Nov 12, 2009

. : : Nak Balik Dah : : .

Salam Alaik...ok..aku kena taip dengan kadar secepat mungkin nih..kalau tersilap eja korang pandai2 la mengeja bagi betul balik...aku nak balik dah malam ni...kul 8 jap g aku nak gi tunggu rapid kat bus stop kolej aku nih...(bahaya tak aku gitau camtu..? kang ada orang datang culik lak..hahaha...Nauzubillah...)kawan aku ajak kuar awal lak...dia cakap nak makan dulu...skang ngah kemas-kemas serba sedikit saki baki yang tak kemas g...then aku minta maap may b aku akan jarang jenguk blog korang n jarang klik2 nuff korang..so tak payah la klik2 nuff aku...bila aku on9..aku klik nuff korang,aku tinggalkan jejak ye..kalau tak der jejak aku tuh tak payah la klik nuff aku...kang tak adil lak..ok..

Ok la..aku terpaksa berhenti dekat sini..Salam Alaik...


MyEm0.Com

♥ Lapang sikit Hati ♥

Alhamdulillah.....ops..lupa lak mula dengan salam....Assalamualaikum...bagi salam penuh lak kali ni..coz tadi lupa bagi salam..yela..mau tak lupa,gumbira dah ni weh...dah leh amik cek tuh!

MyEm0.Com

semalam aku tido tak lena gak la...tapi aku tido awal..coz teori aku..kalau tido cepat leh siang cepat2..haha...x berapa sistematik teori aku nih...siang tak cepat gak la walaupun aku tido awal..coz aku asyik terjaga..kul 2 pagi terjaga..kul 3.30..pastu alarm aku bunyi lak kul 4.30..terus bangun..walaupun aku cam pening-pening skit..aku bangun gak coz aku tak study abis g..gara-gara sekeping cek..semalam aku baca nota tapi otak aku dok menyelinap masuk dalam stor aras 4 tuh...tak tenang tol...so aku nekad tutup buku n segala nota n tido..dengan harapan cepatlah muncul wahai mentari..supaya hati ini beransur tenang...kalau ikutkan ati aku yang susah tak kaya-kaya nih..maunya aku tido depan stor tuh..hahaha..melampau kamu farhah....orang bagi tido dalam bilik nak tido kat depan stor lak...

Tambah lak pagi tadi aku mimpi bukan2..takut aku mimpi pagi tadi..mimpi kena r**e..
takut gila mimpi 2..aku tersedar bila aku rasa cam telinga ni boleh tangkap suara sendiri menjerit...semalam lak aku mimpi ada sekor ular kaler ijau campur itam dok dalam bilik aku dekat dengan timba aku...nyaris-nyaris nak gigit (eh..gigit ke patuk ye?)bangun je pagi semalam takut aku nak amik timba tuh..takut kalau2 btol cam mimpi tuh..apakah petandanya mimpi bukan2 nih??

MyEm0.Com

Ok2..berbalik kepada kegirangan yang aku kecapi pagi ni...setelah mentari muncul di balik jendela bilik aku...(hehehe..ayat hiperbola..metafora...haha..aku pun dah lupa r..) lepas tuh terus aku gi mandi2..buka buku jap..takut stdy tak abis lagi..then aku g intai2 pejabat kat blok aku ni..intai tgok ada tak akak tuh..lepas tuh aku rasa nak dongak tengok stor kat aras 4 tuh..dan ternyata....pintu terbuka! hahaha...aku melonjak kegirangan...terus berlari-lari anak (lari-lari anak je coz aku anak orang gi tak jadi ibu orang g...)menuju ke tangga..dengan tersenyum lebar aku gi ke stor 2..terjengul muka akak ofis tuh...aku terus cakap tertinggal barang..dia gelakkan aku..dia cakap..'aa..amik la..' fuh nasib stor tak penuh g..kalau tak maunya aku kena berenang-renang dalam timbunan beg-beg dan kotak-kotak tuh...so aku pun buka la beg aku dan amik buku yang disyaki menyimpan cek tuh...Alhmdulillah...ternyata long term memory aku mampu berfungsi dengan baik...( fungsi dengan baik untuk ingt cek tuh je..nak jawab exam kang wat hal la memory aku tuh)

MyEm0.Com

Ok..skang aku dah leh ngadap buku dengan tenang...n satu lagi masalah aku jap g..nak kena hantar kunci blok lama dulu..diorang bagi notis suh hantar masa 26/10 ari tuh..ni dah 12 hb 11....aku bakal hadapi risiko kena denda nih....n kena marah 2,3 das barangkali..

MyEm0.Com

ok2..aku nak stdy balik...petang ni agak susah la paper..coz aku nak kena ingat kata-kata tokoh psikologi lagi..aduii yaiii...sangat tidak suka...

