Aug 26, 2012

Henshin!


Dulu guna header dan footer nih...
Melibatkan watak Blackz dengan Tengku Puteri...
Ada mimik wajah tapi tak ada dialog...
sekarang saya nak bertukar...

Henshin!




 Header dan footer baru..
Ada watak Blackz ada watak Tengku Puteri dan tambah watak umi saya lak...heee
Ada mimik wajah, ada dialog..
baru rasa semacam hidup sikit blog..
nak tau apa dialog umi saya sila skrol sampai lantai blog saya...
Walaupun dialog tersebut tak ada kaitan dengan hidup atau pun mati...

Stroke doodle/kartun saya pun dah bertukar macam header baru nih..
Maka tempahan pun sudah dibuka semula...
sementara saya jadi penanam anggur boleh la melukis....
Boleh klik menutab Tempahan dekat atas sebelah kanan blog saya..




Entri Tamat!
Henshin!

Aug 18, 2012

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri buat semua..
cepat masa berlalu..rasa baru semalam berpuasa..tapi rupa-rupanya dah dekat sebulan berpuasa..
Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf zahir dan batin...

Untuk entry kali nih saya nak bagi freebies kepada pembaca-pembaca blog saya...
Kalau berminat, silalah amik...
Untuk freebies raya kali nih, saya sediakan cover timeline facebook dan doodle raya
dengan beberapa warna pilihan...
Kalau dah ambil silalah tinggalkan komen ye..



















Aug 11, 2012

Senyum













Bila senyum itu anugerah..
Biarkanlah Aku mendapat senyum terindah..

Bila senyum itu ibadah..
Biarkanlah Aku selalu tersenyum setiap waktu..

Bila senyum itu keikhlasan..
Biarkanlah Aku tersenyum dalam menahan rinduku padamu..


PUISI : Bila Senyum itu
OLEH : Ronny Kelam

senyum kian pudar.......
Entry ketandusan idea tamat!!

Aug 9, 2012

Segmen Kenali Pelukis Doodle/Kartun Malaysia

 segmen MerahituJambu...

Sepatutnya saya dah post entry nih...tapi dok peram dalam draft..
tengok2 dah 9 hb... Tak kira la walaupun dah abis tempoh...
Kira aci la ye MerahituJambu


syarat :
buat tajuk Segmen Kenali Pelukis Doodle/Kartun Malaysia
pilih doodle yang anda minat/suka kemudian kenapa
kemukakan satu link doodle yang korang rasa dia belum di kenali ramai
kemudian paste entry anda di sini
tarikh tutup : 8/8/2012



Kalau ikutkan hati banyak sangat doodle/kartun yang saya suka..
 dan kebanyakkan yang saya suka kebanyakkan semuanya orang dah kenal...
tapi saya nak kenalkan jugak yang ini ..........

 1. Super Joner

Doodle/kartun dia sangatlah comel! macam kat atas nih..
header dia pun cun habes...nak tau sape dia?
she is a fulltime freelance cartoonist...
kalau tak salah karya dia ada dalam majalah Apo...Hah..apa tunggu lagi..
jom terjah!

Lagi satu blog Masa Kecil Dulu..
Nostalgia zaman kecik2 dengan ilustrasi kartun tersendiri... =)
Bila baca blog nih teringat zaman kecik2 dulu..
kalau ada nostalgia yang hampir sama dengan penulis...
Jom terjah!

Aug 3, 2012

Terkantoi


Malas nak taip panjang-panjang...silalah baca... =)































Sembahyang lah kamu sebelum kamu disembahyangkan...heeee...