Sep 3, 2012

Ustazah Bila Lagi??


Lukis potret sendiri & Tempahan doodle wedding Haniza..

Semalam upload pict atas nih kat fb...maka bekas2 pelajar saya (eh..rasa macam cikgu pencen plak... kihkihkih)  pun tanya...

Pelajar : "Bila ustazah?? "
Saya : "HAHA.. entah..org lain punya nih..ustazah lukiskan... =)"
Pelajar :"ustazah bile lg ?"
Ustazah : "Ustazah xtau la yang...huhu..Tuhan tak hantar lagi kot.. =)"

Sejujur-jujurnya ustazah tak tau lagi bilakah saat itu akan tiba..atau ustazah tak sempat bertemu dengan saat itu... Kalau pelajar-pelajar tanya tak per lagi..kicik punya hal.....tapi kalau kawan-kawan seangkatan tanya dengan nada yang kurang menyenangkan...gua rasa nak bagi flying kick tahu.. depa tanya la sebab dok tengok dok berkawan kan... tapi masalahnya kalau yang dok berkawan tuh kata "jangan tunggu dia.." nak buat lagu mana ha? la..buat tak tau saja..ada jodoh, ada la..tak dak terima saja la Tuhan atuq yang mana...huhuhu...kalau saya jawab macam kat bawah nih boleh.......? kihkihkih...

Emm...
Bila tuhan nak satukan dua hati,
tuhan takkan gerakkan 1 hati ja..
tapi tuhan gerakkan dua2..


karikatur diri sendiri..terover cun lak...hakhakhakhak....

Laju buaiku laju...
Pohon beringin tegak berdiri...
daunya lebat menyapu bumi...
(konon2 bawang putih tengah naik buaian...tiba-tiba terlupa lirik pulak)

aku nak kawin dengan anak raja.....
(alah nyanyi macam lirik bawang merah lah......)

hahahahahahaha....

22 comments:

Cik Siti Hajar said...

betul.. kalau kawan2 tanya dalam nada yang kuang menyenangkan.. rasa nak flying kick je...

insya'allah.. same-same kita mendoakan yang terbaik...

Tengku Puteri said...

Cik Siti Hajar - heeee..kan.... InsyaAllah Aminnnnnn....

Aujinz said...

flying kick jer...koh koh koh

merahitujambu said...

insyaALLAH..sy doakan jugak untuk utazah..ngeeee

nurdani said...

hahaha.comel karikatur tu. siap nyanyi lagi.

lambat atau cepat bukan masalah. Allah Maha Mengetahui. saya pun tak tahu bila lagi ni. kawan2 dah ramai kahwin beranak pinak. soalan sama diajukan dekat saya,tapi cuma cakap insyaAllah tahun depan. dah dua tiga tahun dok ulang alasan sama.hehe

Tengku Puteri said...

Aujinz- haha..memang pun nak bagi...haha

Tengku Puteri said...

merahitujambu- Aminnnnnnnn...tima kasih awok...

Tengku Puteri said...

nurdani -hehehe..betul tuh dani...xpa xpa sejuk skit ati dpt nasihat bakal pengantin nih...heeeee...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

jodohnya da ada tp belum masanya.. btul x??

Iznie said...

hihi...comel la kak farhah ni...hik3. semoga cepat bertemu jodoh ye sis... :)

Tengku Puteri said...

Dysha- setuju tuh mama twin...hee

Tengku Puteri said...

Iznie- (kembang idung kena puji comel) hikhikhikhik... Aminnnnnn Iznie...moga2..hee

Hanamiko Sakura said...

nak cari jodoh kena berusaha, bukan berusaha dengan meng'usha' awek/pakwe.. hehe, tapi dengan menjadikan diri ini soleh/solehah... :)

Uncle Jonni said...

owh... bawang putih bwg merah...

filem peberet tu... kehkehkehkeh

Alia Rosli said...

setuju 2. kan Allah dah tetapka bila jodoh kita. apa yang kita kena buat sekrang ialah, perbaiki diri jadi insan yang soleh n solehah sebab "perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya :)"

Tengku Puteri said...

Hanamiko Sakura - ha...betul2... lelaki soleh utk wanita solehah...=)

Tengku Puteri said...

Uncle Jonni- haha..sama la kita pokcik...sep sikit...kihkihkih...

Tengku Puteri said...

Alia Rosli-kan betul2...dalam alquran dh terang lagi bersuluh...=)

keri ikhwan said...

nmpaknya kita ada masalah yg sama.
tetibe jadi bawang putih pastu jd bwg merah plak. haha.

Tengku Puteri said...

emm...tuh la...bila nk settle pun xtau la masalah nih..kihkihkih...

hahaha...lupa lirik...lirik bawang merah ok jugak xder kiasan2 terus terang...

Mr. Doctor said...

ustazah tengku puteri tengah tunggu putera idaman la tu =)

anamizu kaito said...

tu la.. bila umor camni mmg org akan bg soalan camtu bila jumpa kat mana2 rasenye.. hehe..

cik ana pon jenuh dok mnjwb gak.. hehe.. sama2 la kita doa.. :)