Sep 30, 2011

Doodle Trade bersama Yayath

Dear Yayath,


Ini doodle yang yayath buatkan untuk saya beberapa purnama dahulu...
comel! kalau la saya ramping macam doodle nih..hee..
heeee...sekarang doodle yayath semakin comel dan mantap la! tak percaya?
klik sini singgah blog yayath


Maaf membiarkan doodle yayath lama tanpa balasan... haila wa manyak busy ma.... maafkan patik ya... sebelum raya rasanya yayath buatkan doodle untuk saya. so nih baru nak membalas dulang...eh..balas doodle.. dengan harapan yayath suka la hendaknya...

Doodle nih wajah dia kelat-kelat manis sikit, 
merajuk sebab lama sangat ambil masa nak mencipta dia..heee..
tapi saya suka wajah kelat-kelat manis beliau...suweeeeeet apa..hee..

Baiklah entry tamat! tak sempat lagi marathon siapkan tempahan...huhuhuhuhu...
semalam ambil gambar kawan saya lagi sebelum hantar jubah konvo...


Sep 29, 2011

Tetikusrusak.net Penaja Hadiah Utama Contest Kisah Dongeng

Dear Hulubalang-hulubalang Istana Cinta!





Pengumuman-pengumuman...

Hadiah sudah bertambah.asalnya hanya untuk 5 pemenang, kini sudah jadi 6 hadiah disebabkan ada penaja yang sudi menaja hadiah untuk tempat pertama...Dengan ini saya ingin mengisytiharkan bahawa penaja hadiah utama untuk contest Kisah Dongeng Tengku Puteri dan Puan Kutu akan ditaja oleh Juanita pemilik blog tetikusrusak.net. Beliau merupakan pengedar produk Marykay. So kalau kamu semua nak mencuci mata dengan produk Marykay jom lah terjah blog beliau... usha-usha kalau berkenan boleh sambaq...hahaha...tapi kalau nak free punya marilah sama-sama menjayakan contest Kisah Dongeng Tengku Puteri... 




Hadiah yang akan ditaja oleh Juanita ialah Mary Kay Compact Pro (unfilled) bernilai RM150. Maklumat lanjut boleh kelik sini.. Jom singgah blog Tetikusrusak.net bersuai-kenal dan jangan segan-segan untuk follow beliau...

Jutaan terima kasih diucapkan kepada pemilik blog tetikusrusak.net atas kesudian menaja hadiah tempat pertama untuk Contest Kisah Dongeng Tengku Puteri & Puan Kutu. Maka dengan ini, saya ingin menyeru kalian supaya marilah sama-sama memeriahkan contest saya dan puan kutu.. Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu...har har har... saya pun terjangkit skema puan kutu... 

hentam kromo saja kisah dongeng tuh...tak payah skema-skema sangat, kelakar lagi saya suka...haha..saya pun ingat nak bagi contoh jugak tapi tak terbuat-buat lagi..huhu..masa amat mencemburui saya..

Entry tamat! nanti sy update lagi...

Sep 27, 2011

Header Sis Sya Aisyah

Dear Istana Cinta...

Saya rasa semacam sangat sebok lah akhir-akhir ini.. banyak kerjaan doodle tertangguh..huhu... Err..kita tutup kes dulu entry-entry bergambar konvo..saya BELUM KONVO la..tapi ada yang ucap tahniah dalam entry2 sebelum ini..huhuhu...emm...mesti kamu hanya baca di awal ayat..dan hanya menjamu mata kemudian komen kan? hohoho.. tapi tak apa lah terima kasih sudi mengisi kekosongan ruang legar komen..semoga tahun depan saya benar-benar konvo..Aminnnnnnnnnnn...

Baiklah tak boleh tulis panjang-panjang sebab saya takut jadi entry salah faham...huhuhu...


