Mar 30, 2010

♥ Alhamdulillah.............♥

Salam Alaik....
Alhamdulillah aku dah tak sakit2 macam ari tuh lagi...tak mengerang tengah malam sorang2 lagi...tak menangis tengah2 malam lagi...aku dah boleh tido nyenyak sikit dari malam tuh...
Tapi ari khamis ni sekali lagi aku kena pergi ke pintu rawatan kecemasan pusat kesihatan uni lagi...Dr tuh nak jumpa aku lagi.....ini semua gara2 telinga aku dijangkiti kuman......(malu je nak taip kat sini)...ari tuh telinga aku dah kuar darah2...air bisa...sakit yang amat....aku ingat nak mati ke apa dah time tuh...Alhamdulillah idup lagi aku......K la WAllahu A'lam...

Mar 28, 2010

Ya Rabbi......

Salam Alaik...

Dear diary....
SAKIT.........Cukup untuk menterjemahkan keadaan aku saat ini.....saat aku menaip disini...aku tengah menahan sakit...aku tak layak bertanyakan kepadaNYA kenapa aku yang merasakan kesakitan nih...kerana aku tahu,DIA tidak akan memberi ujian ke atas hambanya yang tidak mampu....ye aku cuba tahan sakit nih......tapi manik2 halus tetap nak berjuraian dari kolam mataku...

Jam baru menunjukkan pukul 9.55 malam....Aku nak tido dengan harapan saat aku terjaga pagi esok sakit ini dah beransur pergi tinggalkan aku....tapi mata ni tak mampu lelap...sebab kesakitan ini mengganggu aku.....aku call umi....aku call dia tapi kedua2nya hanya mampu dengar tangisanku dihujung talian..

Tadi aku dah sms shuhada ajak dia bawa aku g pusat kesihatan uni pagi esok....n dia setuju...lega skit ati aku dengar....aku harap semuanya kembali ok.....

♥ Anda Lulus....! ♥

Salam Alaik...




Alhamdulillah dah settle micro teaching....2 kali kami kena mengajar dalam masa 12 minit je...1st time aku ngajar,Prof Madya Datin Dr.Zaharah Aziz cakap aku cakap terlalu deras....kalau kali ke 2 aku mengajar still sama dengan yang 1st,may be aku kena repeat....bila dia cakap macam tuh aku pun risau gak la..tak mau la repeat2....tak tau macam mana nak slowkan kelajuan aku bercakap...

Minggu berganti minggu...minggu lepas pusingan pertama..5 kawan2 aku kena mengajar...kelima2 lulus tapi dia minta gak sorang kawan aku tuh mengajar sekali lagi..risau je aku....coz aku tak tau lagi nasib aku macam mana...5 kawan aku nih kena mengajar guna kemahiran menjelas..semuanya ada 4 kemahiran....untuk round aku kemahiran yang ke 4 iaitu kemahiran penyoalan..Bagi aku kemahiran ni agak susah...sebab aku kena mengajar guna enam aras soalan....



Pict sebelum ngajar...tapi ari tuh just shuhada n nisah...
aku dah ngajar 25 hb..
time ngajar kami akan dirakam melalui video...
lepas dh abis ngajar,video tersebut akan ditayangkan semula....
dan akan dikomen...
pict nih diambil time kawan2 aku ngah setup laptop n lcd...



26 hb turn shuhada n nisah je...
so aku pun leh la main2 dalam kelas snap pict itu n ini...
dalam kelas micro ada cermin kat belakang kelas...
or dinding kaca...di balik dinding kaca nih ada 1 bilik...
aku pun x pasti time aku dok amik gmbar nih ada orang ke tak dibalik cermin 2...
sesedap oren aku je amik pict depan cermin tuh...
kalau ada....naya r aku...huhu...

Tapi ok gak la kemahiran nih..atleast aku dah tak jadi pembolot masa macam datin cakap time 1st aku mengajar...tak berpusatkan pelajar...

Untuk kali ke 2 nya aku mengajar....aku rasa macam dh ok skit....bila penilai memberi komen semua items yg dikehendaki ada...bila sampai turn komen dari datin,aku dah berdebar2... aku dengar banyak juga la penambah baikkan yang perlu aku buat...dalam ati asyik ckp 'mati la kena mengulang lagi ke apa ni'.....tapi apa yg aku dengar lastly datin cakap 'anda lulus! ' Happy tak terkata ati aku...tak perlu repeat....lepas ni untuk sem ni x perlu fikir soal micro teaching lagi.....heeeeeeeeeeee.....



time nih dah slesai setup laptop..
shuhada pun x tau aku amik pict dia time nih...
tapi time nih datin lom masuk kelas g..



p/s : ending chat ngan dia malam ni ngan suasana sedih..i m sorry dear....

