 perenggan di bawah..harap maklum..kerjasama anda amat dihargai...huahua...

'Shaharudin...Nama itu ku seru di angin lalu...aku jadi rindu..Nama itu ku lagukan dalam hatiku..Nama itu sudah sebati dengan jiwaku..berdenyut bersama nadiku..Mengalir dalam darahku..Dan sehela nafasku..

Shah..mataku terpandangmu di mana2..Telingaku terngiang-ngiang suaramu.. Semerbak harummu bagai mengekori setiap langkahku..Aku terseksa..Merana..Aku jadi lara bila sedetik pun tidak dapat ku usir bayang-bayangmu...'

MyEm0.Com

Emm..esok..esok aku bakal merasakan boring lagi...sebab? sebab dengan dukacitanya diumumkan bahawasanya esok letrik kat kolej aku mengalami gangguan dari pukul 9 sampai pukul 6 petang...huhu..lama tuh..aku tak boleh on9..tak boleh cas henpon... (awatla buduh sgt ni farhah..cas la malam ni siap2..huhuhu...) adoi la...sunyi nya idup..sunyinya ati....kosongnya jiwa..hukhukhuk...then aku rasa dah jumpa kot penawar camne nak atasi ati yang patah nih..coz tadi aku jalan2 kat satu blog nih..Pencari Cinta aku jumpa doa putus cinta mengatasi kekecewaan...tak per..nanti aku buat tengok..doanya macam ni la...



Nak tau lebih lanjut gi la blog pencari cinta tau..emm...ada cadangan ape2 yang patut aku buat esok sepanjang letrik tak der..huh..wat pe lagi ..tido farhah...huhuhu...ingat beruang kutub ke tido2..beruang tuh iras aku bukan aku iras dia...kalau beruang tuh comel..maka kecomelan tuh diwarisi dari aku...kebesaran saiz...owh...no komen......ok la...cukup setakat tuh kot aku bisik-bisik kat sini....wAllahu A'lam....

p/s: harapanku..janganlah diganggu elektrik keesokkan harinya...biarlah dia bersenang lenang tanpa gangguan....Ya Allah ! tolong khabarkan padanya yang aku amat merindui dia..




glitter-graphics.com

6 comments:

violetless said...

ternangis jap tadik...ni da ok balik..waaa.....

eLLa said...

its okey dear:)

sabar yer..

u make me cry larh..hehe..
kuar r jln2 sok..

Farhah Zaidah said...

-violetless-
huhuhu...sama r...

-eLLa-
emm..2 la...ingt nk kuar gak eLLa... huhu...

kai said...

sabar k...
mungkin kesedihan ini hanya seketika..
insyallah 1 hari nanti kebahagiaan itu akan muncul..
cume cepat atau lambat je..

Cik_SejarahCintaMastura said...

Udah dong..., usah deh sedih2 lagi kerna laki2 itu..

buang masa doang kok.. hahaaa.. ;DDD

biarlah dia tuh nak apa..? janji kita tak payah sedih pasal dia.., betul taakk..?

Farhah Zaidah said...

-kai-
emm..btul 2..tp masa membuatkan sy tersiksa..huhu..

-Cik_SejarahCintaMastura-
amboiii..udah pandai ngomong persis cewek indon ya..hehehe...mntng2 dia bru blik dr indon ye...hehe....