Sep 18, 2012

Mambang.....


Mood nak update blog hilang ke langit.. Idea ada cuma mood yang tiada...  Layan je lah apa yang saya taip kat bawah nih ye...

Adik : Hang lukih(lukis) apa kaklong? macam orang-orang ja aku tengok...
Saya : Nih bukan orang-orang..... nih Mambang! hahaha...

Bila sebut fasal mambang terus nak tergelak sebab teringat dialog dalam filem diorang nih..Nak tau saya lukis apa?? ha..nak tunjuk la nih... 

Sedikit sedutan dialog salah seorang daripada mereka :

"hai mambang tanah, 
mambang air,
mambang api,
mambang angin,
mambang mabuk minum brandi..."

Ha...cuba teka siapa mereka? 

Saya sangatlah minat mereka bertiga nih..
walaupun tengok lakonan mereka berkali-kali..
frekuensi getaran gelak tawa saya tetap sama! hahahahaa

p/s : broadand slow..minta maaf kalau tak balas singgah komen di blog kamu-kamu ....

23 comments:

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

cite pendekar bujang lapok kan.. p.remlee, aziz sattar, s.samsudin.. sgt suka tgok cite ne

Tengku Puteri said...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ - ha...tepat sekali! hehehe....

merahitujambu said...

suka tgok cite diorg

elyna mirsada said...

pendekar bujang lapuk..hehe..btw nice drawing

Tengku Puteri said...

merahitujambu- hee..sama la kita.. =)

Tengku Puteri said...

elyna mirsada- hah! pandai...kihkihkih...

Sue PeLik said...

sudin!ajis dan ramlee!!!! hihihi cntek le blog awak penuh dengan lukisan2 dan dialog2 p ramlee huhuhu

Tengku Puteri said...

Sue PeLik- hehehehe.. awk pun bleh teka kira menjadi la ramlee, ajis n sudin tuh sy lukis..hehehe...

Cikgu Ma said...

ensem la mambang ni...kehkeh

bariah said...

Bujang lafukkk. Haha

boni kacak said...

pendekar bujang lapok!!! hahahaha..

Yanie Andierah said...

HAHAHA . Pendekar Bujang Lapok :D

nurdani said...

pendekar bujang lapok! hahaha comelnya. saya suka ajis

Tengku Puteri said...

nurdani - hahaha...ajis dgn sudin mcm kelakar skit..ramlee lak part2 cinta serah kat dia..hehe

BiskOt said...

mambang pakai toncet. hahaha. suka gak tgok. lagu pun semua best, xkisah la filem yg mana pun. mesti layann je dgr.

keri ikhwan said...

dulu tengok cite tu berulang2.
skang ni je lama dah tak tengok

Aujinz said...

semua cerita bujang lapok memang best.. terbaek.. XD

nazha anua said...

alif..ya..mim..unta!lol

Zura@Iwan said...

suka gk tgk cite pdekar bujang lapok ni...ceta zmn p.ramlee mmg best...x jemu..

Sanji Ngatmi said...

legend.

Haris Khairuddin said...

apa kau pikir dekat negeri mambang sana ada jual brandi??? ;p


lawak dorang sangat spontan n ada mesej yang nak disampaikan. tak macam lawak2 sekarang ni..

Tengku Puteri said...

Haris Khairuddin- hahahaha...ada bakat jadi pendekar mastur daaa..eh mustar daa...

dhia adawiyah said...

huuu . pendekar bujang lapokk ..