Apr 22, 2012

Apa Nak Jadi

Hai Semua...!


TP di sini...errr...Apa nak jadi.....lama jugak kan tak update blog.. Blog pun dah semacam malu-malu nak hidup..Al-Maklum la sekarang nih saya wanita yang berpraktikal untuk menjadi wanita yang bekerjaya... wanita?? Keluar di awal pagi (sebenarnya tak berapa nak awal sangat) balik di petang hari..Malam hari menulis rancangan mengajar...memikirkan tajuk untuk di ajar pun berjam-jam.. menyiapkan bahan bantu mengajar pun berjam-jam... mana sempat nak berfoya-foya dengan blog tercinta... saya dan insan tercinta pun saling terabai...huh..

Pejam celik pejam celik rupa-rupanya dah dekat 2 bulan praktikal di sini...Haissshhh.... tiap-tiap hari menghitung hari bila la nak abis praktikal...Rasa macam dah abis dah kaedah mengajar digunakan... Baiklah sepanjang 2 bulan di sini tak pernah pun abadikan kisah-kisah sepanjang di sekolah...Baiklah saya akan kupas sedikit untuk tatapan saya nanti...





Assalamua'laikum

Budak-budak sekolah saya nih memang bagus..bila jumpa kat jalan kompom la tegur saya..bagi salam, senyum dan sebagainya.. Tapi kannnnnnnnn....satu hari tuh..saya tengah jalan nak ke bilik guru pendidikan islam dan bahasa arab... terserempak dengan pelajar form 6... maka beliau pun macam pelajar lain akan bagi salam pada guru yang berselisih... maka dia ucap " Assalamua'laikum PUAN! "  PUAN? saya pun toleh belakang kot-kot ada Puan lain...ternyata saya sorang..maka saya la puan yang dimaksudkan... T_T huhuhuhuhu....nampaknya saya nih dah dimakan usia walau hakikatnya saya masih si gadis manis 24 tahun...huhuhu

Lagi satu cerita, terserempak dengan pelajar lain pulak.. maka beliau pun beri salam ... " Assalamua'laikum CIKGU!... " kawan sebelah dia pulak ucap " Assalamua'laikum ustazah" jadi kawan yang tadi pun bisik dengan kawan dia... bukan cikgu ke?

Terserempak pulak dengan pelajar lain..pun bagi salam... Assalamua'laikum Cikgu...eh eh... Ustazah..."

CIK ke PUAN?

Boleh klik play....

Minggu pertama ke praktikal.. Ada seorang akak nih tanya saya "Farhah, akak nak tanya sikit.. Farhah nih Cik ke Puan? " huhuhuhuhu... saya jawab "Saya Cik lagi kak.."

Masa baru masuk kelas ramai la student tanya "Ustazah dah kawin?" "Ustazah dah bertunang?" "Umur ustzah berapa?"

Apa nak jadi..apa nak jadi...sampai sekarang tak kahwin lagi........huhu...

TIZ ZAQYAH

2 Minggu lepas..hari Rabu, saya nih cukup tak berapa berkenan hari Rabu sejak sekolah dulu lagi.. sebabnya ada kokurikulum..huhu... tengah tunggu budak-budak berkumpul.. tiba-tiba ada seorang pelajar nih datang duduk dekat saya.. dia tanya " Cikgu, cikgu baru kat sini ye..? " saya pun jawab sambil senyum " Tak la, saya praktikal je kat sini.." dia pun cakap " saya dah lama tengok cikgu.. muka cikgu sekali tengok macam Tiz Zaqyah" okeh..part nih saya tidak berjaya mengawal diameter lubang idung.... tiba-tiba hari rabu tersebut adalah sangat indah saya rasakan... hahaha.. 

Sekian..entry tamat! =)
menulis tiba-tiba berhenti pun tiba-tiba..


Apr 3, 2012

Untuk Followers Istana Cinta


Salam Alaik...

Untuk followers yang terus-terusan menziarahi blog saya walaupun sekarang saya sangat jarang update blog..disebabkan kekangan waktu... Ucapan terima kasih saya ucapkan...sebagai tanda penghargaan saya kepada kalian terimalah doodle dari Istana Cinta yang tak seberapa ini untuk followers lelaki mahupun perempuan.. Hanya untuk kegunaan sendiri...bukan untuk tujuan mengaut keuntungan dan sebagainya..Jangan lupa, tinggalkan komen anda... =)












Okey jumpa lagi..harus sambung buat rancangan mengajar...huhu..