Feb 27, 2010

Contest Baju Kurung Menawan By HoneyBee....

Salam Alaik....
Pembetulan....tarikh contest tersebut telah dilanjutkan oleh penganjur iaitu sehingga 07 mac 2010...

Setelah hampir seminggu tak update kali nih jari jemari nih ingin menaip lagi...Berbalik kepada tajuk utama.. Contest Baju Kurung Menawan yang telah dianjurkan oleh mrS.WEiyda..






Untuk ketahui syarat2nya lebih lanjut bleh la ke blog mrS.WEiyda Syarat
1 :
Letak banner kat sidebar ~okeh

Syarat 2 :
Jadi follower blog mrs.weiyda ~okeh

Syarat 3 :
Sertakan gambar original ~okeh

Syarat 4 : Entry mengenai contest nih ~okeh

Syarat 5 :
Buat 1 entry yang menyambung ayat "saya nak masuk contest nih kerana.......................dan warna yang saya suka ialah..." ~okeh

Syarat6 :
Dari mana tau contest nih...
dpt tau dari blog fareast di
sprinkle of pixie

Syarat 7 :
Tinggalkan komen n link dikotak komen mrs.weiyda ~okeh

Ni pict2 yang ingin sy kongsikan bersama:



Baju hitam yang saya pakai tuh jubah...
yang biru tu pula ala2 mini jubah kot.


Baju merah yang saya pakai tuh mini jubah ala2 kebaya..

Saya nak masuk contest nih bukan kerana tertarik dengan hadiahnya shaja...
bahkan kerana saya tertarik dengan konsep pertandingan yang diketengahkan...
Jarang sekali saya menyertai mana2 contest..
selalunya saya lebih gemar melihat penyertaan peserta2 dan kemudian berlalu pergi dari page tersebut begitu sahaja..
Namun ada tarikan pada contest kali ini yang membuatkan saya terus terpaku di blog penganjur..
Yang membuatkan ati nih teruja setiap kali
saya menatap gambar2 peserta mengenakan baju kurung mahupun baju tradisional yang lain..Mereka begitu sopan disebalik pakaian tersebut...
bisa saja perawakan itu mempersonakan ati jejaka2 yang melihatnya..
Setelah melihat peserta2 lain memperagakan baju tersebut,
terus terlintas di ati nih untuk turut serta.....
Mungkin saya bukan seorang yang menawan
untuk dinobatkan sebagai yang bertuah untuk menjadi yang terpilih..
tapi sekiranya saya tidak berjaya..
cukup lah kiranya penyertaan saya ini mampu menarik ati gadis2 lain untuk turut serta memartabatkan pakaian tradisional kita..

Kerana takkan hilang melayu didunia..
Warna kegemaran saya ialah hitam dan putih..

Tarikh tutup penyertaan :
28 hb Feb 2o1o..
---dilanjutkan kepada 07 mac 2010..
pakat2 joint...sempat g nih..
k la WAllahu Alam...


Feb 7, 2010

ღ Bila air nak ada nih....! serabut la...ღ

Salam Alaik...
Semalam aku terpaksa bermalam kat bilik nisah coz dah tak larat nak berulang alik dari blok aku ke blok nisah....susah kalau time bangun subuh nak gi bilik nisah pagi-pagi buta...so aku amik keputusan stay kat bilik dia sampai hari nih...then masa gi makan kat cafe tadi jumpa ngan roomate aku..dia cakap air dah ada dah kat blok aku....sangat hepi.............aku ingat nak balik blok dalam kul 7 lebih camtu la...tengok2 shuhada datang bilik nisah..so aku tumpang naik motor ngan dia r balik blok...nak balik jalan kaki siang2 time cerah2 camni dengan sebeg baju aku malu la plak..

Rasa letih sangat dengan ketiadaan air nih...rasa sehari yang aku lalui terbuang cmtu ja... coz kena bergerak sini sana cari air....sehari sebelum semalam...emm..ari jumaat la..lepas jogging..peluh2...tak tahu nak mandi kat mana...so aku,nisah n ina gi la mandi dekat kolej kediaman shuhada...nasib ina n shuhada ada motor..kalau tak, susah sikit la nak g kolej shuhada...Lepas tuh kami gi makan dekat cafe kolej shuhada..Mereng-mereng kat situ dulu..bergambar bukan main lagi kawan2 aku nih...





