Aug 15, 2011

Kelas Pendidikan Seni Doodle Photoscape 2


Dear Hulubalang Istana Cinta

Selamat pagi...
Jom belajar doodle photoscape lagi.. ada ke yang nak belajar nih? ke saya syok sendiri...heee.. Baiklah tak nak biarkan entry ini mencecah lantai nanti juling semua mata student doodle photoscape.. Sebelum kita mulakan kelas macam biasa saya nak tunjukkan dulu doodle-doodle pelajar kelas tempoh ari... suka tau tengok hasil doodle mereka yang mencuba... comel-comel belaka..heee...




comel kan? heeee...

Atas nih adalah doodle-doodle akak Marjan Ibtisam 
yang saya tak boleh nak publish dalam kelas lepas.
akak marjan email kan pada saya..heee... comel-comel..=) 
nak tengok lebih banyak hasil doodle akak marjan,
boleh singgah blog dia... =)

Okeh, yang nih pula doodle Normala .
cubaan pertama katanya.. cubaan pertama yang sangat comel! hee..
tapi muka doodle nih macam sedih je..
heee.. jom terjah blog Normala tambah kenalan!



Hah! yang nih pulak..
agak-agak sapa?
biasalah pelajar setia kelas doodle photoscape saya..
Mrs.Farhan...heee.. 


cikgu tak ajar bangku kaki macam tuh, tapi Mrs.Farhan nih fleksibel sikit,
dia buat lagi kreatif..
syabas bete...heee
doodle dia dah banyak upgrade dah...
dari format jpeg & PNG dia dah naik taraf jadi animated gif pulak..
boleh terjah blog dia ye...hee



Yang nih pula doodle yayath..
yayath dah pelbagaikan tudung dia,
syabas bete... doodle anda semakin mantap! heee..
nak tengok doodle-doodle lain yayath punya, bleh terjah blog dia..


Baiklah yang nih satu lagi saya suka sangat tengok...
suweeeeeeeeeeeeetnya..
comel kan? kan? kan?
terbuai-buai perasaan kejap...heee..
doodle nih pemilik  ReEfHoNeY
boleh terjah blog dia...header dia pun comel tau..hee


Hah..yang nih pulak doodle Leena Syazwani..
ala-ala cikgu gitu.. pakai cermin mata.
buku tersusun kemas kat atas meja..
comel-comel..kemas persekitaran dia..hee..
bleh terjah blog Leena Syazwani untuk suai-suai kenal..hee


Okey yang nih doodle last ustazah nak tunjuk dalam kelas ari nih..hee
doodle zatiey... Comel kan? heee.. zatiey cakap itu bangku terapung..
mungkin kesinambungan dari kepala UFO dulu..heee..
ustazah cakap tetap comel...! heee..siap ada cendawan lagik..
sapa-sapa nak bersuai kenal dengan Zatiey boleh terjah blog Zatiey tau..
Comel la header Zatiey....(pernyataan yang minta pelempang dari zatiey nih) heee


Baiklah tamat sudah set induksi kita..hee
sekarang tumpukan perhatian... Hari nih kita akan belajar buat doodle perempuan free hair.. sapa-sapa yang dah explore photoscape sampai ke tahap ini boleh abaikan pelajaran kita hari nih.. dan saya akan selitkan sedikit tips & tricks untuk doodle photoscape.

Tutorial Doodle Photoscape perempuan free hair

Ikut saja arahan dalam gambar rajah macam biasa ye... =)







Kalau awak dah mahir,
boleh lukis terus doodle awak dengan brush tuh... =)








Siap! hiaslah sesedap rasa anda...dan lagi satu, 
kalau awak semua nak tambah items comel bersma doodle
photoscape, awak carilah font yang ada simbol comel-comel...
contoh macam yang saya guna kat bawah nih :

Broadband sangat semput.. dari pukul 8 saya upload pict, 
skang pukul 10.30 pagi baru berjaya siap entry.
Baiklah selamat mencuba..! entry tamat... nanti kita belajar lagi eh...=)

31 comments:

farah hanim said...

wowww
sumenye comel2 blaka
nak blaja plak pasnie :D

CIK PARO! said...

serius tak reti nak buat semua ni..

