Jul 5, 2011

Entry Emosi


Dear Istana Cinta....
Pinjam bahu? Belog ini tiada bahu.. maaf.... T_________T . Ini bukan kisah pedoman untuk semua..ini kisah diri sendiri...err..sebelum itu molek kiranya tak perlu teruskan pembacaan anda.. sekadar entry berbaur perasaan yang tidak center... Setiap bulan adalah bulan penuh emosi.. tidak pernah lekang daripada tidak menaip entry emosi... 

Luar sana panas terik..membahang... tapi hati aku kat dalam nih semacam mendung... wajah kat depan laptop ini mencuka err bukan...mungkin lebih kepada wajah tiada emosi... gara-gara cinta mungkin... bagi gadis-gadis di luar sana mungkin tahu bagaimana rasanya bila tidak dapat menghubungi kasih tambatan hati beberapa ari.. tidak dapat bercakap ataupun chatting... apatah lagi sudah berbulan-bulan tidak ketemu... kadang-kadang rasa semacam semangat itu mati... bukan hilang lagi tapi mati... dan terkubur... kemudian semacam tidak tahu mahu cari dimana semangat yang mati itu..sebab tiada batu nisan...

Bonda pesan suruh banyak baca Al-quran..pasti jiwa tenang...ya itu pasti... tapi hati ini masih menuntut untuk mendengar gelak tawanya juga...semalam call dia tapi dia sudah diulit mimpi... suara hanya tenggelam dalam tidur... rasa semacam mahu baling pelampung keselamatan dalam tidurnya supaya suara itu tidak tenggelam dalam tidur..  tadi cuba call dia lagi..tapi macam selalu..belum sempat lidah ini bersuara, sudah kedengaran suara dia minta call kemudian.... kemudian? kredit saya cuma tinggal rm0.30 saat itu.. maka kemudian itu entah bila..... Nampaknya tiga kupang saya tidak bermakna untuknya... Baiklah aku tidak bisa terus menaip entry emosi ini.. nanti emosi ini memakan hati....  Serius..minggu ini paling panjang..paling seksa..paling pilu... Baiklah...sudah mahu sign out...

p/s : der...nape sibuk sangat?


6 comments:

irdayu said...

..sabar yer tn puteri..nnt, prince charming tu kol nyer tn puteri balik..jgn risau yer..

Tengku Puteri said...

irdayu- hee..tima kasih sis bg nasihat..... =)

zOeY zAu YaH said...

kita sdg mengalami perkara yg sama..mkn hat btl sampai rasa nk kunyah2 hati sendiri haha..suka cara awk menulis..tak serius sampai rasa nk terlentok tapi sgt santai tp x lari dari topk sebenar..teruskan ok?

Tengku Puteri said...

zoey zau yah- haha...awk pun menulis sgt santai...suka baca blog awk...byk tips cantik...heeee...ingtkan saya sorg je mkn ati...tak sdap la makan hati..nanti boleh benak mengaji...har har har....

muhamad hanif said...

La yeke ?

ingat time bulan penuh je emosi..




LALLAALLAAAA

Tengku Puteri said...

muhammad hanif- hahaha..time bulan penuh...emosi pun penuh mcm bulan...har har har...