Jan 25, 2011

Anda Ikut Iblis ke NERAKA Bila..... ( 1 )


Anda ikut iblis ke neraka bila....
-Anda Gemar diPUJI

Sape-sape pun suka dipuji..tapi ingat,puji-pujian itu hanya untuk pencipta kita..
bila dipuji...jantung seakan berdebar-debar..semacam sangat aktif mengepam darah
beroksigen ke seluruh badan...eh2...merapu pulak..
bila dipuji..
Kembang je hidung..kalau diameter lubang hidung tuh memang besar..bertambah-tambahlah saiznya..saintifik pulak haku..
(uih...perasan tak aku semakin tidak senonoh dalam menaip entry akhir-akhir ini..? Astagfirullah....kembali ke pangkal jalan...)
Emm..bila kita sukakan pujian sedikit sebanyak mungkin terdetik unsur riak di hati..
maka minta dijauhkan...

Anda ikut iblis ke neraka bila....
-Anda Gemar BOROS
Berbelanja hanya untuk keperluan..
bukan untuk keinginan dan kehendak  yang tidak pernah mengalami utiliti sut...


(Lukisan ini pernah guna untuk entry sebelum ini..tiada idea & tidak berapa rajin untuk melukis yang lain..)


Anda ikut iblis ke neraka bila....
Anda Gemar MENGUMPAT
Emm..part nih cukup susah nak elak..ye dak..
ada je kekurangan diri orang lain yang engkau suka pertikaikan..
seolah-olah engkau begitu sempurna..
tiada langsung cacat dan celanya..
huh! benci haku..

Nanti ada masa aku sambung lagi ye..walaupun tak ada orang baca..at least peringatan untuk diri aku sendiri..ye dak?




10 comments:

✿ CikCimi said...

=.=" sy boros. tidakkkk~

eh kalau boyfee yg puji xpe kn?
:D

Farhah Zaidah said...

cik cimi- sama la kita..hee...haah klu boyfee xper..kehkehkeh...

Tasha said...

u know wat, i think siang tadi i ada nmpk u kat KB(KTAMS). u makan sana...hehehe....u student UKM?

Tasha said...

u tolong buatkan header untuk I boleh? buat simple2 mcm u punyer je....i suka yang simple. u letak Tasha's n words 'Hanya Manusia Biasa yang tak sempurna' tu. kalau u sudi la.... klu u tak nak, I tak paksa. saje beramah tamah mintak tolong....hehehe

ijatnuar87 said...

heheheh...macam biasa,katun menarik,hehehe.....bagus2,hehehe...

Farhah Zaidah said...

tasha- emm..siang semalam i ada g ktams...coz klas dkat fpend..haah i student ukm... =) seuni la kita rupanya...ok...header tuh nti i free i buat ok... =)

Farhah Zaidah said...

ijatnuar- tima kasih cikgu..jgn puji byk2 nnti sy takabbur...heeee

Tasha said...

no prob gurl.....u pendidikan apa?

Tasha said...

nak tumpang promosi servis make up dalam UKM dan sekitarnya.....

http://natasha1987-makeup.blogspot.com/

Dearie Pearls said...

ALOHA..

hi..
sangat best ar blog ni.
ada katun comel2..
memang kreatif ar..

suka ar lepak sini.
hehe..
*salam berkunjungan..