Tengku Puteri said...

farah hanim- bleh cuba lepas nih farah...heee

Tengku Puteri said...

Cik Paroi- serius reti nanti...heee..cuba ikut tutorial sy yang dri basic...mesti lpas nih cik paroi bleh doodle sendiri...

saya cello191 said...

comey sangat..

jom pakat m'doodle
^^

nanad said...

whoahh :O comey momey semua doodle tu~

farah hanim said...

hehe
fara da try bt da akaq
tp cam xkemas je
hehe :D
nak cube lagi pasnie
heee :D

emy zulaiha said...

wah banyaknye doodle comei2.suke nak belajar..huhu =( sukeee!

CinderLaLa said...

Patik datang menghadap Tengku Puteri.. :) Sis....x jumpa pon font larger mime dan complete in him tu... Dah puas godek2... huuu....nak buat mulut comel tak reti =.=

SoLy SoLicious said...

nk tnye, mcm mane nak carik font mcm tu? takde pun dlam photoscape..atau kena download yg len?

Madiana Mohd said...

wow!!comey..hehe cute ok nti try rr xsgka ngan photoscape blh wt..huhu thanks T.P :)

cikpepel said...

kita ada buat jgak untuk ustazah...japgi kita wat entri...hihi

cikpepel said...

doodle utk tengku puteri

http://lightofdaprincess.blogspot.com/2011/08/bukan-yang-pertama.html

Tengku Puteri said...

saya cello191- haah..jom berdoodle...hee

Tengku Puteri said...

nanad- sampai ternganga nanad...heee

Tengku Puteri said...

farah hanim - xper..teruskan mencuba sampai mahir...heee

Tengku Puteri said...

Emy Zulaiha- selamat datang ke kelas pendidikan seni ye...heee

Tengku Puteri said...

CinderLala- dear...download tulisan tuh dkat sini ye .. http://www.fontcubes.com/ ataupun google je..

Tengku Puteri said...

SoLy Solicious- dear...download dulu baru ada dalam photoscape..

Tengku Puteri said...

Madiana Mohd- u r welcome dear...

Tengku Puteri said...

cik pepel- ustazah nak pergi terjah nih...hee

normala_ali said...

hehehe mala memang xreti nk lukis2.. tu yg muka doodle pon terikut seday.. hukhuk.. (^_^)

merahitujambu said...

owh..bagus awok ajar eh..sy x th apa pon.tp nk belaja laaaa

ReEfHoNeY said...

ustazah, saya dah siap keje sekolah. :)

http://reefhoneyz.blogspot.com/2011/08/yeay-new-lesson.html

Mrs. Farhan said...

Ustazah, saya dtg hantar esaimen. =D


http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/08/esaimen-baru-siap-huhuhu.html

CinderLaLa said...

Sis...mai laa jenguk kat sini nnti eh..bagi komen.. :D

http://cikcinderlala.blogspot.com/2011/08/doodle-second-doodle.html

Thanksss...... =)

Atirah Hayati said...

cute r sume doodle2 yg ade ni...nk try r..tp skrg bz..tngk r lu..klau ade mse2 lpg...ajr la lg..n jgn lupa tag sy jgk! :)

Brilliant Marjan said...

hehe..semua berkat tunjuk ajar ustazah..ada tutorial baru..t akk belajar lagi..cuma kekangan masa pl

zuzuBEBE said...

teringin nak buat tapi tak pandai -.-

Mizz Julie Biz said...

hai tengku puteri...time kasih ajar wat doodle gn photoscapes..sebelum ni xtau nk wat...skarang dh pandai sket..hehe...tp camna nk kongsi doodle yg saye wat tu?

nazihah jamaludin said...

tak reti nak buat doodle mcam ni