Nov 20, 2012

Sebab-sebab saya tak update blog



Sebab pertama, idea tak der..
kalau dah idea tak der haku nak lukis natang apa...
hehehe...
lama je aku tatap kertas...pastu kertas lak tatap aku..
last2 baring-baring terus terlelap..
apa pun tak dak...

Sebab kedua aku diserang penyakit malas..
penyakit nih tak dak ubat..
kalau boleh nak goyang kaki dari pagi ari nih sampai pagi esok...
syok woo dok saja..hehehe

Kalau aku dah mula tengok citer Kamen Rider...
memang aku tak ngadap dah blog ke apa..
dari satu episod ke episod yang lain...
sampai naik juling bijik mata...
hehehe...

Hah...yang nih sebab paling kronik lah..
kalau aku kehilangan mud...
bukan Mahmud ye..Mood..

Kalau dah hilang aku tak tau nak cari celah mana..
kadang-kadang aku pun tak tau punca..hahaha...

Biasalah perempuan selalu main dengan emosi...
terutama akulah... harharhar....

Anda plak macam mana?? hehe


Owh ya...ari tuh aku ada janji nak bagi kartun kat followers yang ke 2222...
ha..nih dia...

Silalah amik en. pemilik blog Everything's Everythings...


Kalau sebelum nih pengomen lelaki kat blog saya nih cuma 2,3 kerat je..
3 orang muka kat atas nih je..
agak-agak kenal tak eh...heee...
ketiga2 pelukis jugak nih...cer teka...heee
skang Alhmdulillah dah berkerat2...eh...hee



Kartun sterusnya...InsyaAllah...
Ok...tima kasih...pada yang sudi singgah walaupun saya jarang post entry...huhuhu
ok..entry tamat! 

36 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

bila mood ke laut apa pon tak boleh.. kenal sgt tiga org jejaka tuuu.. nak2 yg tepi sebelah kanan.. wanted tu :P

fatin amalina husna said...

selalu kan kalau husna ckp kat mama yg husna xdak mood, mama akan sruh panggil lar mood mai..haha..=P

Tengku Puteri said...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ - hahaha...yg sbelah kanan tuh tgh wanted ke skang dysha..? waaaaahhh...sy terlepas bas nih..hee

Tengku Puteri said...

fatin amalina husna - haha..sempoi mama husna...

nurdani said...

haha. sama la. mood mahmood tu yang paling susah nak dapat. kejap ada kejap takda.

lawa gila lukisan TP

Nieyxzha Hassan said...

Loorr..ingatkan dah kene culik ngan mamat ensem sampai taknak update blog xD

Encik H said...

huk2..everything's everythings tu dah lebih sebulan tak hapdet blog..entah mana pi xtau..

kenapa H xkenal pun tiga2 pengomen tu? O.o

luqman zakaria said...

seyesly kalau bab malas memang xleh watpe la..haha..jeles ah tgk kartun2 kat blog..

Cikgu Ma said...

encik everuthings2 tu...lama dia menyepi...

Tengku Puteri said...

nurdani- haha...tau xpa dani...mood mahmood kalau dh hilang payah..

heee...tima kasih atas pujian mu itu dani..kihkihkih..

Tengku Puteri said...

Nieyxzha Hassan- alah..abg encem mana nk culik sy...kihkihkih...

Tengku Puteri said...

Encik H - haah lah lama btul dia x update...
encik H xknal?? alah...xmnjadi lah lukisan sy cmtu..hukhukhuk

Tengku Puteri said...

luqman zakaria- jgn jeles... hehehe...

Tengku Puteri said...

Cikgu Ma- eh2..komen cikgu ma hmpir sama ngan en.H.. ehem2...skit tekak...kihkihkih...

