May 26, 2011

Comel Bukan?

Dear Istana Cinta...
Errr...saya tengah mencari link blog seseorang...owh sampaikan terlupa mahu bagi salam... Salam 1 Malaysia... errr...patriotik tiba-tiba pula bukan... Saya tercari-cari NurDani pemilik blog unique blog...dia bagi ini pada saya...


Comel bukan...? Saya semacam ketagihan membaca blog dia...silalah jenguk2 blog dia okeh..! best baca blog dia..semacam makan nasik saya rasa...heee... Terima kasih Dani sebab kasi award yang comel ni...

May 21, 2011

Penuh Magik

Entry di bawah adalah entry cetek akal seperti selalu aku tulis... Mungkin ya mungkin tidak..=)

Dear Istana Cinta..
Aku melangut di hadapan laptopku...Melangut?? patutkah aku menggunakan ayat itu.. Mungkin ya atau tidak.. mungkin patut aku tukar mendongak...Emm..menulis blog sahaja dapat mengurangkan kebosanan dan meluahkan segala rasa.. sekali lagi mungkin...sebabnya rasa itu berbeza-beza bagi setiap yang punya rasa... masam masin manis pahit dan kelat...err.. terlalu tinggi bahasa melayu aku...heee..

Emm..akhir-akhir ini mental saya semacam serabut..yakni tidak benar-benar serabut.. mungkin sedikit kusut.. emm..entah la.. Kisah hidup ini penuh magik bukan? Kiranya Cinderella orang putih perlukan si pari-pari.. Si Puteri Gunung Ledang cerita Melayu perlukan kuasa sakti nenek kebayan..aku tidak perlu apa-apa..hanya doa dan doa..solat dan solat.. Magik bukan... Hanya DIA lebih tahu...




Saya berharap ada magik untuk tukarkan saya jadi si cantik rupa..saya nak kurus...hee
dan saya juga berharap ada lagi satu magik yang amat saya inginkan selama ini.. yang selalu saya tunggu sejak saya menjadi gadis di akhir remaja.. dilalui oleh semua manusia..
Bilakah lafaz sakinah akan menjadi milik saya..?
itulah magik yang amat saya idamkan dariNYA..


Terima Kasih
Terima kasih kepada Saudari Tulip Putih kerana telah menjadikan angka follower saya 900.. errr..terkesima di situ...sudah meningkat angka.. namun apakah sumbangan saya kepada mereka?? Silalah menjenguk Saudari Tulip Putih..seindah nama seindah pemiliknya... Semacam magik angka sudah mencecah seramai itu.. semuanya di luar akal saya...

Cerita saya sudah tamat...boleh bersurai...

May 18, 2011

Harapan...

Mood : Separa jiwang...

Dear Istana Cinta..
Langit kelihatan mendung..suasana terasa gelap..lama aku merenung langit.. awan mendung perlahan-lahan berarak di tiup angin...awan mendung yang berarak cukup menyakitkan mata yang memandang..Mentari yang girang memancarkan teriknya tengahari tadi sudah semakin pudar cahayanya.. Apakah mentari yang sombong atau awan hitam itu yang terlalu angkuh..? Seangkuh jiwa-jiwa insan yang pernah ku kenali...

Aku Cuba mencari ilham dan kata-kata yang ingin aku coretkan di sini... kata-kata yang dapat mengambarkan rasa aku saat ini..sesekali aku mengalihkan pandangan semula ke skrin laptop..Akhir-akhir ini kerap sekali hujan turun..tambah-tambah waktu petang...3 minggu sudah aku di kampung halaman... beginilah suasana yang ku rasakan sepanjang tempoh itu..

Berhati-hatilah dengan apa yang kamu harapkan

Berhati-hatilah dengan apa yang kamu harapkan...satu ayat yang aku jumpa dalam sebuah diari.... diari mat despatch yang ditulis oleh Bahruddin Bekri... Benar dengan apa yang dikatakan.. 'berhati-hatilah dengan apa yang anda harapkan..' kadang-kala kita terlalu berharap..tetapi kita tak sedar kadang-kadang harapan yang kita harapkan mungkin bakal mengundang nestapa kepada kita..ataupun sesuatu yang kita terlalu takutkan selalunya itulah yang terjadi.. maka berhati-hatilah dengan apa yang anda harapkan...bersedia dari segi mental dan rohani..sesungguhnya setiap sesuatu yang berlaku itu ada hikmahnya...DIA lebih tahu...
Entry Tamat..boleh bersurai...

May 15, 2011

Follow your heart...


Bismillahirrahmanirrahim...

Pembuka bicara setelah sepurnama tidak update..emm..sepurnama untuk tempoh yang lama mana pun aku tak tau..seingat aku mungkin hanya 2,3 minggu kot aku tidak update...2,3 minggu sudah menjadi sejarah.. memandangkan blog aku bukan sebuah buku sejarah dimana tercatat segala-galanya di sini.. maka untuk kisah-kisah disepanjang tempoh itu tidak perlu untuk aku coretkan disini...(aku dah lupa sebenarnya apa yang terjadi... =) simpton pranyanyuk la tuh...)

Follow your heart
Aku menulis disini berdasarkan 'follow your heart'.. err...mungkin 'follow my heart'.. aku menulis dengan sesedap hati...tidak layak untuk aku katakan sesedap rasa sebabnya rasa penulisan aku lain-lain untuk setiap yang datang bertandang disini...mungkin manis, masin atau masam...

Cuti yang panjang...cukup untuk menjadikan aku bertukar saiz umpama beruang kutub sebabnya banyak ruang untuk aku berhibernasi...bangun pagi celik biji mata, sembang-sembang dengan umi kesayangan.. lepas tuh kalau aku rajin aku goreng cucur udang ADABI... heee..kalau aku malas..aku cakap dekat pakndak iaitu adik umi, mintak pakndak belikan kuih dekat kakcik bayah di tepi jalan dekat masjid nak masuk kampung.. memandangkan adik aku sekolah maka aku boleh makan kedarah secara over..umi makan tak over tapi aku yang selalu over..lepas tuh mengadu kat umi ' ceq nak kuruih dalam masa 4 bulan nih umi...' lepas tuh kalau fail dalam usaha kurus tuh jangan salahkan cucur badak sebab dia kecik ja untuk jadi pesalah dalam kes membesarkan saiz aku...

Baiklah sudah kering idea..tiada kata hati yang ingin diikuti lagi....maka cerita tamat..boleh bersurai...tapi jangan terlalu ikut kata hati...nanti boleh mati sebab dapat radang hati.... =)
Emm..ok tak kartun cantum-cantum yang berambut nih...selalunya botak aku buat...