Feb 27, 2010

Contest Baju Kurung Menawan By HoneyBee....

Salam Alaik....
Pembetulan....tarikh contest tersebut telah dilanjutkan oleh penganjur iaitu sehingga 07 mac 2010...

Setelah hampir seminggu tak update kali nih jari jemari nih ingin menaip lagi...Berbalik kepada tajuk utama.. Contest Baju Kurung Menawan yang telah dianjurkan oleh mrS.WEiyda..






Untuk ketahui syarat2nya lebih lanjut bleh la ke blog mrS.WEiyda Syarat
1 :
Letak banner kat sidebar ~okeh

Syarat 2 :
Jadi follower blog mrs.weiyda ~okeh

Syarat 3 :
Sertakan gambar original ~okeh

Syarat 4 : Entry mengenai contest nih ~okeh

Syarat 5 :
Buat 1 entry yang menyambung ayat "saya nak masuk contest nih kerana.......................dan warna yang saya suka ialah..." ~okeh

Syarat6 :
Dari mana tau contest nih...
dpt tau dari blog fareast di
sprinkle of pixie

Syarat 7 :
Tinggalkan komen n link dikotak komen mrs.weiyda ~okeh

Ni pict2 yang ingin sy kongsikan bersama:



Baju hitam yang saya pakai tuh jubah...
yang biru tu pula ala2 mini jubah kot.


Baju merah yang saya pakai tuh mini jubah ala2 kebaya..

Saya nak masuk contest nih bukan kerana tertarik dengan hadiahnya shaja...
bahkan kerana saya tertarik dengan konsep pertandingan yang diketengahkan...
Jarang sekali saya menyertai mana2 contest..
selalunya saya lebih gemar melihat penyertaan peserta2 dan kemudian berlalu pergi dari page tersebut begitu sahaja..
Namun ada tarikan pada contest kali ini yang membuatkan saya terus terpaku di blog penganjur..
Yang membuatkan ati nih teruja setiap kali
saya menatap gambar2 peserta mengenakan baju kurung mahupun baju tradisional yang lain..Mereka begitu sopan disebalik pakaian tersebut...
bisa saja perawakan itu mempersonakan ati jejaka2 yang melihatnya..
Setelah melihat peserta2 lain memperagakan baju tersebut,
terus terlintas di ati nih untuk turut serta.....
Mungkin saya bukan seorang yang menawan
untuk dinobatkan sebagai yang bertuah untuk menjadi yang terpilih..
tapi sekiranya saya tidak berjaya..
cukup lah kiranya penyertaan saya ini mampu menarik ati gadis2 lain untuk turut serta memartabatkan pakaian tradisional kita..

Kerana takkan hilang melayu didunia..
Warna kegemaran saya ialah hitam dan putih..

Tarikh tutup penyertaan :
28 hb Feb 2o1o..
---dilanjutkan kepada 07 mac 2010..
pakat2 joint...sempat g nih..
k la WAllahu Alam...


4 comments:

HOn3YB33 said...

cayunk...sudah amik penyertaan kamuu...tapi gambar tu saya amik yang pertama wokeh...!! emm...gud luck..!!! deadline telah dilanjutkan..so klik2 balik my blog

Farhah Zaidah said...

-HOn3YB33-
Tima kasih mrs.weiyda coz sudi dtg jenguk entry nih...thanks...heeee...

HOn3YB33 said...

UNTUK PERHATIAN SEMUA YANG MENYERTAI CONTEST BAJU KURUNG MENAWAN...

contest ini telah ditutup penyertaanya..
semua peserta adalah seramai 52 orang..
dan ianya akan dipilih sehingga mendapat top 10...
nantikan to 10 iaitu 3 hari dari sekarang...
sekiranya anda terpilih sebagai top 10...
pastikan anda membuat sesuatu untuk menraih undi daripada blogger lain kerana 30% undi berada di tangan blogger...

itu sajork...

anda tidak akan diberitahu samaada anda adalah top 10 atau pemenang...so rerajin ler..mengklik kat blog honeybee...sekiranya masa sudah tutup tetapi anda tidak menghubungi honeybee maka akan ada backup winner disitu...harap maklum...

last..thanks coz join this contest..gud luck..!!

HOn3YB33 said...

UNTUK PERHATIAN SEMUA YANG MENYERTAI CONTEST BAJU KURUNG MENAWAN...

contest ini telah ditutup penyertaanya..
semua peserta adalah seramai 52 orang..
dan ianya akan dipilih sehingga mendapat top 10...
nantikan to 10 iaitu 3 hari dari sekarang...
sekiranya anda terpilih sebagai top 10...
pastikan anda membuat sesuatu untuk menraih undi daripada blogger lain kerana 30% undi berada di tangan blogger...

itu sajork...

anda tidak akan diberitahu samaada anda adalah top 10 atau pemenang...so rerajin ler..mengklik kat blog honeybee...sekiranya masa sudah tutup tetapi anda tidak menghubungi honeybee maka akan ada backup winner disitu...harap maklum...

last..thanks coz join this contest..gud luck..!!