Jul 23, 2009

. : : 5 Perkara : : .

Salam Alaik...
Masuk ari ni dah dua ari aku demam...
sakit seluruh sendi2..
batuk2 lak..
sakit tekak lagi...
jadi lebih pasif dari biasa..
huhu..
azab tol..


Ni la yang dikatakan hilang nikmat bila hilang 1 dari 5 perkara kan..
sihat sebelum sakit..
muda sebelum tua..
kaya sebelum miskin..
lapang sebelum sempit..
hidup sebelum mati..

skang aku dah hilang satu...
aku dah hilang sihat tuh..
En.Shaharudin lak busy la sgt..
tak banyak tanya pun fasal aku...
pagi tadi je call tnya dah shat lom..
aku jawab dah shat...
huhuhu..
sdey...


dengan harapan esok aku temui kembali apa yang hilang tuh..
moga idupku bersinar kembali..


Jul 19, 2009

. : : Award buat kalian : : .

Salam Alaik..
nampaknya followers bisikan rindu dah semakin bertambah..
dari 1 angka beralih ke 2 angka..
dari 2 angka beralih ke 3 angka..
kini 3 angka...

Bisikan rindu just blog yang ntah pape..
tak ader ilmu pun untuk dikongsi bersama..
mungkin atas dasar persahabatan n persaudaraan..
maka kalian turut serta menjengah blog nih...
jadi dikesempatan angka yang mencecah 3..
farhah ingin menghadiahkan award yang tak seberapa nih kepada followers bisikan rindu..

Kalau kalian sudi datanglah amik..
kalau tak sudi..
tak mengapa..
Abaikannya...



Ikhlas dariku buatmu teman...
cuma pinta dari insan bernama farhah zaidah..
inginku pinta sedikit buah fikiranmu wahai teman..
apakah yang terlintas di benak fikiranmu..
apabila persoalan......
aduss..terjiwang lak ayat aku...
ok2..farhah just nak minta followers bisikan rindu yang sudi la ye..
copy n paste award tuh and...
kongsi idea..
bagi u all ape yang u all ibaratkan kawan u all..
bola ke...buku ke...then terangkan nape..itu je..
tima kasih...
jasa kalian amat saya hargai..

Jul 17, 2009

. : : Award dari Cinta : : .



Salam Alaik..
emm..dapat award lagi..!!hehe..
baru je aku follow blog . . : : Aku Cinta Di Couple : : . .
tgok2 tadi pemilik dia iaitu cinta dah jemput aku gi amik award..
best sangat...tima kasih bebanyak ye cinta..
nih farhah dah copy pun masuk dalam entry nih...

tadaaaaaa...





Cinta minta aku copy n paste dalam blog..
-ok..i m done-

Cinta gak minta describe about FRIENDSHIP
ok..

Bagi saya..
persahabatan adalah suatu yang INDAH..

Indahnya persahabatan sukar untuk ku tafsirkan dengan kata-kata..
Bukan kerna aku kelu dan bisu tanpa kata wahai teman..
Tapi kerna ianya mekar di dasar hatiku yang paling dalam..
Sukar untuk ku keluarkan..
Ianya lebih harum dari sekuntum bunga yang mekar mewangi..
ianya amat indah untuk ditatapi..

Setiap detikku yang berlalu pasti ada dirimu wahai teman..
Dikaulah pendamping tika ku bahagia mahupun derita..
Sesungguhnya persahabatan terlalu istimewa di hati seorang bernama
INSAN..

Jul 11, 2009

. : : Cantik tak : : .

Emm..entry aku nih bukan nk tnya pendapat korang aku cntik ke tak k...Tapi kalau nak ckp aku cntik pun x salah..aku trima ngan ati terbuka...hehehe..x der la gurau je..
aku nak tnya cntik tak theme mozilla nih....hehe...aku suka r..cntik2( bagi aku la) semangat je nk buka tnet...wlaupun aku x wat pape pun..just tgk theme nih..hehe..plik tol aku nih..
Baru2 ni aku update aku punya mozilla firefox..so aku tmbah la add-ons for firefox n aku amik kategori appearance..then aku pilih nk tmbh any colour...bagi yang dah tahu n dah buat suma ni x per la..aku just nk citer kegembiraan aku wat suma ni...

