Aug 30, 2010

Minggu Yang Sangat Sibuk

Dear Diary...
KELETIHAN tidak dapat diluahkan lagi...Betapa tulangku terasa sengal..Tubuhku lesu dan mindaku sarat memikirkan segala kemungkinan yang bakal berlaku...Betapa aku cukup letih..

Minggu lepas aku sangat busy...tambah pula laptop aku rosak...seminggu rasanya aku tak boleh on9 blog dan yang sama waktu dengannya..Tidak terasa sangat rasa kesunyian itu walaupun tiada laptop di sampingku sebab minggu lepas tiap-tiap hari ada latihan drama untuk kami persembahkan pada Festival Sehati Bersyariat 2010 yang merupakan salah satu program yang perlu kami lakukan dan beri komitmen untuk subjek pengurusan kokurikulum sekolah..

Tiap-tiap hari ada je kelapangan waktu atau tiada kelas,group kami akan berkumpul untuk bersimbiosis...heee...bekerjasama buat latihan...kadang-kadang sampai pukul 2 pagi baru balik kolej kediaman..keesokkannya pula kelas seawal pukul 8 pagi...huh...sangat la penat saat tuh...Group aku dapat tema 'indahnya hidup andai bersyariat' kena buat drama yang berkaitan dengan jinayat....dan persembahan sajak...tak semena-mena aku yang tak pernah bersajak sepanjang hayatku berusia 22 tahun ni diberi amanat untuk bersajak...puas aku mengadap youtube belajar intonasi dan sebagainya...Rasa janggal je aku rasa berada di pentas tersebut untuk bersajak...Tapi.....

ALHAMDULILLAH...kumpulan kami telah merangkul 3 anugerah...anugerah pelakon lelaki dan wanita terbaik...serta persembahan terbaik...secara tidak langsung kami berjaya dinobatkan sebagai juara untuk festival tersebut...Sorakan semangat kami apabila diumumkan merangkul ke semua anugerah tersebut bergema hebat..terasa sangat puas hati...segala penat lelah terasa terbayar....


Bergambar kenangan setelah majlis bersurai..


Anugerah pelakon lelaki dan wanita terbaik..

aku yang tak pandai bersajak...huhu


Hari Rabu minggu lepas bersamaan dengan 25 hb 8 2010 sambutan Hari Wanita telah diadakan di uni aku...Antara yang turut hadir PM dan Dato'Sri Shahrizat Abdul Jalil..Pada hari tersebut, aku dan kawan-kawan yang lain turut serta menjayakan majlis tadarus sempena hari wanita di masjid ukm..Alhamdulillah dapat bawa pulang beberapa barangan cenderahati untuk dibuat kenang-kenangan...Antaranya senaskhah Al-Quran,t-shirt 1 Azam,beg,majalah perempuan, buku nota, pen, serunding, buah kurma,air minuman dan sebagainya...


Antara peserta yang turut hadir...
yang tengah-tengah tuh kawan aku..

Agak skema jalan penceritaan aku kali nih memandangkan otak yang tengah lesu nih...itu je untuk hari ini...ada mood jiwang ngah melanda ati...ada mood duka melanda hati...kedua-duanya bercantum menjadi satu...

Aug 15, 2010

Give Away Raya by Kak Nor


Salam Alaik....
baru pagi tadi rasanya buat entry contest...
Then jalan-jalan lagi kat alam cyber nih...jumpa lagi contest....
Selalunya Jarang joint dah jadi rajin joint lak....

Tapi rasa teruja sangat bila tengok hadiah yang sangat best macam GA Mrs Nor ni..
Kalau boleh bagi dekat umi saya best gak nih...mesti umi pun teruja...
Saya suka sangat tengok barang english style....cantik2...
Bila saya lalu je depan kedai yang jual barangan english style..selalunya saya suka hentikan langkah kaki nih bila lalu depan kedai KK Home Deco dekat dengan mydin kat Kajang tuh..
mesti saya berhenti jenguk-jenguk dari luar cermin...
tengok harga dia pun dah buat saya telan liur..
Mungkin bila dah keje nanti kot baru berani masuk kedai yang jual barangan english style nih...

Ok2...dah melalut lak meluahkan rasa teruja..
kepada sesiapa yang nak joint contest nih boleh la klik sini
Contest nih dibuka hanya 10 hari sahaja..

closing date : 23082010


BEAUTIFUL EYES CONTEST BY NJ-LENS

Salam Alaik....
Semalam blogwalking dari satu blog ke blog...dah lama tak jalan-jalan kat alam maya nih...tiba-tiba terjumpa blogger yang joint contest Beautiful Eyes Contest By NJ-LENS...
Rasa macam berminat gak...walaupun tak punyai sepasang mata yang cantik...Emm..aku sangat jarang joint contest may b ni contest yang ke 2 or 3 kot selama berblog...ok straight to the point...

Powered by BannerFans.com

Antara syarat-syarat penyertaan ialah:

1. Be NJ-LENS follower.
2. Link and put NJ-LENS banner in ur blog.
3. Snap a close up photo of ur beautiful eyes with or without contact lens.
4. Edit photos are acceptable.
5. We only accept 1 photo for each entry.
6. Write about this contest in ur blog.Put NJ-LENS link in ur entry.
7. Put this Beautiful Eyes Contest banner in ur side bar.
8. After joining, leave ur name, email & ur entry link at this comment box.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ok...closing date 24 Aug 2010..
Sape-sape nak joint boleh la ke blog NJ-LENS di sini
Hadiahnya sangat la menarik...


Aug 10, 2010

Sebaknya Hati

Dear Diary....

Tetiba hati ini jadi sebak bila dapat tahu ayah angkat aku kat sarawak dulu dah tak ada...dari minggu lepas lagi..aku baru je tau bila kawan aku gitau kat fb tadi....tiba-tiba je kolam mata nih bergenang...Rasa macam tak percaya je....dia dah tak ada...aku tak boleh dengar kehilangan terutama yang ada kaitan dengan aku...pasti laju je air mata ni mengalir.....

Walaupun aku jarang berbual dengan dia coz aku tak pandai cakap sarawak...tapi hati aku selalu tercuit dengan cerita-cerita dia...walaupun sukar jugak bagi aku nak faham...dulu aku ada buat entry cerita sedikit sebanyak tentang dia...di entry ini...dah la last day kat sana ari tuh tak sempat pun jumpa ayah angkatku...gambar dia pun tak ada dalam simpanan aku....cuma ada gambar ibu dengan adik-adik je....Teringat lagi masa aku kat rumah diorang di kampung pasir pandak sarawak,aku selalu dengar bacaan ayat Al-quran dalam solat dia...terutama waktu maghrib dan isyak coz dia selalu jemaah dengan cucu dia...rasa macam terngiang-ngiang lagi suara dia.........Al-fatihah untuk ayah angkatku..semoga rohnya dicucuri rahmatNYA...Aminn...

p/s: Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat islam...semoga ramadhan kali ini lebih bermakna...

Aug 6, 2010

Kiranya ku Tahu....


'Kiranya ku tahu cinta membunuhku...
Nescaya aku sediakan kafan sebelum aku menemui cinta..'



Dear Diary..
Emm...sekarang ada pesta konvo kat uni...semalam gi tapak pesta...tengok-tengok...cuci-cuci mata je...coz duit dah nipis...bila terpandang je jubah yang cantik-cantik...terdetik kat ati aku apa yang aku bualkan dengan umi aku suatu ketika dulu...kalaula semua tuh bakal terjadi...kalau la hanya beberapa detik sahaja dari saat ini...nescaya kegembiraan itu jadi milikku...