Mar 24, 2012

Takrif Hidup


Dear Istana Cinta...
Err...Lama aku lesap dari arena blog...saya semacam sudah lupa saya punya blog...blog sudah semakin terpinggir dari saya semenjak saya bergelar guru pelatih...guru pelatih di sebuah sekolah kluster di seremban... 27 hb 3 nih genap sebulan sudah berada di sekolah nih...dan mungkin hampir sebulan sudah tak update blog..ye dak? sekarang blog saya sudah bersifat sampingan...sangat sampingan... Baiklah, saya rasa saya perlu membuat ringkasan soal takrif hidup saya terkini...Barulah anda tidak terkapai-kapai dan saya tidak terkontang-kanting...aikkkk....? 

  • Kini saya bergelar guru praktikal..student saya ada yang panggil saya ustazah dan ada yang panggil saya cikgu.. sebabnya saya mengajar Bahasa Arab tingkatan 1 dan Pendidikan Islam tingkatan 2 jadi mereka panggil saya ustazah..tapi bila saya masuk kelas tingkatan 4...mereka panggil saya cikgu.. sebabnya saya ajar subjek Pendidikan Sivik... barulah haku ada kesedaran sivik sikit kan....
  • 27 hb 2 saya telah selamat melapor diri..minggu pertama saya rasa macam nak bersara sahaja...harharhar...baru praktikal tapi dah nak bersara? biasalah nak sesuaikan diri di tempat baru... saya nih perlukan masa.....sebab saya tahu kekuatan masa...
  • Kini saya tinggal di Seremban untuk tempoh 4 bulan sehingga bulan 7 nanti...
  • 24 jam sehari semacam tak cukup bagi saya..tapi kalau bagi 48 jam pun belum tentu cukup...harharhar...
  • Selepas maghrib ajar anak jiran kat sini mengaji...
  • Dah dekat sebulan jugak lah tidak melukis dengan Photoshop...kartun kat atas tuh lukis pakai tangan sebab tuh herot berot sikit...
  • Ingat nak bagi freebies dekat follower tapi kan....tak sempat buat jugak..huhuhuhu...sebabnya pagi tadi pun saya kena pergi sekolah...ada majlis ilmu atau taman syurga... =)
  • Hari-hari saya kena pikirkan bahan bantu mengajar (BBM) untuk student saya.. (terjumpa ada orang jual BBM on9 guna freebies yang saya bagi dan doodle orang lain jugak...nak jatuh hukum apa nih? hukhukhuk)

Baiklah terpaksa berhenti disini... 
sebabnya kejap lagi saya nak keluar jap... 
Entry Tamat! jumpa lagi...



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me