Then hasilnya amat la cantik...skang kalau aku buka je pelayar mozilla ni page dia cntik je..bagi aku la...sedap je mata aku memandang..meh kita tgk same2 apa hasilnya yang aku dapat..bagi yang belum cuba n nak cuba bleh la try buat...ada macam2 theme yang kita bleh plih...ok..antaranya:



Yang ni dinamakan theme drift..ada gmbar keta kat atas tuh..
prasan x...



Ni lak nma dia blooms of spring..aku suka guna yang nih..hehe..sweet je..



Yang ni lak Cherry blossom..skang aku guna yang ni la kat mozilla aku..



Emm..yang ni lak floral on black..cantik gak kan..purple..



Yang ni lak pink ribbon..bagi yang suka pink leh la guna yang ni..ada g yang len kaler pink..aku just upload yg nih je la..yg len korang leh try seniri..



Emm..bagi yang fanatik ngan harry potter 4 sure la akan plih g nih..
tp ada g design len...



Yang ni lak girl sun in her head..aku pun konpius..x nmpk girl pun kat situ..
just nmpk love bnyk2..



Yang ni lak gipson sg..aku pun x tau amende..
tapi yang aku nmpk ada gitar kot..huhu



Yang ni blue music...



Yang ni pun bagi yang penggemar pink mesti suka kan..
ni la spring flowers..



Yang ni anna sui..ada bunga2 kat atas tuh..


Ni lak bright pink summer...pun pink gak..so pminat pink bnyak la plihan..
cam aku ni mnat gak pink...

Ok.ada bnyak g plihan yang u all leh buat...so kepada yang belum tau bleh la mencuba..n yang dh tau bleh la kongsi yang len lak ye...aku just tak tau nak wat entry ape..so aku wat la fasal nih...may b aku ni dah kebelakang..orang len suma dah maju ke depan..sorry sesgt ye..

Jul 9, 2009

. : : Akhirnya : : .


Akhirnya...
aku kembali semula disini..
Akhirnya..
ku mampu coret semula rahsia hati...
Sesungguhnya hati ini selalu membisikkan kerinduan yang pasti.....


Salam Alaik...
sorry ye dah lama x update blog...coz busy ngan prapraktikum n report yang kena siapkan...
Sepanjang aku menjalankan tugas prapraktikum..
Ada yang best n ada yang tak best..

yang bestnya kan....
Suatu ari tu sebelum aku tamatkan perkhidmatan(huhu...cam pencen lak)..ada sorg student ni...
dia ni budak form 1...comel orangnya..asal langkawi..
dia datang kat aku..masa tuh aku kat library..
dia tnya aku...'Cikgu last esk ke?' (coz aku gtau kat dia masa aku kena masuk klas dia ari ahad mnggu 2)so aku pun jawab haah la kan..sebelum tuh aku kena msuk klas dia 2 mnggu berturut2 untuk ganti guru masa subjek literasi komputer..

so aku pun bual2 la..
diorang tnya aku itu ini..
cikgu umo brp..
cikgu asal mna...
birthday cikgu bila...
hehehe..aku pun jd cam happy n enjoy je dok klas tu..bila aku pun mesra dgn diorng..
macam2 diorang nk share citer ngan aku..aku mula rasa best sangat profesion ni..
pelajar sebagai pelanggan n aku guru sebagai pemberi khidmat...
bila servis kita menarik pelanggan pun suka..hehe..tapi aku tak cakap servis aku baik tau...

ok la berbalik kepada citer tadi..
aku nmpak muka dia cam sedih je bila aku cakap aku dah nak abis wat prapraktikum kat situ..
Esok tu sekali lagi dia datang kat aku...masa tu dia ada kelas kemahiran perpustakaan n aku pun
of course la ada kat library gak coz tu port faveret aku...hehe..

so dia datang la kat aku..
'cikgu last ari ni kan..'aku cakap 'haah..ari ni cikgu last..'so dia salam ngan aku...masa tuh kengkawan aku yang len pun ada r..diorang cakap..'ni yang kami konpius nih..'oleh sbb kwn2 aku ada..dia malu nak cakap sesuatu..so dia bisik la kat aku..'cikgu ada no fon'of course la ada cyg..
so aku pun bertukar2 la no fon ngan dia...hehehe..best sgt aku rasa..rupa2nya kehadiranku kat sekolah tu ada gak yang sedari n hargai...

