Oct 7, 2012

Tudung


Zaman belajarlah zaman paling best sekali kalau nak dibandingkan dengan zaman-zaman
lain...sebabnya kita dikelilingi oleh kawan-kawan...
Kawan-kawan yang sangat kelakar...
kawan-kawan yang kadang-kadangnya sungguh jujur..
Jujur dalam berkata-kata..
Cerita kali nih

 Tajuk : Tudung
(padahal saya rasa ini bukan tajuk yang tepat mungkin 
di akhir cerita kamu semua tahu tajuk yang selayaknya...kihkihkih...)

Kejadian : sekitar 2010/2011 macam tuh...



Lama beliau tenung aku..
aku pun balas balik renungan beliau yang penuh
tanda tanya tuh...Tiba-tiba terpacul dari mulut beliau.....


Kembang hidung aku mendengar pujian beliau
yang aku rasakan benar-benar jujur dari jauh sudut hati beliau...


Sekali lagi dia belek-belek muka aku..
penuh penelitian...
aku menunggu penuh sabar apa yang bakal dipujinya lagi...
kihkihkih...


Pada firasat aku,
mungkin dia nak puji aku nih memang sejak azali cun dah..
so pakai apa pun cun....kahkahkahkahkah...
Tapi.....
dalam hati aku tetap ada was-was..
sebabnya aku paham sangat perangai dia nih..


Hakikatnya di mata shuhada,
" ha...aku tau dah pasaipa...kat kepala hang macam ada penyangkut...
macam boleh sangkut tuh...hah! macam kepala ikan flowerhorn! kahkahkahkah"
beliau nampak dahi aku macam flowerhorn...berdekah-dekah dia gelak
kat aku...aku pun nak tergelak..
sungguh jujur kata-katamu itu wahai shuhada..
kahkahkahkahkah....

tuh ada lagi cerita lain...dia kata aku macam rockers tua....kihkihkihkih...
Brengset amat ini cewek...

Hah..! tau apa tajuk yang sepatutnya..??

Entry tammat!


Terlepas untuk cerita-cerita sebelum ini? klik tajuk-tajuk di bawah :
Bulu Mata
Baju Kembang

55 comments:

Aisy Nasiha said...

haha.... best baca ni

Encik H said...

ehem2..first!! (komen dulu sebelum baca)

Encik H said...

tajuk yg sesuai rasanya Flowerhorn kot..hehehe

Tengku Puteri said...

Encik H - encik H..! anda org kedua nmpknya... Aisy Nasiha mendahului anda dgn 1 komen...kihkihkih...

Encik H said...

grrrrrrr..tak aci la Aisy Nasiha ni..potong queue..hahaha

Tengku Puteri said...

Encik H- hehehe..tapi tekaan tajuk anda tepatttttttt sekali...! heee

Aisy Nasiha said...

amboi, berebut nak tulis komen yg 1st ye....

Harith Iskandar said...

mmm xperlah mcm man pun janji dh brtudung, dh kire baik & ayu le tu :)

Harith Iskandar said...

mmm xperlah mcm man pun janji dh brtudung, dh kire baik & ayu le tu :)

Encik H said...

erkk..maapkan kami...=_="

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

hahaha, kelakar okey, da lama xnmpak flowerhorn, padahal beliau cukup fofuler pada masa dulu

Tengku Puteri said...

Harith Iskandar - ha...betul2... hee

Ridzwan Mohamed said...

apekah perasaan pade mase tu....?
janji tudungkan!

Aujinz said...

tajuk yang sesuai ialah... si Flowerhorn bertudung Syria... koh koh koh

Adam Azra said...

masih gagal memikirkan tajuk yg sesuai. hahahaa

Jna marcello said...

Hahahahh mesti terharu dgr pujian tu kan Hìí :D mmg klau imbas waktu skola dlu mmg best ade je cerita yg bila kite teringat bola gelak sesorang kn?

Tengku Puteri said...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ - haah dulu2 ikan tuh femes kan..skang xder bunyik dah...hehehe

Tengku Puteri said...

Ridzwan Mohamed - perasaan? emm..hilang keperasanan seketika...kihkihkih...

Tengku Puteri said...

Aujinz- hah! lagi tepat tajuk ojin nih...kihkihkih..balik2 sy jugak yg kena..paham dah..paham dah...

Tengku Puteri said...

Adam Azra- haha..pikir lagi adam..kalau boleh khatam smpai 2,3 kali citer nih..hehehe

Kara =) said...

haha..tajuk 'Tudung Flowerhorn' kot :p

Everything's Everythings said...

