Feb 7, 2010

ღ Bila air nak ada nih....! serabut la...ღ

Salam Alaik...
Semalam aku terpaksa bermalam kat bilik nisah coz dah tak larat nak berulang alik dari blok aku ke blok nisah....susah kalau time bangun subuh nak gi bilik nisah pagi-pagi buta...so aku amik keputusan stay kat bilik dia sampai hari nih...then masa gi makan kat cafe tadi jumpa ngan roomate aku..dia cakap air dah ada dah kat blok aku....sangat hepi.............aku ingat nak balik blok dalam kul 7 lebih camtu la...tengok2 shuhada datang bilik nisah..so aku tumpang naik motor ngan dia r balik blok...nak balik jalan kaki siang2 time cerah2 camni dengan sebeg baju aku malu la plak..

Rasa letih sangat dengan ketiadaan air nih...rasa sehari yang aku lalui terbuang cmtu ja... coz kena bergerak sini sana cari air....sehari sebelum semalam...emm..ari jumaat la..lepas jogging..peluh2...tak tahu nak mandi kat mana...so aku,nisah n ina gi la mandi dekat kolej kediaman shuhada...nasib ina n shuhada ada motor..kalau tak, susah sikit la nak g kolej shuhada...Lepas tuh kami gi makan dekat cafe kolej shuhada..Mereng-mereng kat situ dulu..bergambar bukan main lagi kawan2 aku nih...





Ni pict shuhada n juliana..

Semalam masa aku setinggan kat situ...tetiba time asar kot..masa tuh nisah nak solat..aku tengah ngadap laptop...tiba2 aku perasan ada something bergerak laju kat luar tingkap tuh..terus aku tengok ke luar tingkap..Rupa-rupanya monyet yang dah lama aku tak nampak..monyet tuh ngah panjat2 nak masuk bilik kat blok sebelah....terkejut n cuak gak aku..takut monyet tuh bergayut2 n lari masuk melalui tingkap bilik nisah lak...



Nampak tak ekor beliau...
masa beliau nak lompat naik atas tuh tak sempat aku

nak amik pict...cepat sangat...


Lepas tuh dia toleh kat aku..
dia tengok coz aku nak amik pict dia...
risau gak aku kalau dia lari datang kat aku lak..huhuhu
Pict nih time dia dah nak kuar dari bilik tuh..
dia tak jadi masuk..tak tau nape..
may b ada orang kot..Kalau yang kecil berani lagi la nak halau...(yela tuh berani)
tapi kalau yang tua takut tengok mata dia yang merah2..

Petang tadi setelah aku balik ke blok aku...nisah ym aku..dia kata monyet tengah gaduh...hinqar r...yang tua kejar yang muda...haha..aku tanya nisah ada amik pict monyet2 tersebut tak..dia kata tak..nasib aku tidak ada di tempat kejadian..kalau tidak..mesti dah lama aku abadikan pertelingkahan monyet2 tersebut..heran aku...sesama kaum dia gaduh lak...tapi dengan kucing bukan main sayang gi dia ye...macam yang pernah aku ceritakan di entry lepas2...klik sini

Keseronokkan aku dengan kehadiran air petang tadi hanya sebentar cuma..kebahagiaan aku dirampas lagi... Malam ni tika saat aku menaip di bisikan rindu...tiba-tiba aku rasa nak g tengok air ada g or tak ada...then air betul2 tak ada sekali lagi..............huhuhu..esok aku ada kelas...nasib pukul 11 kalau pukul 8 lagi teruk aku nak berkejar-kejaran ke bilik nisah lagi..aku pun dah naik segan kalau nak bermalam kat bilik nisah...nape lama sangat air nih tak ada....Kalau blok aku dekat dengan blok budak pompuan lain tak per..nih blok aku dekat dengan blok lelaki...sedih sangat....

K la...WAllahu A'lam..itu je aku nak citer...sedikit rasa dukacita dengan ketiadaan air...sungguh aku sangat frust....sesedap oren je air nih main2...jap ada jap tak ada..


p/s: Miss him....so much...bilakah dpt bertemu lagi......huhuhu...


5 comments:

Jawa a.k.a USERMODE said...

agak2 dah brape lama tak mandi nih eh pasal dari harituh rase posting takde air :P

hmm..educated lak moneyt tuh. tapi malang si monyet, dah diambile gambar and caught red-handed. hahaah... jejaga, pasnih dai target bilik kamu lak sebab nak menghapuskan bukti :P

~0~ said...

kat mana tue???

heheh...

UKM ke??

kai said...

blog sblh tu dorang bela kot...
tu yang monyet tu slalu port...

-afiera- said...

blog ke 3 ira singgah ngomel xde aer .
hakhak .

rusli abd samad said...

salam..kena sediakan gelen besar simpan air baru selamat..huhuhhu..monyet biasala cari makanan kalau dia jumpa makanan esok mesti dia dtng balik..eeee