Apr 14, 2011

Tragedi Roomate berbulu...

Tiada nota ilmiah dalam entry aku di bawah.. hanya tulisan picisan tentang kehidupan aku..


Dear Istana Cinta..

Hari ini sangat sedih..
hari ini sangat menakutkan..




Hari sangat menakutkan
2 jam yang lalu aku terbangun dari tidur... tidur yang sangat enak..tidur di malam yang muda.. sekarang malam yang tua.. maka saat ini aku berjaga disebabkan sudah di cas bateri tadi...terus terkenang-kenangkan bencana yang agak agung.. yang julung-julung kalinya berlaku ke atas diri aku yang lemah ini...


13 April..di pagi yang suri ram itu aku bangun.. terus mengadap skrin laptop.. dalam keasyikan aku tonton 'kembar siang'.. ada makhluk tuhan tengah mencangkung di jendela bilik.. bersaiz dewasa.. aku hilang kata-kata.. aku hilang pertimbangan... tidak tahu dimana boleh cari pertimbangan yang hilang di saat-saat genting seperti itu.. dia tak boleh di handle dengan diplomatik... aku hanya mampu menjerit ala-ala usop wilca.. nasib aku punyai roomate yang hebat semacam power rangers.. dia uruskan monyet itu secara kuku besi...hilang terus mood dramatik aku di pagi yang suri ram itu.. huhu..berengsek punya MONKEY


Maaf encik monkey, walaupun anda sudi berunding secara diplomasi, saya tak hingin anda jadi roomate saya..! wuaaaa...wajah anda menakutkan saya..sampai ke saat ini tau... apa yang terkeluar dari mulut saya di saat yang penuh genting itu "SHUUUUUUUUUUUUUH! " Aku semacam terlupa makhluk tuhan di depan aku itu bukan lah seekor ayam untuk dihalau dengan kalimah seperti itu.. memang dia sedikit tidak cuak pun.. aku gagal bab menakut-nakutkan dia...

Sangat tidak comel ye monkey berperangai seperti itu di pagi hari...

Disebabkan monkey berengsek itu aku jadi fobia kepada jendela.. masih terbayang-bayang dikepala aku aksi monkey tuh nak berperang dengan roomate aku.. dia nganga mulut luas-luas konon-kononnya nak tunjuk gigi dia yang super kuning tajam itu.. akhirnya dia mengalah bila dihempuk2 dengan buku-buku roomate aku..hahaha.. tapi aku semacam nak gelak guling-guling jugak teringatkan aksi-aksi stunt monkey itu dengan roomate aku... hakhakhak... tapi sukur (syukur) monkey tuh tak main kejar-kejar dalam bilik aku yang tak berapa luas apabila dikira panjang darab lebarnya...Itulah hari yang menakutkan aku di akhir-akhir sem ini..


Harap-harap esok dia tidak datang menziarah bilik aku lagi.. aku angkat bendera putih.. surrender pada seekor monkey dewasa.. 


Hari yang sedih... 
Aku semacam dapat detect simpton-simpton yang tidak berapa best dalam diri aku.. terasa patah hati secara tiba-tiba, amarah cepat menguasai diri, air mata menjadi murahan... emmm.. lagu titanic berkumandang tiba-tiba di corong radio yang aku dengar..tiba-tiba hati menjadi sayu... tengok kan aku sudah bilang simpton ini kadang-kadang mencederakan hati aku yang tersedia tak berapa centre aligmentnya.. huhuhu.. melewati hari-hari yang rimas dengan simpton seperti ini... aku tidak suka..tapi aku terjebak jugak..


Baiklah lagi beberapa angka di muka jam, bakal menghampiri pagi.. maka aku stop di sini dulu berhikayat hidup.. sampai bertemu lagi istana cinta dengan hikayat hidup yang tidak berapa indah..

6 comments:

saya bukan tomato said...

haha ! tak de bideo stunt depa ka ?? kikiki

ehhh ... bese la emosi camtu dekat2 exam nih..hehe

Tengku Puteri said...

cik tomato- haha..xdak la..xdan nk rakam...semuanya berlaku dgn pantas..heee

Kuasai minda said...

Mungkin monyet tu datang ziarah pasai ada terbau makanan yang sedap2 kot dari bilik tu...

Selamat menghadapi exam...

Tengku Puteri said...

kuasai minda- emm..x jugak..sbb bukan time lunch tuh...rasanya sbb dia nmpk megi kat rak dkat meja stdy sy..heee

aniswany said...

ahahaha lawak gila.sampai tutup2 mulut kt opis nih dok gelak.
siap jerit2 ala usop wilcha lagi..
hahha sambung gelak

Tengku Puteri said...

aniswany- hahaha..bru monyet tuh kagum bila jerit ala-ala usop wilcha..haha