Sep 30, 2009

. : : Still Busy : : .

Salam Alaik...dah lama x update..Coz busy sgt..coz tak lama g nak exm..n byk assgmnt yg x settle gi..huhu..esok group aku kna serahkan skrip drama english kat lect tapi aku x wat pape g utk scene aku...Esok ada 3 klas 8-10,10-12 n 2-4..ni pun bru blik klas...ari jumaat ni lak kna present untuk psikologi...Pastu assgmnt teknologi lagi..utk photografi kna amik 30 jenis gmbr..huhuhu..kawan2 aku dah sibuk bawa kamera merata2 amik gmbr semut la..ulat bulu la..bunga la..Ari tu masa kuar ngan En.Shah secara tak sengaja dia amik pict kat tasik..sekali aku tgk biasa je...2 kali tgk cam ok gak...bleh la kot..jnji ada iso,aperture,shutter speed..tadi aku amik la pict kat dlm ukm ni..tapi ntah pape..x tau nk cri angel yg cntik...huhuhu..cmne nk jd kreatif nih..aduii..











Owh..sebelum terlupa...Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir batin...lambat lak wish...
Aidilfitri aku kali ni x seberapa..kalau ikutkan baju raya pun x dak..tapi cmne ntah umi aku bleh gak cari duit utk bju aku...Adik aku yang girl 2 lak dia bli bju raya guna duit zakat yg dia dapat kat sekolah..yang lelaki tu lak dia pkai bju raya taun lepas yang arwah abah beli tapi dia tak pkai pun taun lepas n En.Shaharudin bli tshirt sehelai kat dia....Umi aku lak,En.Shaharudin blikan jubah kaler putih..Segan lak kat dia....Ucapan tima kasihku tak terhingga buat dia...

Pict pagi raya

Walaupun agak sibuk minggu ni..tapi sempat g la aku jalan2 kat blog orang lain..coz disebalik kesibukan tu mlalui penulisan kalian la otak ni dapat sedkit ruang untk hiburan dan ketenangan...emm..skang aku ngah menderita sakit kayap kat lengan aku...huhu..nk gerak bnyak2 lengan ni x leh..kanan lak 2..x tau cmne leh jadi...n skang nk merebak ke tempat len lak...wslm..


Sep 13, 2009

. : : Minggu Yang Busy n Memenatkan : : .

Salam Alaik...emm..busy tol dr ari rabu mnggu lepas lagi..Presentation la,majlis berbuka puasa la..assgmnt lg..yela lps raya semua assgmnt nk kna hntr...huhuhu...Ari rabu mnggu lpas aku kna evaluate utk subjek English communication..ala2 wat speaking cam muet dulu la...dok dlm satu group n debate tjuk2 yang diutarakan oleh stiap ahli...Alhmdulillah dah lepas..x tau la lect nk bagi mark bnyak mna..

Lepas satu selesai..yang lain lak muncul...ari khamis 10 hb aku ngan team teaching aku kna wat team teaching...Baru la aku tau betapa susahnya nak mengajar..Present n teaching lebih mudah wat presentation..Team teaching kena buat lesson plan la..pastu kna lak ikut sejibik2..(sebiji)susah woo...mau ikut suma yg di plan..awal2 sampai klas je kawan aku yang nk ngajar tu pun mula la bncang ngan kami g sebagai persediaan akhir sebelum start mengajar..lepas tu masuk la sorang kawan kami ke klas..pastu dia tnya kami buat tajuk apa..kami ckap la tjuk bla bla bla....tau2 tjuk yang kami buat tu sama dengan group team teaching diorg..muka diorg pun dah lain la...terus down kawan aku yang nk ngajar tu..idea pun hilang serta merta apa yang nak cakap jap g..dalam team teaching group aku ada 4 orang je..2 mengajar n 2 org g jadi fasi..aku n sorg kwan aku g jadi fasi la..coz aku takut nak ngajar..mnggu lepas aku tgk group len lect compare lak antara dua orang...x best la kan..Ok x nak hurai pnjang fasal team teaching...risau..huhu

Petang tu lak ada majlis berbuka puasa n seminar pemantapan bakal guru..pendek kata sehari aku tak balik bilik la...dengan kelas nya lagi..huhu..penat btol...


Sila klik gmbar utk paparan yang lebih jelas..
Isu yang dibincangkan petang tu ialah Isu-isu disiplin dan jenayah di kalangan remaja di Malaysia..Penceramah yang bagi seminar ni best..Seorang anggota polis yang sebelum ni pernah juga menjadi guru..Kedah dalam carta no 3 tuh wat jenayah di kalangan remaja..1st selangor 2nd sarawak kot kalau x slah la..




