Mar 15, 2015

Tenggelam



Tenggelam...
Aku rasa makin lama makin dalam aku tenggelam...

Lama aku tak update blog..
sebabnya aku kurang bermotivasi... harharhar..
Aku tenggelam dengan dunia aku sebenarnya..

Tahun ni masuk tahun kedua menempuhi alam rumah tangga.
tapi alam pasangan jarak jauh..
Doakan aku kuat menempuh tempoh ini...
tak tau berapa lama lagi..

aku tengok kawan sekerja aku yang dah dapat tinggal bersama suami dia..
tiap-tiap hari wajah berseri-seri..
mahu tak berseri, pagi-pagi ada suami hantar pergi sekolah..
senyum tak lekang dibibir..

aku?
senyum dibibir..tapi hati menangis...
suami aku pujuk
"Haaaa.. macam ni la bini askar.. kuat..! berani...berdikari..! "
emm... kuat aku buat-buat..
Berani pun buat-buat..
Berdikari tu sebab terpaksa..

Ingat lagi 22 hb 10 tahun lepas aku drive 5 jam 50 minit dari Sandakan ke Tawau sorang diri..
sebab nak jumpa suami aku..non stop drive...
sebab aku takut nak berhenti sorang-sorang...
tak tau nak berhenti kat mana..sini tak ada R&R macam di semenanjung..
Bila masuk daerah lahad datu teringat peristiwa tanduo..
takut-takut ada orang lompat keluar dari hutan tahan kereta aku..apa aku nak buat?
langgar dia? pening aku pikir sebelum gerak...

Elok-elok sampai Tawau aku rasa macam nak lompat dari kereta lari-lari peluk suami aku kuat2 macam dalam drama..tanda syukur selamat sampai..

Eh... panjang pula aku taip..niat nak tulis ayat "TENGGELAM" je
dalam sungguh tenggelam ni.. harharhar...

Jumpa lagi..!

4 comments:

Ezy Loy said...

arap pasni xPJJ lg eh..
tabhkan hati!
=')

Tengku Puteri said...

Ezy Loy - Aminnnn... harap2 tak lama lagi dah... huhu

J.Syazwana said...

sama lah kite. tapi kite beruntung jugak sebab dekat je JB-KL. And every two weeks boleh jumpa. tapi still la kan x dapat duduk sebumbung macam tak best. hmmmm.

Tengku Puteri said...

J.Syazwan- eh.. kita geng..! emm.. itu la sy sebulan lebih sekali je jumpa... emm.. selagi x sebumbung memang x best la awk..mcm main pondok2 je rasa.. haha