Ini header yang ditempah oleh Sis Sya,
Dia nak header untuk blog masak dia..
memandangkan sis sya tak berapa pasti saiz header dan saya buat ikut sedap hati saya saiz..
maka saya minta untuk edit sekali blog sis sya..tapi masih belum siap sepenuhnya..masih dalam pembinaan..

Ternyata terlalu sebok sampai doodle + blog menjadi terbengkalai disentuh oleh saya...
Tapi tak apa esok saya tiada kelas..boleh marathon lagi...huhu..

Entry Tamat!


Sep 24, 2011

Pre-Convo Photoshoot II

Dear Istana Cinta..

Sesungguhnya saya sedang berduka lara atas kesakitan tubuh badan secara tiba-tiba...eh, tiba-tiba tuh semacam serangan penyakit pulak..bukan-bukan, bangun pagi tadi terasa semacam pinggang mahu patah..kesengsaraan berlipat kali ganda bila bangun dari katil terasa berjalan seperti ketam... krisis gred apakah ini? Haissssh...tahu kenapa? angkara semalam.. saya cuma sebagai tukang ambil gambar yang tidak bertauliah berbekalkan canon powershoot A495 kaler merah bertonggeng sini sana gara-gara mahu cari posisi mengancam dan istimewa untuk kawan-kawan.. rupa-rupanya setiap keseronokkan itu ada kesengsaraan..harharhar..

Dalam entry semalam ada yang mengucapkan tahniah pada saya..tima kasih..eh-eh...bukan saya yang konvo la..saya InsyaAllah tak ada halangan onak dan duri maka tahun depan baru saya konvo..Kos saya 4 tahun.. kawan-kawan saya yang konvo tuh kos diorang 3 tahun saja.. Baiklah, saya sudah membebel tidak tentu arah jauh lari dari tajuk, maka cukup di sini bebelan saya.. mari memberi santapan mata..













Sudah, cukuplah menjamu mata setakat itu...yang lain-lain saya masukkan di fb saja..semalam singgah Alamanda jap..maka saya telah terbeli beg comel! heeeeee..terus sakit pinggang lega bila ingat nak keluar jumpa kasih tambatan hati menggayakan beg comel tersebut..harharhar... maka sekejap lagi bersiap sedia lah saya dengan ceramah ekonomi daripada kasih tambatan hati saya.. sebab telah terbeli beg comel di luar pengetahuan beliau...beliau sangatlah peka dengan segala benda baru yang saya terbeli...hahaha.

Baiklah entry tamat! 
nak sambung edit blog sis sya kejap..
pastu mandi pastu bersiap-siap...
pastu tak tau g nak keluar gi mana...huhuhu..


Sep 23, 2011

Pre-Convo Photoshoot


Dear Istana Cinta..

saya lesap dari arena blog dan arena doodle sejak semalam..sebabnya saya sedang menjadi photographer tidak bertauliah untuk kawan-kawan yang nak berkonvo esok lusa nih..4 bulan yang lalu, kawan-kawan dah booking saya untuk ambil gambar.. padahal saya cuma lah pandai mengambil gambar sesedap rasa...huhuhu...maka segala email lambat sangat saya reply...maaf sangat-sangat...Semalam cuma sempat ambil gambar sekitar kampus sahaja..itupun satu tempat saja dalam kampus sebab malam sudah menginjak usia...

So pagi tadi lepas kelas pukul 9, kawan saya datang ambil di fakulti dan terus ke Taman Botani.. Berseronok-seronok ambil gambar di sana.. di sebabkan keletihan amat dahsyat...saya cuma nak masukkan sekeping, dua sahaja untuk tatapan kalian...


Gambar yang di ambil semalam..



Antara gambar yang saya ambil pagi tadi..huhu
Baiklah, nantilah saya update lagi..
mata semacam mahu tertutup...
Esok mahu ngedate pulak..harharhar...


Sep 21, 2011

Header Aliena


Kalau hati ini rama-rama..
maka terbanglah aku mencari dirimu yang hilang seribu hari dulu....