Ni kengkawan aku yang ngah kusyuk dgr seminar..aku je ngah main..


Lagi pict kengkawan aku...pict time seminar je aku amik..time berbuka tak amik..
dah ngadap makanan suma dah lupa...huhu..


Ok..selesai majlis berbuka and seminar..perkara lain lak harus aku tempuhi..ari ahad aku ada exam mid sem...huhuhu...ari ni la kan...pastu smlm aku try browsed buku kat library..Pstu buku yang aku nak unuk wat assgmnt aku x der la plak..so aku pun minta tolong En.Google cari..n jumpa la buku terbitan telaga biru..Telaga biru lak terletak kat damansara..so aku pun try la cri pengedar lain..coz buku tu baru je kuar..aku tgk kat website penulis buku tu,buku tu bru je diumumkan kuar kat pasaran pada 10 hb 09 2009..so mmg patut la buku tu x der kat library..lepas je exam tadi aku pun trus la g cari buku tu kat Pudu..Huhu..penat sangat2...nasib la jauh2 aku gi cari buku tu dapat gak aku beli..kalau x der..maunya hangin aku g jauh2..



Ni la buku yang aku maksudkan...Nasib dapat..Pastu kna la wat assgmnt ni kan..n malam ni aku kna siapkan slide untuk present teknologi dalam pendidikan utk ari selasa nih..n kna stdy untuk lagi satu paper mid sem esok malam..huhuhu...nak balik kmpung pun pelbagai halangan dan dugaan kna tempuh...sampai x prasan la dah dekat dah nak raya..



Pict sebelum g jwb exm pagi td..huhu..X sabarnya nk blik..rindu kat umi..adik2 n En.Shaharudin...miss u cyg...
17 hb malam baru aku blik...

Sep 6, 2009

. : : Utk Cik Violetless : : .

Hehe..
just 4 u dear...
x tau la cik violet gurau je ke..
or dia mksudkan..
tp frhah buat gak la entry fsl nih..
coz td dpt cmmnt dr cik Violet kta ni..
dia ckp...

-
-
-
-
-
Cik violet nk signature gak ke...
ok..klu nak..bleh la try..
cmni ye...
mula2 msuk website nih..


http://www.mylivesignature.com/

maka akan kuar la page nih..



Pastu ikutlah arahan..
smpai dpt wat signature yg comel tuh..




Selamat mencuba cik violet..hehe



Bisikan Rinduku..

. : : Jom Check : : .

Salam Alaik..hehe..cam nak check tekanan darah lak..x der..nk x-ray ati..check iman...nk tgk mati ke nyawa2 ikan ke...bleh bernapas g ke..jom check..!




10 TANDA HATI MATI
-Kita mengaku kenal ALLAH S.W.T
tapi..
kita tak tunaikan hakNYA..

-Kita mengaku cinta kepada Rasulullah S.A.W...
tapi..
kita abaikan sunnah baginda..

-Kita membaca Al-Quran..
tapi..
kita tidak beramal dengan hukum-hukum didalamnya...

-Kita memakan nikmat Allah..
tapi..
kita tak mensyukuri pemberianNYA..

-Kita mengaku syaitan musuh...
tapi...
kita mengikutinya..

-Kita mengaku adanya nikmat syurga..
tapi..
kita tak beramal utk dapatkannya..

-Kita mengaku adanya siksa neraka..
tapi..
kita tak berusaha menjauhinya..

-Kita mengaku kematian pasti datang bagi setiap jiwa..
tapi..
kita tak bersedia untuknya..

-Kita sibuk membuka keaiban orang lain..
tapi..
kita lupa keaiban diri sendiri..

-Kita menghantar dan menguburkan jenazah dan mayat..
tapi..
kita tidak mengambil iktibar daripadanya..




Bisikan Rinduku..

Sep 5, 2009

. : : My Live Signature : : .

Salam Alaik...emm..tadi aku jln2 kat blog fara 'i m yours' pastu dia ada wat entry fsl signature dia..n aku mmg dh lama terfikir cmne org wat signature nih..camne ntah td aku terklik kat mna ntah..n kuar lah website tuk wat signature nih...so oleh sebab dh lama aku tercari2 bnda ni..so aku pun create la my own signature..n lps ni aku nk ltak la sgnature ni kat entry2 aku..akhirnya dapat gak aku jmp bnda nih...hahaha..huhu..gumbira r...emm..nk ltak kaler pink ke..biru ke..ijau ke..itam..?




Bisikan Rinduku..