Jan 3, 2010

ღ Permulaan 2010 ღ

Salam Alaik..
Entry nih ada lah entry yang kedua setelah bermulanya tahun 2010..1 hb baru-baru nih tak ada apa yang aku buat pun..then 2 hb..yakni semalam......aku merasakan bahawa persahabatan itu sangat manis untuk dinikmati...sangat indah untuk dihayati...tahu kenapa..? aku merasakan hati ini teramat gembira...apabila dapat bersantai dengan teman-teman seperjuanganku..ya kami rapat difakulti..pergi ke kelas bersama-sama.. study sama-sama..tapi semalam ku rasakan bahawa sangat indah ruang yang kami luangkan bersama...

Pagi itu..bermula dengan sebuah taklimat mengenai kursus kokurikum...aku merasakan semacam sangat malas..tapi apakan daya..dah menjadi kewajipan..kawan-kawan aku cakap kalau tak pergi taklimat tu dikira drop subjek tuh..Oh...tidak...tak sanggup aku untuk ambil di sem seterusnya kesorangan..so taklimat bermula pukul 10..maka pukul 9.30 aku pun naik bas menuju ke DECTAR..malas aku nak citer fasal taklimat tuh... kang berjela-jela lak aku kena karang..tapi aku rasa set kursus aku mungkin best..hehehe..hope so...

Pukul 12 maka tamatlah sudah taklimat tuh..dan kami berempat menuju ke cafe berdekatan..Aku tak pasti KDO ke KTHO..huhu..aku still konpius walaupun dah 2 tahun berada di sini.so kami makan2 kat sana.. sambil bual2...dah abis makan..shuhada ajak lepak lagi..buat semacam kedai kopi.....then makan untuk round ke 2...makan ais kacang la or ABCDEF..hehe..ABC..bual2..macam2 citer kalau duduk semeja dengan shuhada..seawal taklimat tadi pun kami dah mula bercerita ceriti..shuhada ada citer baru kali nih..tapi aku tak boleh pecahkan rahsia kat sini..kalau tidak mampos aku kena pelangkung dengan dia..huhu..

Lepas makan maka kami pun balik..n kami plan petang tuh nak jumpa kat stadium...tau tak nak wat pe...nak jogging..hahaha...1st time nih aku g jogging kat stadium...



Pict kat atas nh dari kiri ina,nisah n shuhada..
aku suka tengok pict nih..
aku amik time kami dah nak balik kolej..

Seperti yang dijanjikan pukul 5.30 kami jumpa dekat stadium..sebelum tuh dah 2 3 kali shuhada mesej aku tanya ada kat mana dah..shuhada sorang je yang tinggal kat kajai..so dia jalan sorang2 je la gi stadium..tuh yang mesej aku 2,3 kali tuh...aku,nisah n ina lak duduk kolej len...

Pict nih aku amik time lepas ujan...

sampai je petang tuh orang tak ramai sangat pun..may b cuaca yang tak berapa elok petang tuh...so kami mulakan dengan 1 pusingan...tup tup ujan...dari renyai kepada lebih lebat...so kami terpaksa berhenti ... tengok ada sorang pakcik tu tengah lari2 kat ruang antara barisan kerusi..shuhada ajak kami buat macam tuh gak..arghhh..tidak...malu haku...




Then kami turun bawah..shuhada n ina lari2 kat area dalam sikit..aku tak tau r nak panggil apa..diorang lari2..then nak wat amenda ntah macam dalam silat diorang..mula-mula diorang buat..then aku duduk sebelah jadi pemerhati..

shuhada-hang nak wat ka?
aku pun duduk ngadap dia...
shuhada-
seluar koyak..(sambil buat muka gelabah)
Aku-mana? (aku turut gelabah biawak)
Shuhada-aku nampak tadi kecik ja..
Aku-mana tak dak pun? (
sambil aku belek-belek seluar dia..tengok kat mana yang koyak tuh..)
'mana koyaknya?( aku cakap ala-ala ros dalam citer pendekar bujang lapok..)
Shuhada-tadi bunyi prup....(dia lak cakap tiru dialog sudin)
aku-prup mana koyaknya...
shuhada-tak koyak?
aku-seluar tak koyak dia kata koyak(aku gelak2 ngan shuhada..x tau lgi apa sbenarnya...)

then ina datang dekat kami..seluar sape koyak nih?
shuhada-
seluar dia r...aku dok habaq seluar dia,dia lak dok tengok seluar aku...

huhuhuhu...baru aku tau.......diorang gelak bukan main lagi kat aku..huhuhu.....then diorang main surong2 lak...aduuii..kwan2 aku yg 2 orang nih memang...kadang2 kalah budak2..hehehe..



Pict d atas merupakan pict ina(dekat ngan kerusi) n shuhada(kat dinding)..

Aku curi-curi amik time nih...diorang tengah seronok2 lawan tolak lak..shuhada kononnya nak balas dendam kat ina coz tolak dia melepasi ke hujung nuh...tak tau la orang nampak ke tak..tapi shuhada tak mampu tolak ina sekuat yang ina lakukan kat dia..aku n nisah jadi pemerhati je...pape pun..gelagat diorang mencuit ati aku yang lara nih..

Lepas ujan berhenti kami sambung lari 2 round g..then jalan2 n terus balk kolej coz dah nak dekat maghrib..esoknya,yakni 3 hb 1 2009 sekali lagi kami meluangkan masa diwaktu petang di stadium..hari ni orang lebih ramai...ramai la kat stadium tuh..kali nih ina buat 9 pusingan...shuhada n jue buat 8 pusingan..aku n nisah 7 pusingan je kot..huhuhu..terlepas 1 pusingan dari shuhada coz berhenti gi toilet..bla balik je bilik..pergh..aku rasa semacam nak tido tak nak bangun dah...



Pict time jogging tak sempat amik la...

K la..setakat itu je aku nak coret malam nih..sekadar kenangan untuk aku kenang satu hari nanti..k la kena stdy jap..esok ada presentation lak..esok kelas sampai ke petang..huhuhu...11-1 ptg,2-4 ptg n 4-6 ptg...ok..WAllahu Alam..