MyEm0.Com


Nov 11, 2009

♥ Penatnya ♥

Salam Alaik..penat n letih sangat ari ni...bukan penat sebab apa pun..penat kemas barang je..lepas Balik je jawab exam dekat DG tadi..(sape stdy kat ukm mesti tau DG kat ner) terus kemas2 barang...sidai selimut yang tak kering semalam..nak balik esok..tapi ari ni aku dah letak barang-barang dalam stor..risau kalau2 esok x sempat..malam esok aku balik kedah..huhuhu...aku nak balik pagi jumaat tapi kawan2 se Alor Star dengan aku nak balik esok malam lak..so balik sekali ngan diorang la..lagipun balik malam rasa cepat sikit perjalanan..kalau balik siang aku rasa lambat gila...ari tuh pernah sekali aku nek bas tuh kul 12 tengah ari ..aku sampai kul 9 malam...dekat mana ntah kena tukar bas coz bas tu wat hal..lama sungguh...macam dari alor star nak pi johor lak..emm..rapid malam2 ada kul brp eh..risau aku..huhu..

Tiap kali aku nak balik naik bas je mesti aku terpikir kalau la time ada orang nak turun then dia nak amik beg kena kuarkan beg aku dulu ke...pastu dia tertinggal..yela bas yang aku naik akan berhenti kat SP(Sungai Petani) dulu..camne ye..susah ati tu...naya r..abis baju2..huhu...patutkah aku letak nama,no.fon n alamat rumah dalam beg ..supaya sapa2 jumpa leh bagi kat aku balik..emm..yela 2..berapa ramai sangat manusia yang berhati baik skang ni..huhuhu..



beg macam guni pun ada..huhu..
tak kisah r guni ke apa..
janji muat segalanya..
segala bantal tido n peluk dok dalam tuh..

3 beg & 1 kotak buku aku letak kat stor..yang pastinya barang-barang ni akn beranak pinak dari satu sem ke satu sem..jenuh nanti nak bawak balik..huhu...yang nak beranak pinak tu buku la rasanya..camne gamet jantan dan gamet betina bertemu untuk beranak pinak tak tau lak aku..huhuhu...ari tuh dengar diorang cakap boleh letak satu kotak je n selebihnya kena letak dekat blok lama..jauh 2...nak kena angkut ngan lori lak..susah ati gak aku pikir...pastu camne ntah tiba-tiba leh lak letak..tapi Alhmdulillah lega la..Allah permudahkan urusan..sebelum ni kalau nak letak barang blok aku ni limit 3 items je...(felo aku cengei weh...).kalau tak,kena angkut ngan lori lak malam nih..dah la aku ada exam esok..nasib dah leh simpan..

Tapi malam ni kena tido beralaskan lengan je la...tak per..aku tumpang je bantal roomate aku..
Esok kul 3.30 last paper...nak abis dah jawab 9 paper sem ni..cepat tol masa berlalu..aku rasa cam baru je masuk sem ni..tengok2 dah nak abis sem..dah nak abis taun..20 hb 12 lak balik sini balik...emmm..Sepanjang aku dok kat ukm ni..tak pernah lagi pegi swimming kat Danau..teringin gak walaupun tak leh swim..haha..tak per..sem depan aku ajak kawan2 aku yang suka swim kat Danau..lama g nak dok kat ukm ni..ok2..merapu banyak lak..nak citer nak balik je pun..dah masuk fasal citer Danau Golf..


K la..nak merehatkan badan yang lenguh2 nih..huhuhu..WAllahu A'lam..

Nov 10, 2009

ღ Thanks coz Tegur Saya ღ



Salam Alaik...seperti tajuk pada entry..farhah nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada saudari yang menegur..saudari la kot..coz nickname macam nama umi saya...farhah dah delete pict farhah yang saudari maksudkan...Ye..farhah tau tak elok seorang perempuan letakkan gambarnya kat mana2 ruangan di internet ni..terutama gambar-gambar yang close up macam tu..'kerana dirimu sangat berharga'..dan farhah pernah terbaca fasal artikel gambar muslimah...di sini.. tapi diri ni selalu alpa..thanks coz sedarkan diri yang alpa ni..InsyaAllah lepas ni farhah just akan letak pict selain gambar sendiri..Tersentap gak la bila baca teguran saudari tadi...Rasa camna ntah..tapi bila difikir-fikirkan betul gak cakap saudari..may b gak saudari kenal farhah kot..sebab pada teguran saudari ada tertulis 'ngaji mana dulu?' ayat macam ni nampak gaya nya may b orang utara gak..may b yang kenal farhah gak kan..ape2 pun terima kasih...persoalan kenapa letak pict yang depan kamera dalam blog..jawapannya tak der sebab..so wajarlah saya delete kan..

Teguran macam ni sebenarnya yang farhah takutkan...may b sebab banyak sangat farhah g berblogwalking maka sesapa pun leh jumpa blog farhah ni kan..bila tengok pada jumlah pengunjung yang makin bertmbah..macam2 ada...WAllahu A'lam..thanks...