Ni pict shuhada n juliana..

Semalam masa aku setinggan kat situ...tetiba time asar kot..masa tuh nisah nak solat..aku tengah ngadap laptop...tiba2 aku perasan ada something bergerak laju kat luar tingkap tuh..terus aku tengok ke luar tingkap..Rupa-rupanya monyet yang dah lama aku tak nampak..monyet tuh ngah panjat2 nak masuk bilik kat blok sebelah....terkejut n cuak gak aku..takut monyet tuh bergayut2 n lari masuk melalui tingkap bilik nisah lak...



Nampak tak ekor beliau...
masa beliau nak lompat naik atas tuh tak sempat aku

nak amik pict...cepat sangat...


Lepas tuh dia toleh kat aku..
dia tengok coz aku nak amik pict dia...
risau gak aku kalau dia lari datang kat aku lak..huhuhu
Pict nih time dia dah nak kuar dari bilik tuh..
dia tak jadi masuk..tak tau nape..
may b ada orang kot..Kalau yang kecil berani lagi la nak halau...(yela tuh berani)
tapi kalau yang tua takut tengok mata dia yang merah2..

Petang tadi setelah aku balik ke blok aku...nisah ym aku..dia kata monyet tengah gaduh...hinqar r...yang tua kejar yang muda...haha..aku tanya nisah ada amik pict monyet2 tersebut tak..dia kata tak..nasib aku tidak ada di tempat kejadian..kalau tidak..mesti dah lama aku abadikan pertelingkahan monyet2 tersebut..heran aku...sesama kaum dia gaduh lak...tapi dengan kucing bukan main sayang gi dia ye...macam yang pernah aku ceritakan di entry lepas2...klik sini

Keseronokkan aku dengan kehadiran air petang tadi hanya sebentar cuma..kebahagiaan aku dirampas lagi... Malam ni tika saat aku menaip di bisikan rindu...tiba-tiba aku rasa nak g tengok air ada g or tak ada...then air betul2 tak ada sekali lagi..............huhuhu..esok aku ada kelas...nasib pukul 11 kalau pukul 8 lagi teruk aku nak berkejar-kejaran ke bilik nisah lagi..aku pun dah naik segan kalau nak bermalam kat bilik nisah...nape lama sangat air nih tak ada....Kalau blok aku dekat dengan blok budak pompuan lain tak per..nih blok aku dekat dengan blok lelaki...sedih sangat....

K la...WAllahu A'lam..itu je aku nak citer...sedikit rasa dukacita dengan ketiadaan air...sungguh aku sangat frust....sesedap oren je air nih main2...jap ada jap tak ada..


p/s: Miss him....so much...bilakah dpt bertemu lagi......huhuhu...


Feb 5, 2010

ღ Tanpamu.........Air ღ

Salam Alaik....
Sekarang nih aku amat la malas tuk menaip update blog...jalan2 kat blog pun dah jarang2 berlaku...tak tau la napa malas sangat nih...malas tak der ubat...Emmm...sejak semalam blok aku tak der air...amat la azab aku tak sempurna hidup nih...dah la blok aku jauh dari blok2 perempuan lain...dekat dengan blok aku nih blok lelaki...kalau kata tengah2 malam sakit perut ke maunya azab aku nak maraton ke blok pompuan..nak g tumpang blok lelaki pun tak pernah dibuat orang...maunya diorang menjerit tengok kehadiran aku kat situ...So semalam aku setinggan jap kat bilik nisah..lepas klas aku terus balik bilik aku...sangat letih sebab petang semalam aku gi jogging...dekat sebulan kot aku tinggal aktiviti tuh...coz banyak sangat faktor penghalang...heeee..alasan...so pagi tadi aku bangun dengan harapan air dah ada..terus g toilet nak basuh muka...pusing2 kpala pili air...tak der gak air....betapa frustnya aku...so siap2 g bilik nisah lagi...then aku ingat blok nisah x der masalah la kot fasal air nih..so aku sambung tido memandangkan klas pukul 8 pagi tadi batal..

