Mar 28, 2010

♥ Anda Lulus....! ♥

Salam Alaik...




Alhamdulillah dah settle micro teaching....2 kali kami kena mengajar dalam masa 12 minit je...1st time aku ngajar,Prof Madya Datin Dr.Zaharah Aziz cakap aku cakap terlalu deras....kalau kali ke 2 aku mengajar still sama dengan yang 1st,may be aku kena repeat....bila dia cakap macam tuh aku pun risau gak la..tak mau la repeat2....tak tau macam mana nak slowkan kelajuan aku bercakap...

Minggu berganti minggu...minggu lepas pusingan pertama..5 kawan2 aku kena mengajar...kelima2 lulus tapi dia minta gak sorang kawan aku tuh mengajar sekali lagi..risau je aku....coz aku tak tau lagi nasib aku macam mana...5 kawan aku nih kena mengajar guna kemahiran menjelas..semuanya ada 4 kemahiran....untuk round aku kemahiran yang ke 4 iaitu kemahiran penyoalan..Bagi aku kemahiran ni agak susah...sebab aku kena mengajar guna enam aras soalan....



Pict sebelum ngajar...tapi ari tuh just shuhada n nisah...
aku dah ngajar 25 hb..
time ngajar kami akan dirakam melalui video...
lepas dh abis ngajar,video tersebut akan ditayangkan semula....
dan akan dikomen...
pict nih diambil time kawan2 aku ngah setup laptop n lcd...



26 hb turn shuhada n nisah je...
so aku pun leh la main2 dalam kelas snap pict itu n ini...
dalam kelas micro ada cermin kat belakang kelas...
or dinding kaca...di balik dinding kaca nih ada 1 bilik...
aku pun x pasti time aku dok amik gmbar nih ada orang ke tak dibalik cermin 2...
sesedap oren aku je amik pict depan cermin tuh...
kalau ada....naya r aku...huhu...

Tapi ok gak la kemahiran nih..atleast aku dah tak jadi pembolot masa macam datin cakap time 1st aku mengajar...tak berpusatkan pelajar...

Untuk kali ke 2 nya aku mengajar....aku rasa macam dh ok skit....bila penilai memberi komen semua items yg dikehendaki ada...bila sampai turn komen dari datin,aku dah berdebar2... aku dengar banyak juga la penambah baikkan yang perlu aku buat...dalam ati asyik ckp 'mati la kena mengulang lagi ke apa ni'.....tapi apa yg aku dengar lastly datin cakap 'anda lulus! ' Happy tak terkata ati aku...tak perlu repeat....lepas ni untuk sem ni x perlu fikir soal micro teaching lagi.....heeeeeeeeeeee.....



time nih dah slesai setup laptop..
shuhada pun x tau aku amik pict dia time nih...
tapi time nih datin lom masuk kelas g..



p/s : ending chat ngan dia malam ni ngan suasana sedih..i m sorry dear....

2 comments:

amu mejie said...

chantek pic2 candid kamu tu farha..nape post 2 kali ni?...

Farhah Zaidah said...

amu mejie,
thanks ats pujian tuh...heee...
2 kali ke sy post....x prasan pun....