Header yang ditempah oleh Aliena...
Jom singgah blog cikgu nih...
penulisan dia mencuit hati saya...kadang-kadang putus fius jugak...
dan entry berkarat-karat itu jarang sekali...heee
Klik sini untuk terjah..

Tapi yang tidak berkenaan janganlah curi header beliau ye...
Polis ada di kiri kanan kamu...=)




Berminat? Inginkan header anda sendiri? Klik sini




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?f0bd3c74936124e3243ed23d9f763dfe

Sep 20, 2011

Header Farah Dayana

Dear Farah Dayana,

Ini header awak...maaf lambat sangat-sangat-sangat-sangat...huhuhu...saya gagal sikit la kalau nak mendesign header dengan pict...eh..bukan sikit..gagal banyak..berkilo-kilo blur...saya macam bengong 2,3,4,5,6,7 jam mencari idea...ini pun idea tak semenggah...dengan harapan masih boleh digunakan..huhu...







Sekian..entry tamat.. huhuhu..phew....baru habis amanah...


Sep 19, 2011

i.doodle project




Ini entry rakus!
Siang tadi, dalam kuliah saya conteng-conteng buku nota...
teringat i.doodle project mel..
balik kelas..keciwa..tengok dah cukup kuota...
tadi sekali lagi buka blog mel...mungkin update terbaru 15 lukisan doodle terawal!
terus buka buku nota yang diconteng tadi...
haissssh..kena lukis semula..sebab saya conteng penuh muka surat...
nota secoit...conteng penuh muka surat...huhu
maka saya lukis ini...



Saya tak ada scanner maka saya ambil gambar dengan kamera fon cikainya..
dengan saiz 1 megapixel...
harap-harap lukisan ini tak menyusahkan mel..huhu

Entry rakus harus tamat segera! takut tak sempat tinggal url kat blog beliau...heee


Header Amirah Hasane


Love isn't finding someone you can live with..
It's finding someone you can't live without...


Header yang ditempah oleh Amirah.
Sapa yang pernah baca kisah wedding Amirah mesti dah pernah masuk blog dia..
bagi yang tak pernah jom terjah blog mira! klik sini
anda pasti nak kawin jugak..heee

Berminat? Inginkan header doodle anda sendiri? klik sini

Jom Menyamar


Hai-hai...
Baru tadi cakap sakit kepala..tiba-tiba update entry lagi..
siap ajak main menyamar-menyamar lak..
lupa lak sakit kepala sebab teringat janji ngan CC nak main menyamar-menyamar kan..
sebab takut terlupa lagi, maka terus lah saya lukis samaran saya..




Syarat:
1. Buat entry simple- done
2. Letak tajuk "Jom menyamar"-done
3. Copy ice cream kat atas & masukkan dalam entry korang-done
4. Lukis samaran korang comel-comel-done
5. Submit link kat entry ini-done

Tarikh tutup : 23 September 2011



heeee....penyamaran yang langsung tak berkesan..
kalau iguana tengok kompom dia tepuk amai-amai...hahahahaha...ye dak...
idea asal nak buat benda lain...
tapi teringan dekat buah labu nih...
maka saya bukan menyamar tapi main nyorok-nyorok...
harharhar..
kira halal la CC ye...hee


Contest Blog Paling Colourful

Menaip di sini sambil kepala pening-pening..otak rasa macam berpusing-pusing...haissssh... okey...tak boleh taip lama-lama bertambah berdenyut-denyut... Adik yana ada tag saya untuk join contest Blog Paling Colourful.. dah lama dah dia tag...rasanya ada jugak yang tag saya join contest lain tapi saya dah lupa la...huuuuuuuuuuuuu... biasa la akak dah nak masuk akhir remaja nih cepat sangat pelupa bukan sebab makan semut banyak ye...