Mar 20, 2010

♥ Gambar2 ♥

Salam Alaik....
TERINGIN nak taip macam2 kat sini...tapi suma niat terhenti bila keyboard ku nih wat hal....nak taip 1 perkataan pun berminit2.....So nak upload pict je la..padahal semua pict nih dah upload kat fb.....ntah la sejak sem lepas,sejak amik subjek teknologi dalam pendidikan yang ada sedikit pendedahan asas fotografi...aku jadi sangat sukakan gambar...aku suka sangat tengok pict2 blogger photography..dan aku ada 1 impian....ingin jadi seperti mereka dengan sebiji kamera...sekarang aku hanya ada sebiji henpon....


Family day di PD :

Nih pict masa family day kat PD..
Anjuran Persatuan Kebajikan Mahasiswa Anak Negeri Keda
h...


Nih kawan2 aku...
kami tetap dalam 1 group masa aktiviti kat sana...
dan group kami dinamakan'geng kiah karan'
Klasik punya nama..


Dari kiri : jue,shuhada,ina,dayah n satina...


depa masuk r tarik tali...aku asyik amik gambar ja...



Dinner Kolej Bertemakan Retro :

Meja no 24...

Spek retro Alin...


Alin dengan speknya...


S.K Sikamat :

Baru teringat ambil pict adik nih kat sekolah 2....


K la..itu saja....nanti upload lagi...aktiviti seterusnya OPKIM di SARAWAK...
Tapi lambat lagi la...bulan 5 nanti..heeee...
Wassalam..


Mar 19, 2010

♥ Happy Birthday Azie ♥

Salam Alaik...
happy birthday buat azie...
Moga panjang umo n murah rezki..

Thanks coz selalu juga bagi kata2 semangat tika diri ini lemah..



p/s : terlalu malas utk menaip sekarang nih...


Mar 15, 2010

Lesu

Dear Diary...




Hari tetap berlalu mengejar bulan...Begitu cepat masa beredar..

LESU..
cukup untuk menterjemahkan fikiran dan jasadku
ketika ini...
Betapa aku cukup letih......

Ku harapkan hari-hariku yang berlalu tak sedingin dulu.......

p/s: Laptop aku sakit......betapa sunyinya hidupku...tiada tempat untuk mengadu...

Mar 7, 2010

Tidurku yang Panjang

Salam Alaik...
Alhamdulillah..selesai sudah pogram motivasi bersama2 adik2 yang bakal menduduki upsr di sek.keb sikamat seremban negeri 9..Rasanya adik2 tuh enjoy kot...sangat la penat..walaupun tugas aku just sebagai fasilitator... Kecik2 je ye budak2 skang...aku dulu masa darjah 6 rasanya besar2..kawan2 aku pun macam tuh gak..tapi aku tengok diorang macam darjah 1 je...

Entry sebelum nih aku katakan aku nak tido & tak nak bangun2 kan...Hampir2 je Allah nak makbulkan permintaan aku tuh..balik program lepas asar terus aku menjatuhkan diri ke atas katil...aku tdo tanpa sebarang gangguan...setenang2nya.....Tido mati...akhirnya aku terkejut dari tdo..terus bangun..capai fon disebelah bantal aku...suasana gelap..aku tengok jam di fon...4.48 pagi...?? pagi ka? aku tertanya2 kat diri sendiri....rasa macam baru je aku tdo....aku tengok lak tarikh yang tertera dekat fon....YA ALLAH....7 hb Mac....aku tdo petang semalam ketika 6 hb Mac....aku tdo dari petang sampai pagi....panjangnya tdo aku...terus aku g bilik air..aku amik wudhuk solat isyak.......aku dah berhutang denganNYA 1 waktu...aku langsung tak sedar dari tdo...langsug aku tak terjaga..roomate ku dah blik umah dia dri petang semalam g...so tinggal la ku sorang2..kalau aku tak bangun2 lagi dah....takder g la penulis shafaaliaa kat sini..

Ok la..aku nak abadikan beberapa keping gambar di sikamat semalam buat tatapan dan kenangan...


Ni la sek keb sikamat..

Aku n nisah amik pict nih di awal program bermula..
merah ang la baju tuh.....

Nih adik2 yang bakal menduduki upsr nanti...


