Jul 26, 2011

Cantik




Everyone has beauty, but not everyone sees it.

Kamu tak perlu menganga luas-luas tengok orang lain cantik, sebab kamu juga cantik! 
mungkin kamu akan jerit sampai habis voltan sebab kamu juga sangat cantik!
kamu tak perlu mencari identiti lain untuk cantik, takut kamu hilang identiti pula..

Allah itu cantik, Allah suka kecantikan maka setiap ciptaannya adalah cantik

Cantik luar...cantik dalam..
kamu sangat cantik!

Err..entah apa yang saya merapukan...bukan putus fius..tapi itu kenyataan..

20 comments:

nanad said...

betul :) semua orang cantik dengan cara yang tersendiri ;)

suka quote kat atas tu :D

mr_right said...

comel doodle tuh. hee
betol2. yang penting, kite kena percaya dan yakin pada diri sediri kann.
setiap orang kelebihannye(:

btw, mr right nak jemput pu3 n yang laen2 join first contest mr right.
sokong mr right ek;)

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/07/contest-bersama-si-manja-mrright.html

Tengku Puteri said...

nanad- betul 2 nanad..stiap org cntik dgn gaya tersndiri... =)

Tengku Puteri said...

mr_right- haah..setiap org ada kelebihan sendiri sbb tuh stiap org sgt cntk..!

InsyaAllah mr_right...tpi sy xder pict dgn si mnja...huhuhuhu

Wanie said...

biar cantik hati tak cantik luar takpe..

fieha said...

sangat suka kata2 tu :)

Izzah Haneefa said...

cantek itu subjektif mengikut pandangan masing2. tapi yg trpnting, biarlah kita benar2 cantek di mataNya:)

izzati radhiah said...

btol...klo cantik luar sekalipun dlm buruk nak watpe..huhu

Tengku Puteri said...

fieha- sy pun...heee

Tengku Puteri said...

wanie-betul2...tpi kalau cntik hati otomatik luar cantik... =)

Tengku Puteri said...

Izzah Haneefa- yup betul tuh..hanya di mataNYA cntik itu bernilai...

Tengku Puteri said...

izzati radhiah- btul tuh dik..klu luar cntik dalam busuk otomatik x cntik...=)

N A N I said...

kadang2 rasa rendah diri je bila tengok org lain cantik2. tp bila fikir2 balik klbihan kita dan kecantikan yang Allah beri kat kita dalam apa jua bentuk pun dah buat rasa terharu dan bersyukur.. sbb cantik tu subjektif kan..?

hehe. terpanjang pulak komen ni. :p

caliph shuriken said...

dh lama x dgr lagu c.h.a.n.t.i.k ^^

cik ziqa said...

yup..setuju. semua orang santek .

#syukran

Tengku Puteri said...

NANI- kamu dh cantik la dear...=) btul cntik itu subjektif...klu objektif akak pun x tau nk pilih A ke B ke C...heee

Tengku Puteri said...

caliph Shuriken- heee..sama la kta...

Tengku Puteri said...

Cik Ziqa- heee..syukran ya Allah...

MEDIHA OMAR said...

Sukanya ni :)

Hanie_Dew said...

suke sangat entry ni.