Tima kasih tag akak walaupun belog buruk akak nih kadang-kadang semacam menyakitkan mata jugak...huhuhu...orang lain kalau nak join, cepat-cepat la klik sini ..banyak sponsor hadiah untuk contest nih... so disebabkan dalam syarat minta tag seorang, maka saya nak tag :

Mrs.Farhan
blog beliau comel! hee...

p/s : Kalau berminat meh la join buat karangan dongeng di sini ye...


Sep 17, 2011

Akan datang....






Sep 16, 2011

Doodle Couple Fifie


When i look into your eyes...
I tend to lose my thoughts...


Doodle couple yang ditempah oleh Fifie..

Berminat? Inginkan doodle anda sendiri? klik sini


Sep 14, 2011

Doodle Couple Mama Gee


You are my day..
you are my night..
the breath that gives me life...




tiba-tiba..
ada love quote di situ...heee..
Doodle di atas adalah doodle yang ditempah oleh mama gee..
saya cuma membuat mengikut arahan..semuanya adalah idea mama gee sendiri..comel kan..
melting kejap....hee
jom singgah blog mama gee!

Berminat? Inginkan doodle anda sendiri? klik sini



Tajuk lain - Tenggelam Timbul

Saya timbul semula di arena blog setelah beberapa ari tenggelam..ari nih timbul esok tenggelam balik.. untung sabut timbul untung batu tenggelam..aik...tidak ada kena mengena..saja menambah perasa dalam entry..kemudian menimbulkan radang hati orang lain terpaksa membaca entry tengku puteri yang tidak berilmiah tapi panjang berjela-jela umpama fakta dalam buku sejarah.... errrr... hati semacam digaru-garu nak update..menulis entry tidak berilmiah ini adalah satu ketagihan yang merunsingkan orang tua..harharhar...membuat doodle pula semacam satu kepuasan perasaan.. apa yang ada di dada dan kepala tersingkap..satu kepuasan percayalah..

Konflik Perasaan


Beberapa hari di sini sudah konflik perasaan.. perasaan kat dalam nih semacam tak berapa syok...saya jadi kerinduan sama kucing-kucing kesayangan.. dengar suara kucing lain di blok sudah merasakan seperti kucing sendiri yang sedang menagih kasih...haissssh...syahdunya hati...sebab terlalu rindu saya suruh adik on webcam nak tengok kucing..harharhar...minta izin dari umi mahu pulang ke rumah esok, tapi keizinan di tolak mentah-mentah tanpa di masak..haissssssssssssssh...mengeluh lagi sekali...harus berwebcam dengan kucing hari-hari lah macam nih..over bukan ayat nih? sangat lah dramatik saya nih....

Baiklah entry tamat! nantilah update lagi..

Sep 11, 2011

Dear Istana Cinta,



Sebelum saya pulang ke pangkuan kampus terCENTA, saya ingin meluahkan rasa sedikit..tak bayak, sedikit saja... maka Mari meluahkan rasa...

Tak lama lagi saya sudah tidak boleh goyang kaki kiri kanan macam 4 bulan sebelum ini..
Saya juga mungkin akan tenggelam timbul dalam arena blog ini..
Sebab, esok! esok sudah mulai sem baru..
Hidup saya bakal terkontang-kanting di sana tanpa pengawasan ummi tercinta..
haissssssh..mengeluh lagi sekali haissssssssssssshhhhhhh...
Cepatnya Masa!

Saya semacam sudah mulai runsing.. hati kat dalam ini tak berapa nak seronok.. Tahu kenapa? sebabnya beberapa jam saja lagi saya akan kembali ke pangkuan ukm.. berumah tangga di ukm itu adalah kurang best.. semuanya akan jadi di luar sistem.. saya akan semacam sebok dengan akademik.. Percayalah! blog saya akan kelihatan usang.. semacam tidak berpenunggu.... 

