Nov 3, 2010

Sedih dan gembira menjadi satu...



Mood exam..
maka tidak kira entry apa 
gambar hanya berkaitan dengan pen,nota,buku,muka buku, etc...heee..


Awas! entry ini semacam nota untuk menjawab exam..bagi yang malas membaca jangan baca..hanya untuk mereka yang nak kecutkan otot bisep dan kendurkan otot trisep sahaja...(lingkup biologi or sains budak-budak sekolah baca blog nih...heee)


Dear Diary


1 More..!
Yahoooooo....mail...okeh2..yahoo ! menjerit-jerit seperti monkey mahu bergaduh rebut kawasan penginapan..owh...hiperbola lagi.bukan-bukan..saya tidak menjerit..kalau saya menjerit pasti over dos...okeh..1 more paper..bukan nak cerita fasal chipsmore or newspaper..tapi 1 more paper for my exam this sem..(owh..ayat sudah macam keling..biarkan..) 

Setelah bermati-matian selama 7 paper untuk dihabiskan..akhirnya tibalah saat berlapang dada secara besar-besaran..hohohoho...serta saya boleh guling-guling semacam penguin sambil ketawa berdekah-dekah di atas katil.. sebab ada gap selama seminggu untuk bersuka ria...hahaha =) Okeh-okeh...(sekali lagi officialisme saya gunakan dalam menaip entry ini..) Banyak perkara yang terjadi sepanjang saya tidak update blog ini..

Dengan magiknya saya rajin dengan kadar yang tiba-tiba kerana kawan saya menjerit di kotak jerit di sidebar minta saya update! okeh-okeh (sekali lagi officialisme digunakan) Saya ceritakan satu persatu..

Dedikasi



Owh..secara tidak sabar-sabar saya telah meletakkan video di fb yang ingin saya dedikasikan kepada En.Kekasih hati terlebih awal..terblushing-blushing sorang diri...Plan saya video tersebut hendak dilancarkan (ececece..lancar la pulak...) sebelum keberangkatan pulang saya selaku Tengku Farhah Zaidah ke perkarangan negeri jelapang padi..tetapi semangat berkobar-kobar telah menjadikan ianya sebaliknya..heee..

Kesilapan
Entah terlebih excited apa...Saya telah melakukan kesilapan..mungkin disebabkan mutasi sel yang berlaku..haha... saya sudah tersilap melihat waktu exam pada kad masuk exam..exam kepelbagaian 1 hb 11 pukul 3.30 tapi saya rasa pukul 8.30 pagi..namun nasib baik saya tidak bangun pagi-pagi,pergi dewan exam,masuk dalam dewan,cari tempat duduk...kalau kesilapan saya sudah sampai ke tahap itu mungkin saya akan cuak dan gelabah semacam biawak or monkey masuk bilik disebabkan paper tersebut tidak ada pada pukul 8.30 pagi..Tuhan masih sayangkan saya... =)

Minum Petang
Bila saya haus,saya minum tidak kira pagi mahupun petang..hee..jadi kenapa sub title minum petang? owh...saya terlepas minum dan makan petang free petang tadi di rumah kawan saya yang baru berpindah ke Bangi Lama..Sangat kasihan untuk diri sendiri...minta sorry ye kak ajai..tidak dapat hadir..saya tidak punyai kenderaan dua roda atau empat roda maka saya tidak sampai..dan saya tertido petang tadi setelah pulang dari bayar hutang dekat bendahari uni...kalau tidak tido mungkin saya sudah jadi umang-umang yang menumpang pada buran...

Ghost Whisperer
Apa kaitannya dengan saya? emm...petang itu,bahkan bukan petang itu, sebelum ini pun saya pernah dapat mimpi yang sama...bila saya sudah terjaga,open je mata saya rasa takut untuk tido lagi...saya mimpi,saya nampak ada seorang perempuan tua mungkin keturunan cina sewaktu dia ingin menghembuskan nafasnya yang terakhir..saya nampak dirinya yang kedua.. cuba berinteraksi dengan saya..mungkin roh dia...sebelum nih dalam mimpi yang sama saya nampak diri keduanya dalam bentuk harimau...owh...sangat menakutkan mimpi saya itu....emm..mainan tidur.. saya bermain di dalam tidur la tuh kan..sapa suruh roh saya main jauh-jauh masa saya tidur..kan dah jumpa benda bukan-bukan....bangun dari tidur saya dapat satu berita....

Dulu pernah juga saya mimpi nenek saya meninggal..dalam mimpi saya nampak banyak darah pada nenek saya..darah tuh menitis-nitis dalam rumah..seminggu lepas tuh rupa-rupanya nenek saya meninggal dalam satu kemalangan....mungkinkah mimpi kadang-kadang jadi satu petanda??

Setiap yang Hidup pasti Kembali kepadaNYA
Ending entry ini agak sedih sedikit saya akhirinya..mengenai berita yang saya katakan tadi...Berita yang saya terima sebaik bangun dari tido petang itu adalah sebuah kematian... Ayah kawan saya meninggal akibat kemalangan jalan raya...sangat kesian kepada diri dia..dia berasal dari Mukah Sarawak..maka dia tidak sempat menatap wajah ayahnya buat kali terakhir..kematian yang tiba-tiba betul-betul merentap tangkai hati..ayahnya meninggal pada 29 hb 10 petang dan esoknya dan 1hb dia dan kami perlu berperang di medan peperiksaan... kesian sangat pada dia...Takziah untuk nya...Al-Fatihah untuk arwah ayahandanya...

Wah...sangat banyak saya menaip..sudah semacam nota untuk menjawab exam...Okeh-okeh... kesegahan sel sudah sampai ke tahap kronik...mata tak mampu untuk di open lagi...


~Cerita Tamat Boleh Masuk Blog lain pulak...~

6 comments:

Cik GuLA-GuLa said...

hi farhah:)
tq visit blog akak:)
hv a gud day

Farhah Zaidah said...

hai akak...sama2 akak...suka tgok pict kwin akak... =) have a gud day 2...

Cik GuLA-GuLa said...

tq dik:)

newly wed 9.10 aritu:)

hv a gud day eh

SyAmSuL AnUaR said...

Nice... >_<

Farhah Zaidah said...

syamsul anuar-thanks... =)

alexa yussida said...

wahhhh well done gal...1 more to go aite..all the best oke..:D