Hahaha kelakar pula kartun tu xD
dgn kawan kau yg jujur lol

zila manaf said...

somelllll

keri ikhwan said...

haha.. adoi terover plak ketawa tadi.
sila terima pujian itu dgn hati terbuka ya, cik Puteri Flowerhorn :D

BiskOt said...

kalau letak tajuk tudung flowerhon ok gak.. xD. tudung baru sbelum kebangkitan inner yg boleh ditetas.

encik aed said...

Power2... Katun tu cute.. Awww

Adam Azra said...

rasanya "tudung flowerhorn" sesuai. hahaa

cHeRyNa PiReS said...

sangat kiut dan jujur!!!

love tudung syria dan love flowerhorn.
cantiknya yg tersendiri:)

Haris Khairuddin said...

aku sokong tajuk ojinz.. hahaha.

*biasa la kan.. dalam mana2 meeting musti ada yang cadang n sokong kan? hoho.*

kalau yg tersangat jujur tu xde main puji2 dulu.. terus kutuk kawan. takde belas kasihan langsung.. hahaha.. tapi tu la yg kita akan kenang sampai sekarang. ;D

Tengku Puteri said...

Haris Khairuddin- x aci lah kamu kompromi dgn ojinz..! heeee...
haha...btui2..yg dok kutuk tuh lah nak ingat selalu...

Tengku Puteri said...

keri ikhwan- keri pun sama kijam jugak nih...dpt nickname baru plak... " cik puteri flowerhorn.." kahkahkah.. sedap jugak tuh...

Tengku Puteri said...

Kara =)- hahaha..cadangan yg bernas jugak tuh...kihkihkih..

shinji izac said...

hahaha...
dahi flowerhorns :P
besar sngat ke dahi timbul tu? hikhikhik~

^^eKaTiKaH^^ said...

flowerhorn? hekhekk.. takpe, yg penting bertudung ;)

LelakiSemalam said...

chomel jer kannn..hehe

Syazwan Che Deraman said...

flowerhorn lah lawa.comel!
hehhe

Gadis Misteri said...

isu dahi rupanya... hahahaha... kwn baik mmg mcm tu ^_^

kiru magu said...

haha,hanya bestfriend je yg mampu ungkapkan semua itu XDD

boni kacak said...

flower horn?ahahaha..

syafiqakarim said...

keh. tak pernah lagi cuba pakai tudung tu.
kelakau mungkinnn haha

Nasuha said...

cntik blog akk. krtun2 lukis sndiri ye..cntik.

Basyirah Abd Rahman said...

ha shuhada.. shuhada yg satu asdahana tu ka.. hehee. comel.

faizfakhirin said...

logistik la blog awk... dulu ada sorang pompuan suka buat kartun mcm ni.lupa nama...

♥ Wina ♥ said...

hihihhiii comel jek!

salam kenal dear :-)

Cik Cip Puding said...

love ur blog...

Cikgu Ma said...

jujur kawan hgpa tu na..haha...flowerhorn...ish..gamak nah..

Sanji Ngatmi said...

kiut miut je .. kategori ujang .. kikikikikiki

elyna mirsada said...

hehe..tjuknye flowerhorn le kn..

Sanji Ngatmi said...

untuk kawan blogger baik aku ..

Tag tiga rakan blogger untuk membuat esei sama bertajuk 'Esei: Perilaku anak Malaysia dulu sehingga sekarang'. Linkkan jawapan ke ruangan komen blog ngatmisanji untuk memenangi hadiah bernilai RM300. Tarikh tutup sehingga 19 Oktober 2012.

fifie said...

Haha, pernah kena macam nie jugak dengan kawan. Sebab nya dia kata dahi saya pun macam flowehorn.

Asmar Arafad said...

cantik pandai melukis, done follow here
http://asmarpunyablog.blogspot.com

Nida Husna said...

mcm mana nak lukis tu. bestnya kalau pandai jugak =)

Wilson Khor Woo Han said...

Am here from the blogwalking segment.

(And from the looks of things so far, it seems like I am the only person who blogs and communicates in English.)

Ahahahahaha.

I always enjoy a taste of an occasional slice of life from a random person...

... and I like this entry a lot!

The story in itself is very simple and light, but it is that simplistic storytelling and humour of yours that appeals to me at this moment.

Though my blogging genres are from the English niche, I suppose it would be fine to make some rare exceptions and try something different from a change.

Guess I will be seeing you again on my subscription list. =)



Wilson Khor W.H. @ Seymour Nightweaver
(Writer, Poet and Blogger)

Blog: rippling-ripples.blogspot.com

Miss Volvo said...

haihhh sy pun mcm flowerhorn sikit haha

Sanji Ngatmi said...

buat apa ni .. lama tak update