Nih adik2 group aku...
3 orang je budak lelaki..diorang suma panggil aku cikgu...
heee...
aku bahasakan kakak...diorang panggil gak cikgu..
2 taun g stdy bru layak akak di panggil cikgu dik...

nih tag name aku...
poyo sikit letak pict tuh..

Ramai kan....tak muat kamera..
nih pun tak semua yang hadir rasanya...
coz kami diberitahu semuanya 25o kot...tapi yang hdir 149 sahaja...

Ada sorang kawan aku tuh dapat surat masa time rehat lepas slot motivasi....kat surat tuh tertulis nama adik tuh..n dia tulis kat depan tuh 'KEPADA : KAKAK YG COMEL..' hahaha...bestnya kawan aku dapat admire.....
aku tak dak sapa pun hantar surat...heeeeee...nisah lak ada sorang adik nih..lelaki...masa nisah amik gambar budak2 group dia...lepas tuh suma datang nak tengok gambar diorang kt fon nisah..salah sorang cakap kat nisah 'kak.nak no.tel bleh..? ' heeeee...macam2...awal tuh nisah tak bagi..tapi lastly dapat gak adik badrul tuh no nisah...hee...macam2 adik2 tecik nih...k la...setakat tuh je kot citer aku.....minggu nih lak sabtu n ahad aku akan g kursus.....kursus apa ye?? heeeee....WAllahu A'lam...

Mar 6, 2010

Jumaat Yang amat penat

Salam Alaik...
aku sangat letih & penat saat nih..
Ari nih ada 4 klas aku kena g...
sepatutnya 3 kelas ja...
tapi 3+1 kelas ganti = 4 kelas la...
siang dan malam..
lepas kelas kawan2 ajak aku g dengar ceramah.
Tajuk ceramah n ahli panelnya sangat best...
nanti2 aku cerita..
kongsi bersama ilmu itu..
kerna saat nih aku sangat letih...
esok pulak aku dan kawan2 ada anjurkan program motivasi dekat
sekolah kebangsaan Sikamat Negeri Sembilan...
Pukul 6.45 pagi akan bertolak dari ukm....
Uhhhhhhhhhhh...
sangat penat..
nak tido &tak nak bangun2 lagi boleh......


Mar 2, 2010

ღ Rasa seperti mau lompat..lompat & lompat lagi ღ

Salam Alaik....
Setelah 2,3 ari aku cuba sign in ke blog...dan akhirnya malam nih...saat nih..baru aku dapat menembusinya...Betapa aku rindukan bisikan rindu nih....kerana disini segala kerinduan ku bisikkan......

Yang menghairankan diri ini setiap kali aku cuba sign in ....mesti tak boleh...aku guna mozilla tak boleh....aku guna google chrome pun tak boleh....aku dah semacam putus fius...apabila aku lost contct dengan Bisikan rindu nih....aku dah mati akal..mati kutu..n mati katak...! pabila semua usaha aku sia2..tapi tadi aku rasa nak cuba on9 blog guna laptop kawan aku...dan ternyata usaha aku berjaya....tapi bila cuba sign in guna laptop aku,still tak berubah..aku sudah mau nangis.... tapi tiba2 akalku sarankan aku guna IE lak...Alhmdulillah boleh..........mau saja aku lompat dan lompat....

Thank you Allah..coz pertemukan aku dengan BISIKAN RINDU a.k.a Shafa.Aliaa.....Rindu sangat sama kamu...maafkan diri ini kerna akhir2 nih dirimu sering dipersiakan....

Emm...bulan nih mungkin agak sibuk bagi diri ni....semalam aku ada mengikuti program family day persatuan anak negeri yang telah diadakan di PD...tapi kunjungan ku ke PD kali nih tak segembira dulu...sebab berada di bawah arahan....dan terikat dengan masa...aku tak sempat bergambar secara posing maut bersama keindahan pantai....betapa sayangnya saat itu tak mampu ku abadikan dalam gambar...yang ada hanyalah pict2 ketika aktiviti dilakukan.....

Saat ini....diri nih terlalu penat...coz malam nih ada kelas ganti malam....so esok2...aku sambung abadikan kenangan aku disini.....







Aku sudah mau tdo...esok jumpa lagi sama kamu ye Shafa.Aliaa...miss u so much.....dan tak lupa juga buat beliau..... Rindu sangat sama kamu......selamat malam semesta alam...moga masih ada sinar mentari untuk aku lihat dibalik jendela kamar ku ini....