Oct 16, 2012

Kalau


Niat di hati nak peram dulu kartun nih..
tapi semalam kawan call tiba-tiba bagitau nak balik ukm awal skit..
sebabnya ada masalah sikit dari rancangan awal..
18 hb ambil jubah konvo..
23 hb konvo sesi petang...sidang last...

Makanya pagi ni aku tergesa-gesa update blog..
sebab aku malas nak bawa laptop...
Oleh sebab takut kena sumpah seranah dek kamu-kamu semua
janji tak ditepati...
aku post kartun pagi nih...hehehehe...

Tajuk, macam biasa...aku cukup gagal nak cari sebuah tajuk..
kartun nih tak cukup menggeletek...aku tau...
tapi layan je lah...





.
OK...Entry tammat..!!
jumpa lagi lepas konvo...

p/s : agak-agak kartun tudung flowerhorn tuh pass tak nak hantar ke Gila-Gila??
kihkihkih...

Oct 14, 2012

Tiada Tajuk




Cerita seterusnya..
nantilah saya update cerita di atas...
sebabnya jiwa sedang kacau...
kalau jiwa tak kacau pun saya yang kacau jiwa...
hahahahaha...

Tapi tiada tajuk yang pasti...boleh bagi tajuk..?? heee
eh...siapa yang dapat angka 2222 kat bawah sana nuh?
ada sesuatu saya lukiskan untuk kamu...
nanti ya...

Broadband sy slow kembali, bagi yang singgah dan komen dan saya tak terjah semula...
nanti saya terjah...pasti..!

Oct 7, 2012

Tudung


Zaman belajarlah zaman paling best sekali kalau nak dibandingkan dengan zaman-zaman
lain...sebabnya kita dikelilingi oleh kawan-kawan...
Kawan-kawan yang sangat kelakar...
kawan-kawan yang kadang-kadangnya sungguh jujur..
Jujur dalam berkata-kata..
Cerita kali nih

 Tajuk : Tudung
(padahal saya rasa ini bukan tajuk yang tepat mungkin 
di akhir cerita kamu semua tahu tajuk yang selayaknya...kihkihkih...)

Kejadian : sekitar 2010/2011 macam tuh...



Lama beliau tenung aku..
aku pun balas balik renungan beliau yang penuh
tanda tanya tuh...Tiba-tiba terpacul dari mulut beliau.....


Kembang hidung aku mendengar pujian beliau
yang aku rasakan benar-benar jujur dari jauh sudut hati beliau...


Sekali lagi dia belek-belek muka aku..
penuh penelitian...
aku menunggu penuh sabar apa yang bakal dipujinya lagi...
kihkihkih...


Pada firasat aku,
mungkin dia nak puji aku nih memang sejak azali cun dah..
so pakai apa pun cun....kahkahkahkahkah...
Tapi.....
dalam hati aku tetap ada was-was..
sebabnya aku paham sangat perangai dia nih..


Hakikatnya di mata shuhada,
" ha...aku tau dah pasaipa...kat kepala hang macam ada penyangkut...
macam boleh sangkut tuh...hah! macam kepala ikan flowerhorn! kahkahkahkah"
beliau nampak dahi aku macam flowerhorn...berdekah-dekah dia gelak
kat aku...aku pun nak tergelak..
sungguh jujur kata-katamu itu wahai shuhada..
kahkahkahkahkah....

tuh ada lagi cerita lain...dia kata aku macam rockers tua....kihkihkihkih...
Brengset amat ini cewek...

Hah..! tau apa tajuk yang sepatutnya..??

Entry tammat!


Terlepas untuk cerita-cerita sebelum ini? klik tajuk-tajuk di bawah :
Bulu Mata
Baju Kembang

Oct 6, 2012

Segmen : Jom Blogwalking



Comelnya banner kat atas nih...
jom join segmen ADAMAZRALICIOUS

Nak join klik banner...

Oct 4, 2012

Baju Kembang

Kisah zaman kecil-kecil dulu..
Teringat cerita nih bila aku nak pakai dress ari tuh..
 nak mintak tolong umi ikatkan tali kat bahagian belakang..
Tergelak sorang-sorang..
jadi aku nak share kat sini kejadian yang aku tak ingat entah taun berapa..

Hari tuh aku nak pakai baju kembang..
alah baju budak2 yang macam dress atau gaun tuh..
ada tali ikat belakang...
dari kecik lagi memang aku suka pakai baju yang
nampak macam ala-ala princess gitu....kihkihkih...
pengaruh cerita Cinderella, Snow white, Rapunzell dan yang
sama waktu dengannya begitu kuat mempengaruhi aku..