Nama dia Aliaa..
lepas tuh bukan berhenti di situ sahaja...setelah aku balik umah..tiba2 satu malam tuh aku dapat satu panggilan dari nombor fon public..aku ingatkan En.Shaharudin ni ke kedit abis cll aku pkai public..aku pun lari2 la msuk bilik nak jawab fon tuh..tgk2 Aliaa rupa-rupanya..walau cmne pun..aku happy sgt bila dengar dia cakap..'Hello..ni cikgu Farhah ka..?'hehehe..panggilan cikgu tu wat aku seronok sangat...

So nmpaknya dia rindu kat aku la tu..dia tnya aku aku nak datang tak Hari KoKurikulum sekolah..aku cakap nak datang kalau tak der hal..last2 aku tak pergi pun..huhu..sian kat Aliaa tunggu cikgu...aku tak dapat pergi coz time tu aku sakit gigi sampai 3 ari berturut2..tiap2 ari asyik nangis je..so camne cikgu nak g lawat Aliaa..kang orang ingat nape lak cikgu ni nangis2 nih..
Report pun x wat time 2..

Aku pun satu x cll or msg dia...aku nak cll or msg tp aku pkir balik..msti la fon dia dok kat umah..kat langkawi nu...dia kan dok asrama...aku pun x tau jdual blik kampung diorg...so adakah akan terputus talian aku dengan Aliaa...? hmm...pape pun cikgu rindu kat Aliaa..
Tu la kan...senang je kalau nak amik ati budak2 nih...hehe..
ni la antara sweet memories aku kat sekolah tuh..

selain tu aku gak pernah kena masuk ngajar budak2 lower 6...gabra biawak aku...yela budak2 tu hmpir sebaya ngan aku je..so apa aku cakap ni bukan diorang nk dengar sgt...satu ari tu aku kena ganti sorang guru kat kelas Pra U1 Sejarah...ingatkan ganti biasa je..tgk2 ustazah tu mnta aku ajar diorang bahasa Arab daa...so aku pun tulis la kat papan hitam suh diorang salin...nasib la diorang mau dengar cakap aku...then aku pun wat2 confident bagi penerangan..padahal bukan main ketaq aku...pastu ada lak yang tnya soalan n ada lak berkerut2 muka dengar penerangan aku...aku pesan kat diorang salin n jangan tanya banyak2 soalan..huhu...coz aku belum btul2 arif subjek tu...huhuhuhu...malu weh klu tnya x leh jawab....so diorng pun faham...coz ada yang pernah tgk aku stdy kat sek 2 dulu..msa aku form 6 upper diorang form 4...itulah antara pengalaman2 aku...

so kesimpulannya aku suka sgt msuk klas form 1 n form upper 6...klas len aku rasa cam x brp brani...hehe




Aku ngan shuhada kat library(port favret) hehe

Ni la kelas Aliaa...ni pict time diorng ngah exm..tp yg berdiri tu bukan aku tau...my best fren..shuhada la...

Jul 8, 2009

. : : Tag : : .

Salam Alaik...
lama aku diamkan diri..huhu..
lepas abis prapraktikum kena buat report lak..
sampai tak sedar aku telah di tag...
Tag ni dh lama aku dapat..
tapi bila blik bangi baru perasan...
sori ye pemilik cambesje.blogspot.com
hehe...
Ampun2..
ok nak wat la ni...
Alhmdulillah x banyak soklan...


-Copy gambar amal islam di atas..
-Kemudian pilih 10 orang sahabat anda dan wajibkan mereka
lakukan perkara yang sama
-itu sahaja..senang dan mudah..

ok..sepuluh orang yang bertuah adalah sperti berikut:
1-Aya Harith
2-syariniey
3-Cik Arie
4-Syakiela
5-Setiasahabat
6-N.u.r.u.l
7-Satina Humaira
8-kak Aniemz
9-kak iva
10-Pu3

Pada yang dh buat abaikan je la ye..yang blum wat la k..
slamat beramal ye...