Mar 24, 2012

Takrif Hidup


Dear Istana Cinta...
Err...Lama aku lesap dari arena blog...saya semacam sudah lupa saya punya blog...blog sudah semakin terpinggir dari saya semenjak saya bergelar guru pelatih...guru pelatih di sebuah sekolah kluster di seremban... 27 hb 3 nih genap sebulan sudah berada di sekolah nih...dan mungkin hampir sebulan sudah tak update blog..ye dak? sekarang blog saya sudah bersifat sampingan...sangat sampingan... Baiklah, saya rasa saya perlu membuat ringkasan soal takrif hidup saya terkini...Barulah anda tidak terkapai-kapai dan saya tidak terkontang-kanting...aikkkk....? 

  • Kini saya bergelar guru praktikal..student saya ada yang panggil saya ustazah dan ada yang panggil saya cikgu.. sebabnya saya mengajar Bahasa Arab tingkatan 1 dan Pendidikan Islam tingkatan 2 jadi mereka panggil saya ustazah..tapi bila saya masuk kelas tingkatan 4...mereka panggil saya cikgu.. sebabnya saya ajar subjek Pendidikan Sivik... barulah haku ada kesedaran sivik sikit kan....
  • 27 hb 2 saya telah selamat melapor diri..minggu pertama saya rasa macam nak bersara sahaja...harharhar...baru praktikal tapi dah nak bersara? biasalah nak sesuaikan diri di tempat baru... saya nih perlukan masa.....sebab saya tahu kekuatan masa...
  • Kini saya tinggal di Seremban untuk tempoh 4 bulan sehingga bulan 7 nanti...
  • 24 jam sehari semacam tak cukup bagi saya..tapi kalau bagi 48 jam pun belum tentu cukup...harharhar...
  • Selepas maghrib ajar anak jiran kat sini mengaji...
  • Dah dekat sebulan jugak lah tidak melukis dengan Photoshop...kartun kat atas tuh lukis pakai tangan sebab tuh herot berot sikit...
  • Ingat nak bagi freebies dekat follower tapi kan....tak sempat buat jugak..huhuhuhu...sebabnya pagi tadi pun saya kena pergi sekolah...ada majlis ilmu atau taman syurga... =)
  • Hari-hari saya kena pikirkan bahan bantu mengajar (BBM) untuk student saya.. (terjumpa ada orang jual BBM on9 guna freebies yang saya bagi dan doodle orang lain jugak...nak jatuh hukum apa nih? hukhukhuk)

Baiklah terpaksa berhenti disini... 
sebabnya kejap lagi saya nak keluar jap... 
Entry Tamat! jumpa lagi...



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

19 comments:

fatin amalina husna said...

rindu cerita & kartun comey istana cinta..^^

selamat berpraktikal..

keri ikhwan said...

tu baru praktikal dh xleh nak update blog dah :)
kang bila dh jd guru tetap lagila x berupdate...
Seremban? sekolah mana tu?

NURUL HIDAYAH said...

kartun tu ttp cntik..x nmpak herot pun :) rindu blog ni... hehe. akhirnya update jgk (-_-)

merahitujambu said...

alhamduilah banyak pahala mengajar anak murid

Puan Kutu said...

sibuk benar cikgu ustazah kita nie..seoga semua ok.hanya mendoakan dr kejauhan.keke...

shiema sufian said...

msti seronok kan cikgu. have a nice day (:

Hanamiko Sakura said...

sibuknya dia... jumpa lagi ^_^

Aujinz said...

ooo.. cikguu.. eh Ustazah.. koh koh koh

Pen Biru said...

assalam..ada org berkenan dgn doodle yg dihadiahkan pd sy..sy dh bagi add email awak kat dia..tak taulah dia dh emailkan belum :)

Tengku Puteri said...

fatin amalina husna- InsyaAllah..nanti sy update kartun istana cinta...dh ada dalam draft rasanya..heee

Tengku Puteri said...

keri ikhwan- huhuhu..tuh la...xsempat update sebab kena buat RPH berjela2 kot...dh jdi ckgu ttap tak kena buat rph mcm praktikal sempat la update...hehe... sy prktikal dekat SHAMS.. dkat dgn kurshiah...

Mr. Doctor said...

Mesti ada student yang kata "Ustazah ustazah ustazah!!! Ustazah ni la yang lukis cantek2 dalam Istana Cinta tu kan.. Saya suka gila baca blog ustazah".. huhu

corat coret sendiri said...

bz nyer cikgu kita ni..nnt buat la cerita pasal keletah anak murid pula yer :)

Penulis Misteri said...

sebenarnya aku suka tengok blog ada kartun2 nih..sebab comel..rasa mcm sedikit remaja bila tengok kartun2 yg ada..

aku tak banyak masa terluang untuk melukis, plus kalau aku melukis pun aku rasa mcm x cantik..

kesimpulannya..aku suka blog kau sebab kau cantik..maksud aku, blog kau cantik..:D

Yohana Baby said...

Salam ukhwah awak..first saya nak ucapkan terima kasih untuk toturial awk untk lukis doodle guna photoscape...thank...jadi la awk...ilmu yang awk bagi hanya Allah yg balas...semoga awk dberkati...

Sis AI said...

Waaah.. Trbaik dri ladang la komik2 sis! Apapun, jdi cikgu? Waaah! Jia you2 sis! Students lg penting kan. Dh la skolah kluster. Klu turun skit gred mmg dh kna soal slidik dh, hehe.

Truskan usaha!

syafeika edora said...

wahh,,, dah jadi guru..alhamdulilah.. ptt la lme x update belog.. =,=

Ckin Kembaq said...

cikgu, ustazah, teacher, murobbi...semuanya adalah pendidik...tahniah.. ^_^

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

selamat menjadi guru, berbakti tanpa jemu =)