Bila nak ikat tali kat bahagian belakang dress tuh kena la minta
tolong umi..sebabnya tangan aku mana sampai..


Aku suruh umi ikat kuat-kuat..
maksud aku ikat bagi nampak ramping slim melim gitu lah..
umi pun tolong ikatkan...


Umi cakap umi dah ikat kuat macam aku nak..
tapi aku masih rasa tak ramping pun..

Lepas tuh umi ikat skali lagi..
kali nih ketat sungguh ikatan umi..
rupa-rupanya umi ikat baju aku ngan tali guni...
huhuhuhuhu...

Bila aku nak minta umi tolong ikatkan tali dress aku baru-baru nih
terus aku tergelak ingat kisah lebih kurang 20 taun dulu..
hehehehehe...


Oct 3, 2012

Contest Blog Siapa Yang Kawaii itu






Lama dah tak join mana-mana segmen ka contest ka..
Kali terakhir join contest kat entry ni
dah selamat dapat hadiah tempat pertama pun yang tuh..

lupa nak share kat blog sebab masa tuh kalut ngan praktikal...huhuhuh...

Kali nih nak memeriahkan contest Kawaii Dysha...
Hah..! hadiah dia pun buat gua tak tidur malam der...
bukan sebab bulu mata gua kena potong..
tapi..
perghhhhhhh..hadiah dia...
tak caya jom lah memeriahkan sekali...

Nak tag sape nih...adesss...
tag :
Adamazralicious

yang lain-lain pun jom lah....

nak masuk jugak klik banner kat atas tuh...



Oct 1, 2012

Bulu Mata


1995 punya cerita..
 tau-tau lama punya cerita..cuma bila dok sorang-sorang aku teringat nostalgia lama..kihkihkih..

Kes Bulu Mata :
 Bulu mata aku jenis panjang..dulu-dulu masa aku kecil, kawan arwah abah datang rumah..dia kata kat arwah abah

" Cantik mata anak hang nih..macam mata Oshin..Besar esok lawa nih..."

kata kawan arwah abah suatu ketika dulu.. Oshin? tau sape Oshin? aku pun tak tau tapi umi aku kata Oshin watak dalam cerita jepun suatu ketika dulu.. Nampaknya kawan arwah abah pun perasan mata aku nih...lain pulak di sekolah... kawan aku pun perasan..cuma cara dia tegur bulu mata aku tuh macam ada bau-bau dengki sikit...harharhar...


Lama dia tenung aku..


Tiba-tiba ada soalan yang tak terjangkau dek akal aku
terpacul dari mulut beliau...

"Hampa tak potong ka bulu mata tuh? dah panjang sangat tuh...kami potong..."
(memang budak2 kat area sini cakap guna ganti diri macam tuh...
hampa/kami.. padahal kami kata ganti diri untuk ramai...huhuhuhu)

Aku pun semacam pelik jugak..setau aku mana ada orang potong bulu mata...
tapi sebab was-was dengan cadangan beliau...balik rumah aku bagitau umi nak potong bulu mata...


Abis 1 rumah gelakkan aku..nasib baik aku bagitau umi dulu nak potong bulu mata..buatnya aku potong terus tanpa minta ijin dari umi? hah! maunya sampai ari nih aku buta IT...Tak menulis blog macam ari nih...Sampai ari nih kalau aku tanya umi kisah bulu mata nih berdekah-dekah umi gelak..hahahahaha...

Tuh kecik-kecik punya cerita...
Baru-baru nih umi aku kata abah kepada shuhada yakni abah kawan aku cerita kat umi..
ada orang tanya dia :

"Anak Haji Cik Nah tuh pakai bulu mata palsu ka..?
aku tengok macam pakai bulu mata palsu ja.."

Abah dia jawab :
"Dak aih...aku tengok dari kecik lagi bulu mata dia macam tuh..
takkan mak dia pulun nak tempek bulu mata palsu 
kat dia dari kecik sampai besar kot..."
hahahahahaha...

Owh ya.. ari nih 1 hb 10...
HAPPY BIRTHDAY UMI!
ulang tahun kelahiran umi saya yang ke 60 taun..

Moga umi sentiasa sihat walafiat...
Luv U umi!!

Entry tamat!
eh..korang pun mesti ada citer kelakar zaman budak2 dulu kan..heee