Dec 26, 2012

Bila


Lama tak melukis...tangan dah keras macam ranting...huhuhu...
ini bukan cerita kelakar...selamat membaca..! kihkihkih...


Bila kawan-kawan sebaya kita dah ramai yang kahwin..
mula lah ramai yang bertanya bila turn kita..
Padahal kita rasa diri masih muda remaja boleh main lompat tali lagi...

Bila kita pun dah kahwin tapi masih belum ada isi..
ada yang sibuk tanya bila nak ada isi..
padahal badan kita memang dari azali dah berisi...kihkihkih..


Bila kita dah ada anak sorang...
Mula orang tanya bila nak tambah banyak orang...
supaya jadi ber orang-orang... hahaha..



Tapi satu je orang tak pernah tanya..........



"Bila Izrail nak datang jemput kita..?"

Semua jawapan untuk bila tuh kita tak tau..
sebabnya rezeki, jodoh, ajal maut rahsia Tuhan..
Ianya berlaku secara tiba-tiba... tiada tarikh yang pasti...

Dannnn
sesuatu telah berlaku kepada saya secara tiba2 dalam tempoh 2 minggu...
sangat tiba2...




tengah cari idea kena buat blog b2b lah pulak macam nih.. harharhar...

44 comments:

Ezy Chiaki said...

bosan je ngn pertanyaan2 sebegitu rupa..
mls nk jwb kalo org tnye..
haha

Pen Biru said...

smpai mati pun soalan tak akan habis di tnya...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. dah tunang ke? taniah ye.. suka sangat kartun awak. nak pinjam boleh? tapi saya kredit ke blog awak. hihi

jaa jaa said...

hehe.. perkara ni adalah biasa...

4feet8 said...

alamak..tak sampai hati nak tanya kat makcik tu camtu..hehe

Farah Farhana said...

Wahhh.. apakah maksud gambar yg last itu??

Farah Farhana said...

haha.. buat tak tau plak. tahniah ye kak! :D

Jna marcello said...

KAN KAN KAN
nasib la dyeorg xnk tanye kawan2 kau smua da bercerai kau bila lagi??
mmg penumbok jee muka dyeorg hihihii

Encik H said...

Wahh..dah bertunang ke? Selamat pengantin baru in advance..:D

p/s: saya nak tukar header dgn template awal tahun depan..hehehe

Tengku Puteri said...

Ezy Chiaki- haaa...tau xper...jwb no komen... hehehe

Tengku Puteri said...

Pen Biru- heee..btul2.. bila dh mati kna tnya ngan malaikat lak..lagi lahhhh...hehe

Tengku Puteri said...

Sheila Salim- haah sy baru je bertunang... =) silakan..jgn lupa kredit..! kalau x kredit, top up pun bleh...hee

Tengku Puteri said...

jaa jaa- ya ya...bukan luar biasa lagi dah..hee

Tengku Puteri said...

4feet8 - buat muka ganas pastu tanya jugak...hehehe

Tengku Puteri said...

Farah Farhana- heeee..nasib dh tau...tima kasih farah..

Tengku Puteri said...

Jna marcello- hahahaha...tuh dah mlampau tuh...mmg nk kena..haha

Tengku Puteri said...

Encik H- heee...haah...tima kasih en.H... ok..sy tunggu tgok tmplate baru kamu..hee

Aisy Nasiha said...

betul ni, semua soalan orang pernah tanya akak kecuali soalan last tu..mmg mulut orang tak boleh nak tahan ye..macam2 persoalan diorang suka tanya..

tahniah dah jadi tunang orang..selamat berbahagia n semoga cepat edarkan kad ye..

merahitujambu said...

tahniah dear...alahaii..comel cantik

fatin amalina husna said...

hehe..husna selalu ckp itu dah mmg perangai makcik2..suka nyibuk..=P

tahniah kak..=D

Cikgu Ma said...

kami pon dok lorat x kawen...eh, mak abah kami lorat..sian anak dara depa ni..hehe

Haris Khairuddin said...

tu la..kesian orang pompuan ni. non-stop orang tanya soalan..nak tau perkembangan terkini.

tahniah sebab dah bertunang.. nak jadi raja sehari nanti jangan lupa jemput. haha.. ;D

Mr. Doctor said...

Eh eh.. Ustazah bunga :-)

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

Salam ziarah berutus senyuman, tahniah :)
Suka la baca entri ni. Sangat menarik :))

Terus melukis dan menulis untuk dakwah Islam.

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

Salam ziarah berutus senyuman, tahniah :)
Suka la baca entri ni. Sangat menarik :))

Terus melukis dan menulis untuk dakwah Islam.

Syazny said...

Tahniah.... :-)

keri ikhwan said...

Tahniah dh bertunang.
Bila dah kawen org akan tnya bila nk tambah cawangan? Haha...

BiskOt said...

tak selalu kena tanya camtu, tapi selalu dapat soalan, "awak sekolah lagi ke dik, tingkat berapa?" =3=.. huuu~ nak kawen gak.

Hans said...

hehehe
soalan last tu kalau ditanya mau kena penampo
hehehehe
nice entry :-)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

tahniahhhh... itu adalah soalan yg biasa pada orang yang xda modal nak bago soalan yang lagi gempak..huhuhu

ahsfantasy Ryu said...

Datang dari blog CapitalH,
blog yang sangat ohsem, salam kenal :D


Selamat Meraikan Tahun Baharu,
Moga tahun ini memberikan jutaan keberkatan buat kita semua:)

Carlos Santiago said...

itulah sketsa hidup...BANkami

kopi pasta said...

bhahaha. ambik kau makcik haa, tau xleh jawab soklan cepumas tu. kadang2 makcik2 ni smua terlalu nk ambik tau sal hal perilaku org lain

Syarafi[skyforce331] said...

ahaahhaa...bahaya betol soalan

Dezee said...

Dah dalam culture kita orang akan bertanya sedemikian rupa..kalau fikir positif,positif la dia..kalau fikir negatif,negatif la jadinya.Hehehe..kerja tangan tengku buat Dezee teringat pada majalah Ujang satu ketika dulu. :)

Hazmin said...

Pertanyaan untuk makcik tu yang tak tahan tu. haha

corat coret sendiri said...

mulut orang memang susah nak tutup..
anyway tahniah..semoga di tahun baru ini segala cabaran yang mendatang kita boleh menempuh dengan tenang..jaga diri..awak tu darah manis :)

Tengku Puteri said...

corat coret sendiri- haah btul tuh..mulut org...x kwin tnya bila nk kwin..dh bertunang tnya brp hntaran...kalau mahal pun diorg kata kalau murah pun diorng kata..haisshh... tima kasih ats pesanan nanie... =) dh mula rasa kemanisan darah sndiri..huhuhuhu

MaMa Rey said...

hehe..orang tua memang akan selalu tanya macam tu kan

Tengku Puteri said...

Hazmin- nk tnya soalan tuh kena buat2 muka ganas skit... hehehe

Tengku Puteri said...

Dezee- hehehe...dh mmg cmtu org kta..ramah terlebih kot..hahaha..
eh mcm ujang? sy mmg pminat ujang pun..heee...

ahsfantasy Ryu said...

heehee..
memang tak akan pernah serik bertannya kalau diorang tak terkena :D

Nieyxzha Hassan said...

Congrats..baru baca..darah manis skang ni..pasni kartun b2b la yek..hehehe

dhia adawiyah said...

itulah ~ makcik2 yang selalu menyibuk . hahaha ..penat nak jawab .