Encik H said...

okey nak komen pasal entry pulak..:D

alasan xde idea tu boleh terima..alasan ada idea tapi malas pun boleh lagi terima..alasan xde mood mahmood pun boleh jugak terima..

tapi alasan sibuk tengok Kamen Rider tu..errr..betul ke? Kamen Rider tu cerita yg ala2 Power Rangers kan?

Haris Khairuddin said...

ye ye.. aku paham sangat alasan2 tu. dah biasa sangat dengar. siap buleh hapal lagi skrip dia.
ingatkan ada alasan2 rare yang kau nak bagitau. huhu.. ;p

so, pasni berapa lama pulak mood tu nak pergi belayar balik?? ;p

Tengku Puteri said...

Encik H- hahaha...abg kamen rider tuh ensem lah...sbb tuh xleh bergnjak dri skrin... kihkihkihkih...alah...terima lah alasan tuh...logik apa... hehehe

Tengku Puteri said...

Haris Khairuddin- amboiiii haris...ang perli beradab abaq ang...hahaha... esok lah mood tuh balik...sbb dh siap lukis...masuk dialog je...heee

Uncle Jonni said...

oooo... mahmud ya? dia gi ostesen....
kehkehkeh

nazha anua said...

malas itu memang sungguh tiada penawarnya..

merahitujambu said...

alasan tak terima..harap maklum..heheheh...rindu nk tgok artwork awak dear

Haris Khairuddin said...

hahaha.. ala puteri, gurau je. ;p

apa kabor dengan komik2 yg nak hantar ke majalah tu?? dah ada progress dia ke?? tu la, lama menyepi ingatkan tengah bz siapkan komik2 tu..

ct cheery said...

cheery nak kartun jugak!!!!leh???hehe

Tengku Puteri said...

Uncle Jonni- mesti kwn rapat pakcik nih..cmne kenal...heheheheh...

Tengku Puteri said...

nazha anua - hehe..kena rotan kot..bru hilang malas..hee

Tengku Puteri said...

merahitujambu- hehe...alah..kena reject plak..

Tengku Puteri said...

Haris Khairuddin- heee...xper2 haris.. paham2.. haha... owh...komik2 tuh elok je dok dalam sampul tak post2 lagi.. malu pun ada kat editor..nak hntr ke x... tuh dalam pict last tuh antara kartun yg sy nk hntr lah tuh...

محمد رازيق said...

tunggu juga farhah update. hehe. tapi kreatif la lukis2 ni. dari start singgah blog farha sy perhati. hehe. kreatif.

Jna marcello said...

Yups klau da xde idea mmg cam gitu laa jd nya kan kan kan??
Tp yg everthg² tu Na rasa da lama dye mana tataw ape cita dye kan?
Harap² dye ok!

Jappp eh!terorr rrrr rrrrrrr (bnyk R)
Nyee awk melukis???

keri ikhwan said...

lama jugak tak singgah sini.
sapela 3 orng jejaka tu ye haha

semua alasan tu pernah jugak mnjadi alasan saya x update blog.
smart giler lukisan yg berwarna tu.

embun salji said...

Watak kartun di laman cik ni pernah saya lakukan kalau tak silap tahun 97 di tasik titiwangsa.. Lukisan cik puteri pun boleh bla.. Buat lah citer bnyk2 :-)

Tengku Puteri said...

embun salji- en ke cik ye nih? kartunis ke?? owh...en pnah buat watak mcm nih jugak ke?? sy xtgok kat mana-mana pun...sy buat ikut imaginasi sy je.. ada yg sy buat ikut muka org yg sy kenal..

محمد رازيق said...

masa farhah komen blog saya beberapa hari lepas baru sy tau sebaya. hehe. tq farhah

Mr. Doctor said...

Hmmm.. Rasanya macam keri tu.. Lg 2 x kenal.. Kalau la blog ni boleh retweet mau ja bg alasan yg sama.. Haha

TiranaAduka said...

o kena lukis dulu erk?

dhia adawiyah said...

wahh .. comelnya kartun tuu .. hensem.. terpikat , Wieya ..