Oct 29, 2011

Kegunaan Lain Pen Khat


Dear Istana Cinta...

Ini entry kosong....Tiada isi kandungan yang boleh buat isi penting dalam karangan pun...
Emm...1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 saat sudah merenung skrin, tajuk dah terbentang luas.. tapi isi entry belum ditaip.. eh sekarang tengah taip..tengah memikirkan ayat paling bombastik untuk dimengarutkan... biasalah bila menulis blog tanpa arah tuju nih atau dalam bahasa bombastiknya tiada skop..harharhar.... 

2,3 hari lepas, errr..tak ingat sebenarnya hari apa...saya semacam syok sendiri pula melukis di atas kertas... kemudian ambil fon cokiaaa' punya snap dan masukkan dalam laptop.. sebelum tuh saya teringat pen khat... Ya pen khat yang digunakan untuk menulis seni kaligrafi khat tu lah..dah nama pun pen khat kan...heee.. saya buat stroke guna pen khat... kesiaan kan tak ada asas pendidikan seni macam saya, pen khat pun hentam la...janji line stroke terang tang tang bila masuk laptop...harharhar..mari saksikan...




Lukis atas kertas, lepas tuh ambil pen khat, kasi terang stroke...tapi tangan kasi gegar itu pen la..huhuhu

Lepas tuh masuk Photoshop, edit stroke tadi guna stroke photoshop pula...
buang stroke menggeletar tadi....heee..

lepas nih boleh buat drama sebabak cepat2 sikit kan..lukis pastu edit dekat photoshop..
kalau sebelum nih, lukis pakai photoshop sikit2, lepas tuh 2 minggu baru post dalam entry...hee

Saya suka layan kartun sebenarnya...Hati kat dalam semacam tenang & geli hati...
Semacam berada dalam dunia sendiri...

1. suka singgah sini
2. suka singgah sini jugak, tapi dah lama beliau tak update...
3. Sini pun suka jugak..

Semua yang suka semua bookmark.
satu lagi........ Bila la Aujinz nak update kartun beliau nih...

p/s : tulis khat tak elok-elok jugak,maka guna buat stroke doodle la pulak...kreatif tak kreatif tak?? hahaha...

Entry tamat! nanti update lagi.. =)


13 comments:

Puan Kutu said...

kreatif2..ustazah lukis pakai pen khat..nti habislah anak murid semua lukis kartun guna pen khat tu..hahaha..

Azzah said...

tak suka lukis kat kertas,lukis terus kat lappy dan publish..lukis pun doodle lidi yang cincai je

syafeika edora said...

ngaa..dulu pn lukis ats kertas sblm msuk lappy,,tp mcm mbazir kertas plak..agpun mls nk scan bagai..sbb tu skg ni direct mouse trus
T__________T

Tengku Puteri said...

puan kutu- hahaha..habis la sy kena marah dengan pengetua sebab luar silibus...heeee

Tengku Puteri said...

Azzah- xper, orang lidi pun janji maklumat sampai...heee..

Tengku Puteri said...

SE- hee..btul gak tuh SE, mcm bazir kertas..nk beli gadget cnggih2 xmmpu lagi...huhuhu..Photoshop je la jawabnya...hee

Brilliant Marjan said...

mcm akk pen khat memang wt tulisan khat..tak berani nak lukis kartun..nak lukis bangunan guna pensil lain pula..papepun awk mmg kreatif..

merahitujambu said...

sy kalau lukis kt kertas trus kt kertas..kalau kt photoshop trus kt situ..malas laa nk buat 2 kerja..cik putri rajin..

Aujinz said...

Saya suka melukis terus guna photoshop.. huhuhuhu..





iyer Tengku Puteri, patik sedang berusaha untuk menyambungkannn.. koh koh koh

Syahirah Suhaili said...

waa..kretif2..haha..stroke gegar pon tetap cantik jugak..hehe..bab2 mlukis kat kertas n scan nie,mesti terdetik "knapa xbeli tablet" je.. tp kalau adiela,blom mampu lg..kehkeh..

anamizu said...

tak reti nak lukis comel2 camtu T__T




luv,
cik ana

yayath said...

kreatif:)hihi

ustazah...anak murid ustazah x sekretip ustazah nak pakai pen khat...hikhik

QasehSuci said...

Qaseh pun x reti nk lukis cmtu pastu edit gne photoshop...CS5 tu gne tuk edit gmbr jer reti...x tau lak leh lukis kartun...heheh..
bengongkan...ada galaxy tab pown x pernah terpikir leh lukis kartun kt situ...