Aku bangun je tdo terus iron baju n on9 facebook..masih bermalas-malasan tika itu untuk mandi...bila jam dah menunjukkan pukul 10 nisah pun beransur g mandi...tinggal aku yang masih leka dengan fb...kul 10.25 camtu nisah balik dari mandi..aku tnya dia ada air tak..dia kata xder..dia pun g mandi kat blok len...so aku pun cepat2 la nak g mandi gak...risau gak kalau suma blok xder air...kang aku terpaksa g kelas tanpa mandi...aku pun g blok sebelah...tengok2 budak2 blok tuh pun kuar dari blok tuh nak g blok len so aku pun ikut la diorang g blok len lak..& budak2 blok len pun sama kuar dari blok masing2 nak g ke blok len untuk cari air....dah macam tak betul je aku rasa suma orang.....ramai2 masuk dari satu blok ke satu blok yang len...tak boleh idup wooo tak der air...aku rasa macam tak boleh makan apa-apa dah nih..tangki dah penuh...tunggu masa je...kang nak basuh ngan apa...takkan aku nak wat istinjak pakai batu kot...owh tidak sanggup.........cepat la ada air...azab nih..pagi tadi pun aku dapat mandi setimba kecil je air....

Emm...ok..cukup citer fasal azabnya idupku tanpa air...nak citer fasal semalam lak...semalam aku & kawan aku nak gi jogging kat stadium uni...kami jalan kaki dari kolej ke stadium...on the way nak g stadium tiba2 kami dengar sebiji...(emmm sebiji ke sebuah ye...lemah r bab2 nak jodohkan bilangan nih....) sebiji motor la ye....si gadis yang bawa motor tuh break mengejut...mula2 tuh nampak macam ok je...tiba2 dia hilang kawalan terus langgar keta kat simpang jalan tuh...cuak gak tengo accdnt depan mata nih...cepat je benda tuh berlaku...tengok2 si gadis tuh dah tertiarap atas jalan n motor tuh timpa dia...dan dia tak bergerak...kami pun lari-lari nak gi tolong dia...tapi ina sorang je kot tolong pangku dia..aku n nisah nih lari2 g kat dia pastu tak tau nak wat apa..tak guna tol farhah nih..action je lebih....heeee...emm..si gadis tuh dah nangis2...aku pun risau tengok..ina suruh bebudak lelaki yang datang tengok kejadian tuh angkatkan budak pompuan tuh masuk keta...tapi budak tuh suruh aku...mentang2 la aku paling tough kat situ..tapi aku tak angkat pun coz aku macam blur2 gak r....pastu kawan2 pompuan kepada budak lelaki tuh angkat r...diorang budak suksis memang tough dari aku r...& ina ikut temankan si gadis tuh gi pusat kesihatan...aku & nisah lak jadi pak pacak tunggu tuan motor tuh amik motor....si gadis tuh naik motor kawan dia nak gi kelas....kolej dia lak dok atas bukit..jalan nak turun tuh memang laju r...kebetulan ujan n tayar lak botak....aduiii...nasib la dia langgar keta tuh..at least motor dia tersungkur kat atas jalan..kalau dia tak langgar keta tuh maunya dia lepas masuk dalam longkang besar kat seberang jalan....sapa pun tak tau dia jatuh motor kalau jadi camtu...so lewat sikit la kami gi jogging..coz terkejut dengan apa yang dah berlaku....tapi accdnt tuh salah si gadis tu kot..coz dia bawa laju gak r...Sebelum tuh dah kami tak jadi gi jog coz ujan...last2 dok kat stadium tengok orang lawan bola...

Hujan...so tengok diorang lawan bola je la...budak uni aku lawan budak usim kot..
ntah la aku pun tak tau...


Beliau begitu tekun memerhatikan permainan atau para pemain...hehehe

k la...stakat tuh je aku nak coret kat sini...pict budak tuh accdnt aku tak amik la...k..WAllahu A'lam..

p/s: rimasnyer aku rasa xder air nih....air setimba mndi pagi tadi dah abis serap masuk kulit aku...huhuhu