Nov 7, 2009

♥ Tag Dari Sarah-Lipstick Apa Aku Pakai- ♥

Salam Alaik..Tadi ada gi baca entry sarah..
lepas tu baru perasan kat entry tu ada dia tag readers dia..
ok..rasa cam nak wat tag ni..
julung-julung kalinya farhah ni nak wat entry jenis2 ni ye...
aku malu sikit bab nak wat entry jenis solek menyolek ni...
MyEm0.Com
tapi ni just lipstick je pun...
dia just tanya pakai lipstick apa kan..
Ok..farhah tak suka sangat pakai lipstick2 ni..
rasa cam tebal je bibir...
dah la dagu pun tebal dah..huhuhuhu..




Ni la yang farhah pakai..Avon Simply Pretty..ianya boleh digunakan untuk lip and cheek..jenis cecair..pink blush..rasa rose..so farhah pakai tak rasa melekit..lepas sapu sikit ianya kering..Sarah suruh letakkan gambar sekali..gambar ape eh...gmbr lipstick ke gambar orang pakai lipstick...

K..WAllahu A'lam..



♥ Bertukar ! ♥

Salam Alaik...'bertukar !' huhuhu..ala2 power rangers gitu..

Dulu suka sangat tengok power rangers..
tambah lak girl ni yang jadi power rangers kaler pink waktu 2..
ok2..berbalik kepada 'bertukar!'
apa yang bertukarnya eh...
sape perasan apa yang bertukar?
layout ni ha...
semalam dah selesai satu paper g..
maka frhah pun semalam rileks jap..
so bertukar la jadi power rangers kaler pink..
eh..bukan2 power rangers..
ni ha layout ni tukar yang len lak..jadi ke tak eh..
or farhah syok sorang2 ja ni...
MyEm0.Com
orang len yang singgah leh nampak tak? huhu...
ni la yang skang..
yang dulu2 x sempat abdikan dlm kenangan lak..huhu.

.MyEm0.Com



Dah tukar layout..amacam cun x ?
hehe..prasan jap..
pastu farhah try nak guna Greasemonkey tapi x tau nape x boleh..huhuhu...
MyEm0.Com
sape2 tau mengapakah,kenapakah sy tidak boleh menggunakannya...
??

kat bawah tu ada naik greasemonkey ngah senyum tapi nape tak leh guna...huhuhu..
tolon.......tolon....tolon....
minta tolong cam pu3 buluh betung dlm citer Laksamana DoReMi gitu..




Ok..yang tu ja saya nak habaq mai..k WAllahu A'lam..



Nov 4, 2009

♥ Lambat Tol...! ♥

Salam Alaik...hangin tetiba nape eh...yela..siput pun jalan cepat sikit tau...tak tau la nape ngan tnet ni..slow sangat2...nak update pun x boleh...nak klik2 nuff orang pun tak boleh...Baru-baru ni letrik tak der kat blok..dari kul 10.30/10.50 2hb malam sampai la pukul 3.00 petang 3hb..

Lama tu..tdo pun panas..nyamuk gi..tapi tak per la..dugaan belajar..orang dulu2 lagi susah boleh je..orang skang pantang susah skit mula nak merungut..bukan apa..dah terbiasa dimanjakan diri dengan pelbagai kemudahan...

Dua tiga ari ni lak perkhidmatan jaring ni lambat sangat...nak g berkebun kat facebook pun x sempat..walaupun kebun tu just sekangkang kera..ikan2 dalam happy aquarium pun semua kebuluran..dah kena alga apa ntah...farmville lagi la lambat nak boleh masuk...mati abis la pokok2 2...rugi2...tanaman tak menjadi..ternakan kebuluran...suma sebab jaring slow...huh...

Kenalkan ni la En.Jaring yang jln lambat tuh..






Tengok..punya la slow tnet ni..
smpai orang yang nak berkebun tu pun dah tak der rambut..
kulit pun dah xder kaler...
x dpt dikenal pasti jantina g dah..
tanam-tanaman pun ada yang jadi invisible..
huhu

Nov 1, 2009

. : : Camtu Ye Nak Jejak : : .

Salam Alaik...huhu..rsa sedikit happy bila dapat tau satu benda..haha..bagi jakun macam farhah la rasa seronok....huhu...tadi jalan-jalan kat blog Teratak Maya..dia punya tajuk entry 'Ooohhh..nak nyorok ye..farhah ingtkan apa la yang nak nyorok tu..nuff ke yang ketegaq (degil)tak mau keluar..Rupa-rupanya..'kawan dia main nyorok2 kat ym....dia pun dapat info ni dari blog amoi..cara nak tau kawan kita invisible ke tak kat dalam ym..haha..

and bila farhah try..ya ternyata ada dua tiga orang yang ngah online tapi jadi invisible..may b tengah busy kot..tak pa2..farhah pun tadi invisible konon2 ngah rajin stdy r..pastu pakat mesej ke fon tanya tu tnya ni..lagi teruk nk reply..baik online terus...free...x pyh pakai kredit fon..nak tanya berperenggan-perenggan pun boleh...haha..

Ok..sapa nak tau boleh la ke blog amoi atau blog teratak maya untuk keterangan lanjut macam mana nak detect invisible..