Satu hal lagi yang merunsingkan hati, saya tak boleh jadi sleeping beauty macam 4 bulan yang saya rasa sangat indah ini. Pengsan di atas katil ketika pungguk rindukan bulan dan bangun ketika matahari muncul lagi keesokkan hari.

tapi satu hal saja kembali ke pangkuan ukm seperti menseronokkan diri ini..Dapat bertemu mata air saya..harharhar..semacam mahu lompat si katak lompat.. sebab terlalu rindu...sudahlah..tidak perlu menterjemahkan keseronokkan yang amat menseronokkan diri itu..tidak perlu dikupas..tiada siapa mahu makan..harharhar..baiklah-baiklah kembali ke nawaitu asal ke ukm...hee

meluahkan rasa kerunsingan semacam baru mahu mendaftar sebagai pelajar tahun 1..padahal sudah final year..tahun 4 di ukm. sangat lah lama.. tubuh badan, jasad, mental dan fizikal sudah lama menunjukkan respon pada persekitaran serta kehidupan ukm..tapi masih berpura-pura tidak faham..

Saya akan merindui wajah ummi, wajah yang sudah di makan usia..
wajah yang sering menasihati itu dan ini...
dan saya juga akan merindui untuk berantam sama adik lelaki saya..
dan saya juga akan sangat merindui wajah-wajah comel kucing-kucing
kesayangan saya!

Sketsa hidup saya sebagai guru belum habis tauliah akan bermula kembali tidak lama lagi!
yang seboknya mengalahkan pengetua..harharhar....

Kepada Seisi hulubalang istana cinta beta, doakan saya selamat kembali ke sana...
Entry tamat!

p/s: sapa2 nak dapatkan doodle saya..cuba lah nasib dengan join GA Aten di sini


saya Gadis sedih yang berlakon gembira...Grrrr...

Sep 9, 2011

Koleksi Header Doodle yang di Tempah dari Istana Cinta

Dear Istana Cinta

Halllu...
emm...kat bawah nih antara header yang telah ditempah dari istana cinta... ada lagi dalam folder.. tapi memandangkan saya tak sempat untuk publish entry satu persatu, maka saya masukkan dalam satu entry nih..
sebenarnya ada lagi, tapi tak larat nak tunggu upload...maka tengoklah yang ini sahaja...harharhar... sebagai panduan kepada yang lain-lain sekiranya ingin menempah...ada yang style doodle saya yang di awal kemunculan doodle saya dulu & ada jugak doodle yang telah di upgrade tahap kecomelannya..



















Entry tamat! entry jamu mata selesai...harharhar..





Sep 8, 2011

Header Doodle Tempahan Aisyah Humaira

Dear Istana Cinta

Hai hai hai...=)
Hati semacam girang mahu lompat si katak lompat..tak tahu kenapa..ini suatu kerunsingan juga bagi saya kalau happy tak ketahuan hala...emmm...

Sebelum terlupa..Ada tak Afidatul Ain disini? doodle awk dah siap... cek email tau takut email tuh dah ke belakang dan terus lesap..huhuhu..

sebenarnya ini Sekadar entry ringkas..cuma nak tunjuk header yang di tempah oleh Aisyah Humaira. saya cuma nak tunjuk bukan nak menunjuk...huhu... blog baru untuk update segala tempahan dah buat tapi mood nak update dekat sana semacam tiada atau zero..


Nah, inilah header yang ditempah oleh Aisyah Humaira dari saya...
ini dengan background..Aisyah pilih untuk guna yang tak ada background/transparent.
Aisyah serahkan idea kepada saya so saya hentam kromo saja..
tapi saya semacam perasan comelnya..........heee... 

Jemput singgah blog aisyah ye..

Entry tamat!
sebab ummi saya sudah tanya, 'kaklong nak balut ketupat sebelum semayang ka lepas semayang?'
'tiada pilihan jawapan ceq kat atas...' heee
okey, stop..nak pi balut ketupat palas nih..saya lapaq...hee

p/s : monolog sendirian : 'Kenapa otak saya semacam di landa tsunami bisness nih?? semua data mengenai bisness sahaja..
haissssssh...idea tentang doodle tiba2 mencurah2...'